е30 проект с м30б30
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Re: е30 дилема с м60б40 или м30б35
Верно е, жрица от околовръстното не мой тъй те надърви,,, както 35-ца с мааалко повечко прави тръби
Утре ше ти пратя лично за подробностите,,, УСПЕХ С ПРОЕКТА, колега ----- колата си заслужава и много да те радва!

Утре ше ти пратя лично за подробностите,,, УСПЕХ С ПРОЕКТА, колега ----- колата си заслужава и много да те радва!
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- 6per40
- младши ентусиаст
-
- Кара: "пъргава" 316-ка
- Мечтае да кара: IS-ka
За монтиране на м30 в е30 може да попиташ gecata73 от Благоевград. ФИлмът е голям. Като знам колко неща преправя, направо лошо ми става. Успех, но дълго време ще съжаляваш. Всичко ще ти мине като я запалиш. Гецата ще ти каже какво трябва да се прави, но няма да излезе 500лв монтирането.
Е има малко повече преправяне спрямо м50 и м52 ама пък чак толкова да е голям филма. Проблема не в самия монтаж а дали е рентабилно. Аз имам м30б35 който бях монтирал в 30-ка.
Re: Нужни са ми няколко мнения колеги
angelBMW написа:M10 написа:На подвеждай човека, 2800 са предостатъчно за дрифтинк проект. Примерно вземаш Е30ка за скрап - 400лв, мотор на килограм 500лв, М3 бодикит от смола и няква боица да покрие ръждите - 500лв, фешан джанти - 500лв, заварка на дифа, пълнене на амортисори и спортни пружини ФК още 200лв, останалото за труд че и газова можеш да сложиш да ти е ефтин дрифтинга![]()
1000лв е много за тая кола според описанието. Търси троен седан или комби, намират се с прави здрави купета и тракащи м40 за малко повече.
къде ги видя тези двигатели по 500лв бе колегагледам цяла седмица из форума и гледам на некви м50б20 им търсат 1000лв пък да не говорим за 2.5 или по нагоре
та то един двигател струва повече от цялата кола
Ако те интересува колега имам м30б35 готов за монтаж в е30, с лапи скъсен скоростен лост и кардан за 600 кинта. Мисълта ми е че има и по 500
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
Re: Нужни са ми няколко мнения колеги
diavo написа:angelBMW написа:M10 написа:На подвеждай човека, 2800 са предостатъчно за дрифтинк проект. Примерно вземаш Е30ка за скрап - 400лв, мотор на килограм 500лв, М3 бодикит от смола и няква боица да покрие ръждите - 500лв, фешан джанти - 500лв, заварка на дифа, пълнене на амортисори и спортни пружини ФК още 200лв, останалото за труд че и газова можеш да сложиш да ти е ефтин дрифтинга![]()
1000лв е много за тая кола според описанието. Търси троен седан или комби, намират се с прави здрави купета и тракащи м40 за малко повече.
къде ги видя тези двигатели по 500лв бе колегагледам цяла седмица из форума и гледам на некви м50б20 им търсат 1000лв пък да не говорим за 2.5 или по нагоре
та то един двигател струва повече от цялата кола
Ако те интересува колега имам м30б35 готов за монтаж в е30, с лапи скъсен скоростен лост и кардан за 600 кинта. Мисълта ми е че има и по 500
даи некъв телефон да говорим..
Намерих м30б30 пълен комплект от радиатор до кардан но му липсват дебитомер и капака на свещите,интересно ми е ще стане ли капака от м20б25 на м30б30?
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
и аз знам един м30б30 от е32-ка за 350 лева - комплект.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Re: е30 дилемата е решена с м30б30
След час отивам да го взимам и от утре започвам разглобяване,благодаря за всички мнения и предложения макар и някои късно да ми предложиха добри оферти
двигателя които ще взимам е м30б30 и е без капак на свещите и без дебитомер от морга с гаранция..дано да нямам някакви проблеми с мотора
От сега нататък ме очакват блъсканиците
надявам се с ваша помощ да спестя някои проблеми ще бъда благодарен на всеки един от вас и ще черпя при първа възможност
Ще пусна снимки утре като се започне разкъсването
Ще са ми нужни капака на свещите и дебитомер така че ако някои знае кои има да ми го праща насам

От сега нататък ме очакват блъсканиците

Ще пусна снимки утре като се започне разкъсването

Ще са ми нужни капака на свещите и дебитомер така че ако някои знае кои има да ми го праща насам

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
От мен имаш една кофа вода в краката за късмет и успех, че просто ще се срина от тоя твоя ентусиазъм 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- tuningfena
- ентусиаст
-
- Кара: е30-327 . е30-320
- Мечтае да кара: bmw 327i turbo
- Детайли за колата: BMW 327 i
дано си доволен , ама според мен по добре да беше дал малко повече пари поне за 3,5
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
KPETEH написа:От мен имаш една кофа вода в краката за късмет и успех, че просто ще се срина от тоя твоя ентусиазъм
Мерси колега

tuningfena написа:дано си доволен , ама според мен по добре да беше дал малко повече пари поне за 3,5
ами доволен ще бъда след като и чуя гласа и наи вече като я тествам

Не че се мисля за големия разбирач но в днешно време с толкова майстори не знае човек при кои да отиде и от няколко години насам се оправям сам и с ваша помощ при по сериозни случаи та човек така се учи като опитва и пробва все нови неща,както споменах това е първата ми е30ка и не съм и наясно с подробностите

¨тва мирише мнооооооу на бензин бе

Поогледах го вътре нагари и такива работи нямаше сравнение с м52б28 което имах..тоест добра работа на двигателя го определям аз...
Има ли някои колега които да продава готови лапи за мотора кардан и т.н ако има някои ще съм благодарен да се свърже с мен да се договорим нещо пък ако не ще има хоум мейд

- tuningfena
- ентусиаст
-
абе ти се пази от приятели , дай им да ти пробутат нещо , вече са рядкост всеки гледа парите , как ще прецениш че един свален двигател преди кой знае колко време е добре? ако не е на колата да се пробва и пак не е гаранция , може да е с добавки , тъй че в тези случай като правиш нещо го прави , докато е свален го обслужи напълно и тогава го слагай , или ако ти е ей тъй слагай докато блокира и после пусни още няколко теми кое къде как и така нататък
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
tuningfena написа:абе ти се пази от приятели , дай им да ти пробутат нещо , вече са рядкост всеки гледа парите , как ще прецениш че един свален двигател преди кой знае колко време е добре? ако не е на колата да се пробва и пак не е гаранция , може да е с добавки , тъй че в тези случай като правиш нещо го прави , докато е свален го обслужи напълно и тогава го слагай , или ако ти е ей тъй слагай докато блокира и после пусни още няколко теми кое къде как и така нататък
Напълно си прав,имаше начин да го тествам но просто в последния момент отидох и го взех на доверие а и какъвто проблем говорим за нещо тропащо чукащо горене масло съединител нещо което не е малко отивам и ми го сменя без проблем,та мисълта ми в момента е да го монтирам и да го тествам така да кажа 1-2 месеца да видя как се държи и дали се държи изобщо добре като цяло,и след това ще му правя обслужване каквото и да е било все пак това обслужване си е пари а тез пари не се копаят от земята

Някои има ли готова схема за връзване или ако може да ми извади схемите на е34 и е30 на буксите ?
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Re: е30 проект с м30б30
Колеги няма да отварям нова тема просто и промених заглавието и малко по малко ще обновявам информацията както и снимки, поради причината че има някои отговори които ми харесаха
а и може да са полезни за нови хора започващи такива проекти и се колебаят между туи и унуи 
Та ето снимките от днес не са много нито подробни защото не е кои знае каква философия но някои ако има каквито и да са въпроси с нещо наясно съм готов да отговоря и помогна
Ето следните снимки от днес:

Та ето снимките от днес не са много нито подробни защото не е кои знае каква философия но някои ако има каквито и да са въпроси с нещо наясно съм готов да отговоря и помогна

Ето следните снимки от днес:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
Re: е30 проект с м30б30
Още снимки..
Съжалявам за качеството но нямам апарат и ги правя с телефон нокиа експрес музик 5500
Цялата работа за свалянето на стария мотор отне 2 часа при нормална работа а монтажа не ми се мисли като нямаш нужните неща
Утре ще пусна повечко снимки на купето преди и след освежаването и ако има време ще бутна мотора да взема мерки за лапи и кардан
Съжалявам за качеството но нямам апарат и ги правя с телефон нокиа експрес музик 5500
Цялата работа за свалянето на стария мотор отне 2 часа при нормална работа а монтажа не ми се мисли като нямаш нужните неща

Утре ще пусна повечко снимки на купето преди и след освежаването и ако има време ще бутна мотора да взема мерки за лапи и кардан

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- tuningfena
- ентусиаст
-