Какво е по-ценено? Тунинговано или сток?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Каква?

Тунингована (и в 2-та случая)
10
7%
Сток (и в 2-та случая)
99
72%
Повече се цени тунингованата , но бих си купил Стоковица
19
14%
Повече се цени стоковицата , но бих си купил тунингована
10
7%

Общо гласове : 138
ентусиаст
Аватар

Мнение от //M_Power » 12 Сеп 2006, 15:34

То е ясно :yes:
Три Бири и Турбото да сссвири
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от R1cerBoy » 15 Сеп 2006, 1:23

За мен оригинала е по-скъп от оптично тунингования вариант. Не си мисли, че някой ще ти даде за колата 18000 лв, защото си й сложиш фешън кит. Ако и сложиш кадърно турбо и я направиш доста коне без да се троши вече съм сигурен, че някой ще ти даде около 60-70% от парите, които си вкарал в нея, ако платформата си заслужава, но за пластмаси, които са въпрос на личен (кичозен) вкус не.

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 15 Сеп 2006, 9:51

Сток!!!!!!
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Angel_Georgiev » 15 Сеп 2006, 18:33

amd написа:Е аз съм 100% сигурен, че примерно моето Е30 ще изглежда доста по-добре с едно комплектче Mtechnik + едни 16'' полирани ББС отколкото абсолютно заводско :D Тъй, че тунинг, ама от фирми, които разбират как се тунингова БМВ. Иначе заводско.

:yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

РЕ:

Мнение от turboto » 18 Сеп 2006, 10:15

Ачо написа:
amd написа:Е аз съм 100% сигурен, че примерно моето Е30 ще изглежда доста по-добре с едно комплектче Mtechnik + едни 16'' полирани ББС отколкото абсолютно заводско :D Тъй, че тунинг, ама от фирми, които разбират как се тунингова БМВ. Иначе заводско.

Тука нещо зехме да се разхлабваме... Под СТОК аз разбирам т'ва дет излиза от завода... демек М-техник си е пак СТОК туниг но на БМВ, па от завода.... Ти си береш грижата дали такава 'ше си я поръчаш или не или с 3.2L или 1.8. А тунингована за мен е примерно Е36 (и не само де) на HARTGE... това вече не е СТОК!!! справка www.hartge.de

Или аз нещо не разбирам ?! :dunno:

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 18 Сеп 2006, 15:17

Еми щом hartge не е сток, значи предпочитам тунингована :mhihi: При всички случаи бих избрал екзотика на alpina, hartge, ac schnitzer, zender, hamman или нещо от сорта вместо заводка на БМВ (макар, че ////М пакет би ме затруднил в избора). Но нe и тунинг стил "Бързи и яростни 6 - Пернишки гангстери във Видин" :mhihi:
BMW only!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Мнение от theraven_nz » 18 Сеп 2006, 15:22

Тука малко се разместваме... Тунинг аз признавам (в пълния смисъл на думата) ако е силов и оптичен само на една фирма Хартге (щом нея сме захапали за пример), а това масовото сбирщайн дето всеки ден го гледаме пак е "тунинг" ама с кавичките... както "тунинга" на фолк-певиците - цици, джуки, обиране на осмянки, русене и прочие :mhihi:
---

ентусиаст
Аватар

РЕ:

Мнение от turboto » 18 Сеп 2006, 16:42

theraven_nz написа:Тука малко се разместваме... Тунинг аз признавам (в пълния смисъл на думата) ако е силов и оптичен само на една фирма Хартге (щом нея сме захапали за пример), а това масовото сбирщайн дето всеки ден го гледаме пак е "тунинг" ама с кавичките... както "тунинга" на фолк-певиците - цици, джуки, обиране на осмянки, русене и прочие :mhihi:

Ами това визирах въпреки че и останалите изброени от amd също са много добри в това което правят. Не случайно са се наложили на пазара. Най-важното е че не са кичозни и не простеят. Аз бих се израдвал много на едно 3.2L под капака а външно дори няма и М-ков комплект да му слагам. Па нека спре до мен на светофара един с 50 лепенки на калника Момо домо и всички там РЕмуси роднини и т. на т. Ще си говорим след зеления сигнал. Щом със старото ми АУДИ 100 2.2 83-та година което беше автоматик утрепах една VEKTRA 2000 16V на старта а външно ако Ви я покажа ще паднете...

Изображение
Изображение

П.С. Виж за фолкпевиците не съм компетентен.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 18 Сеп 2006, 17:05

Чакахте малко нека обобщим нещо.

М-пакетът не е тунинг.(добре де може да се нарече тунинг)
After Market Tuning да наречем примерно тунинг от типа Schnitzer,Hamann и тн.

Аз съм фен на after market tuning-a само ако е цял кит примрно на Hamann,а не броня от една кола,спойлер тип F&F и тн.
Изображение

ентусиаст
Аватар

РЕ:

Мнение от turboto » 19 Сеп 2006, 14:33

MaXimal написа:Чакахте малко нека обобщим нещо.

М-пакетът не е тунинг.(добре де може да се нарече тунинг)
After Market Tuning да наречем примерно тунинг от типа Schnitzer,Hamann и тн.

Аз съм фен на after market tuning-a само ако е цял кит примрно на Hamann,а не броня от една кола,спойлер тип F&F и тн.

Именно М пакетът за мен си е тунинг но попада в графата СТОК тъй като е фабрично тунинговано. Другите фирми не са подразделения на фирмата производител и за това попадат в графата After Market Tuning. Когато от тях си вземеш пакет и всичко си пасва... визията има завършен вид, всичко е изработено от качествени мат'ряли. Дори и да си поръчаш да Ти предложат и изработят друг стайлинг това вече си е маняшки ТУНИНГ а не СТОК! :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 19 Сеп 2006, 15:31

сток винаги..
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Мнение от slavianko » 20 Сеп 2006, 20:21

Aiw написа:
dizelboy написа:много мие 4удно защо си4ки пръдлиовци сте гласували за стокт като си4ки коли са тунинговани 4е и некои от горе и се 4удите ква мизерия да си зака4ите по нея само и само да е по весела и разли4на :mhihi:

Защото всеки иска да тунингова по свой си вкус. Да купиш тунингована кола е като да си купиш готова картина, а като вземеш колата сток тя е като бял лист хартия и каквото и да създадеш знаеш, че си го направил сам и е твое творение ;)
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: по диагонал
Мечтае да кара: E9 CSL
Детайли за колата: 2979 cc

Мнение от Radichev » 21 Сеп 2006, 1:09

Няма нищо по-красиво от 2-ен стоп току-що излезнал от завода.
Може и да не умреш богат, но дали ще умреш пич зависи само от теб !

Изображение

323i Killer
Аватар
Кара: E30 316i '91, G21 320d M-Sport
Мечтае да кара: G81 M3

Мнение от simple_man » 21 Сеп 2006, 1:35

аз съм за сток!Моята кола я купих абсолютно сток и единственото към което се стремях бяха 16ките AZEV, спортното окачване и М оптиката!Двигателя вече е друга тема :D
ИзображениеИзображение

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 21 Сеп 2006, 1:57

единственото по-красиво от чисто нов двоен стоп е чисто ново Ево 3 :P
BMW only!

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум