Как да се предпазим от кражби
Модератор: Общи модератори
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Re: Как да се предпазим от кражби
Не вярвах, че има толкова изпаднали, та да открадна КРУШКАТА на страничния мигач, който е в калница на е36. Бахти и гадовете недоносени, 1лв. е тая крушка, свещи да си купят, помяри.

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- kasho
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 LCI 320d XDrive ex E46 330xd
- Мечтае да кара: Porsche Cayenne, BMW X5
Изключителни помияри има, тва да ти вдигнат крушка е направо...
А след капачките на баща ми снощи тая сутрин и аз осъмнах без капачки на джантите. Почвам да следя продавалник.ком, мамичката им мангалска!!!

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Мислех, че са престанали да крадат халогени, ама не... Явно е накой "колега", който си е напазарувал. Да са му честити
На Е36-та ги бях залепил със силикон, имаше няколко опита да ги свалят, но не успяха. Друг начин не се сещам, но приемам предложени яза захващане при Е46-ца...

Never mistake motion for action...
- r19
- младши ентусиаст
-
- Кара: 412 Turbo/323ti
- Мечтае да кара: Mig-29
- Детайли за колата: Old school!
kasho написа:Изключителни помияри има, тва да ти вдигнат крушка е направо...А след капачките на баща ми снощи тая сутрин и аз осъмнах без капачки на джантите. Почвам да следя продавалник.ком, мамичката им мангалска!!!
![]()
![]()
Затова мойте капачки ги стягам здраво, само с ключ да може да се свалят.
Но все пак ако са решили, пак ще ги свият...

Иначе и двете ни коли са с аларми, и са ни спасявали няколко пъти от кражби на акумулатори.

- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
Аз се справих с аларма и 4 микро камери : 2 скрити в страничните огледала и още 2 - едната над предното стъкло , а другата на задното. При засичане на движение се включват и правят снимки и видео клипове на МикроСД карта . Това бяха може би най-добре инвестираните 200 лева от моя страна.
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
- Leon
- старши ентусиаст
-
skipper написа:Аз се справих с аларма и 4 микро камери : 2 скрити в страничните огледала и още 2 - едната над предното стъкло , а другата на задното. При засичане на движение се включват и правят снимки и видео клипове на МикроСД карта . Това бяха може би най-добре инвестираните 200 лева от моя страна.
Колега, от доста време търся вариант за такова нещо, може ли малко ноу-хау на лс?
- shao
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46, 330D, 2002
- Мечтае да кара: по хубави пътища.
Не съм сигурен, че разбирам по какъв точно начин ще ти помогнат 2,3 или 10 камери да се предпазиш от кражба на части или на целия автомобил. 

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Leon написа:skipper написа:Аз се справих с аларма и 4 микро камери : 2 скрити в страничните огледала и още 2 - едната над предното стъкло , а другата на задното. При засичане на движение се включват и правят снимки и видео клипове на МикроСД карта . Това бяха може би най-добре инвестираните 200 лева от моя страна.
Колега, от доста време търся вариант за такова нещо, може ли малко ноу-хау на лс?
Аз също се интересувам,моля за допълнително инфо тук или на ЛС.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
skipper написа:Аз се справих с аларма и 4 микро камери : 2 скрити в страничните огледала и още 2 - едната над предното стъкло , а другата на задното. При засичане на движение се включват и правят снимки и видео клипове на МикроСД карта . Това бяха може би най-добре инвестираните 200 лева от моя страна.
Всичко хубаво, че и не е скъпо, но ми се въртят едни питанки из главата:
1: Къде записват тея камери

2: С какво качество е записа вечер

3: И да запишеш някой като ти сваля мулти волана каква полза

Положението е много просто и много лошо- нищо не ни спасява. Толкова. Решат ли да вземат детайл от точно твоята/моята кола- взимат го. Ако им трябва цялата кола- взимат я. Разните наркоманчета крадящи на случаен принцип (в смисъл- от която кола им попадне) се държат настрани лесно с чувствителни аларми, осветени места и други прозаични методи.
- PavelPavlov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330d
- Мечтае да кара: BMW Alpina B7
F3P написа: Всичко хубаво, че и не е скъпо, но ми се въртят едни питанки из главата:
1: Къде записват тея камериВ смисъл- рекордера е в колата или у вас
Ако е в колата- каква полза
2: С какво качество е записа вечерЩом са микро камери (за да се скрият лесно) качеството вероятно е никакво...
3: И да запишеш някой като ти сваля мулти волана каква ползаЗаписа НЕ Е доказателство в съда, застрахователя НЕ плаща липсващи детайли- лично ли ще си издирваш крадеца да го пребиеш
Колега може ли да дадеш повече инфо наистина? Как са ти помогнали тези камери? Напълно съм съгласен с горните три точки. Ще е интересно да споделиш как са ти помогнали?
Поздрави, Павел
- Leon
- старши ентусиаст
-
На мен ми трябват да си гледам кои съседи ми дерат колата, за кражби можеш само да се надяваш, че полицаите ще хванат крадеца за друго и ще му окачат и тази кражба.
Leon написа:На мен ми трябват да си гледам кои съседи ми дерат колата, за кражби можеш само да се надяваш, че полицаите ще хванат крадеца за друго и ще му окачат и тази кражба.
Наистина има много завистници , които не могат да ти я гепят , но ей така за да ти направят мръсно ще ти надерат колата , ще ти свалят номера , огледало , парктроник и т.н. И с 1-2 такива камери ако мога да ги видя кои са ще ми е от полза много .
- powerrage
- Потребител
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: Koenigsegg
За нещастие дойде и моя ред да се запиша. Е46 седан, осъмнах без ляво огледало/само стъклото/. Точно на третия ден откакто взех книжката
. Не вярвах че толкова бързо ще надушат че се е появила нова 46-ца в квартала но явно съм грешал...възможно е и да съм подразнил някое от кварталните бичета с тва че съм си взел БМВ. Полудях и тая вечер си пуснах камерата на прозореца, поне колата е осветена от улична лампа и се вижда сравнително добре. Не знам как спите нощем, аз още на третия ден откакто я карам тая кола станах жертва
Лошото е че каквито и мерки да се вземат, освен ако не е НЕРАЗБИВАЕМ гараж нищо не можем да направим 

- Alex_nes
- Потребител
-
- Кара: 320i 93г.
- Мечтае да кара: i8
Здравейте,
да дам един съвет и аз
колата я държа в гараж който освен нормална брава има в горниа и долен край по един секретен болт правен на стругар....дет се вика уникат.
Нямал съм ядове до сега.Ако има интерес ще снимам че обяснението няма да ми се отдаде лесно
Поздрави и безаварийна!
да дам един съвет и аз
колата я държа в гараж който освен нормална брава има в горниа и долен край по един секретен болт правен на стругар....дет се вика уникат.
Нямал съм ядове до сега.Ако има интерес ще снимам че обяснението няма да ми се отдаде лесно

Поздрави и безаварийна!
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Утре заминавам за вилата. На доста безлюдно място е. Мисля да откачам кабелите на бобините и дебитомера, докато паркирам там. Какво мислите, има ли по-удачен вариант?
ПС: Знам, че по сигурно е да махана всички гуми, да откача акумулатора и тн., но ми се иска някакъв по-нормален и бърз вариант.
ПС: Знам, че по сигурно е да махана всички гуми, да откача акумулатора и тн., но ми се иска някакъв по-нормален и бърз вариант.