е30 проект с м30б30

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Re: е30 дилема с м60б40 или м30б35

Мнение от Stoqnov_ » 22 Май 2013, 0:23

Верно е, жрица от околовръстното не мой тъй те надърви,,, както 35-ца с мааалко повечко прави тръби :kuku: 8) :D :D :D
Утре ше ти пратя лично за подробностите,,, УСПЕХ С ПРОЕКТА, колега ----- колата си заслужава и много да те радва!
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: "пъргава" 316-ка
Мечтае да кара: IS-ka

Мнение от 6per40 » 22 Май 2013, 11:04

За монтиране на м30 в е30 може да попиташ gecata73 от Благоевград. ФИлмът е голям. Като знам колко неща преправя, направо лошо ми става. Успех, но дълго време ще съжаляваш. Всичко ще ти мине като я запалиш. Гецата ще ти каже какво трябва да се прави, но няма да излезе 500лв монтирането.

Потребител
Аватар

Мнение от diavo » 01 Юни 2013, 21:07

Е има малко повече преправяне спрямо м50 и м52 ама пък чак толкова да е голям филма. Проблема не в самия монтаж а дали е рентабилно. Аз имам м30б35 който бях монтирал в 30-ка.

Потребител
Аватар

Re: Нужни са ми няколко мнения колеги

Мнение от diavo » 01 Юни 2013, 21:12

angelBMW написа:
M10 написа:На подвеждай човека, 2800 са предостатъчно за дрифтинк проект. Примерно вземаш Е30ка за скрап - 400лв, мотор на килограм 500лв, М3 бодикит от смола и няква боица да покрие ръждите - 500лв, фешан джанти - 500лв, заварка на дифа, пълнене на амортисори и спортни пружини ФК още 200лв, останалото за труд че и газова можеш да сложиш да ти е ефтин дрифтинга :mrgreen:

1000лв е много за тая кола според описанието. Търси троен седан или комби, намират се с прави здрави купета и тракащи м40 за малко повече.

къде ги видя тези двигатели по 500лв бе колега :mhihi: гледам цяла седмица из форума и гледам на некви м50б20 им търсат 1000лв пък да не говорим за 2.5 или по нагоре :mhihi:

та то един двигател струва повече от цялата кола :ok:

Ако те интересува колега имам м30б35 готов за монтаж в е30, с лапи скъсен скоростен лост и кардан за 600 кинта. Мисълта ми е че има и по 500

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

Re: Нужни са ми няколко мнения колеги

Мнение от angelBMW » 04 Юни 2013, 16:56

diavo написа:
angelBMW написа:
M10 написа:На подвеждай човека, 2800 са предостатъчно за дрифтинк проект. Примерно вземаш Е30ка за скрап - 400лв, мотор на килограм 500лв, М3 бодикит от смола и няква боица да покрие ръждите - 500лв, фешан джанти - 500лв, заварка на дифа, пълнене на амортисори и спортни пружини ФК още 200лв, останалото за труд че и газова можеш да сложиш да ти е ефтин дрифтинга :mrgreen:

1000лв е много за тая кола според описанието. Търси троен седан или комби, намират се с прави здрави купета и тракащи м40 за малко повече.

къде ги видя тези двигатели по 500лв бе колега :mhihi: гледам цяла седмица из форума и гледам на некви м50б20 им търсат 1000лв пък да не говорим за 2.5 или по нагоре :mhihi:

та то един двигател струва повече от цялата кола :ok:

Ако те интересува колега имам м30б35 готов за монтаж в е30, с лапи скъсен скоростен лост и кардан за 600 кинта. Мисълта ми е че има и по 500

даи некъв телефон да говорим..

Намерих м30б30 пълен комплект от радиатор до кардан но му липсват дебитомер и капака на свещите,интересно ми е ще стане ли капака от м20б25 на м30б30?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 05 Юни 2013, 8:43

и аз знам един м30б30 от е32-ка за 350 лева - комплект.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар

Re: е30 дилемата е решена с м30б30

Мнение от angelBMW » 05 Юни 2013, 15:39

След час отивам да го взимам и от утре започвам разглобяване,благодаря за всички мнения и предложения макар и някои късно да ми предложиха добри оферти :mhihi: двигателя които ще взимам е м30б30 и е без капак на свещите и без дебитомер от морга с гаранция..дано да нямам някакви проблеми с мотора :mhihi:
От сега нататък ме очакват блъсканиците :mhihi: надявам се с ваша помощ да спестя някои проблеми ще бъда благодарен на всеки един от вас и ще черпя при първа възможност :bchug:
Ще пусна снимки утре като се започне разкъсването :mhihi:

Ще са ми нужни капака на свещите и дебитомер така че ако някои знае кои има да ми го праща насам :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 05 Юни 2013, 15:51

От мен имаш една кофа вода в краката за късмет и успех, че просто ще се срина от тоя твоя ентусиазъм :yes:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

ентусиаст
Аватар
Кара: е30-327 . е30-320
Мечтае да кара: bmw 327i turbo
Детайли за колата: BMW 327 i

Мнение от tuningfena » 05 Юни 2013, 16:41

дано си доволен , ама според мен по добре да беше дал малко повече пари поне за 3,5
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 05 Юни 2013, 20:01

KPETEH написа:От мен имаш една кофа вода в краката за късмет и успех, че просто ще се срина от тоя твоя ентусиазъм :yes:

Мерси колега :yes:

tuningfena написа:дано си доволен , ама според мен по добре да беше дал малко повече пари поне за 3,5

ами доволен ще бъда след като и чуя гласа и наи вече като я тествам :mhihi:

Не че се мисля за големия разбирач но в днешно време с толкова майстори не знае човек при кои да отиде и от няколко години насам се оправям сам и с ваша помощ при по сериозни случаи та човек така се учи като опитва и пробва все нови неща,както споменах това е първата ми е30ка и не съм и наясно с подробностите :mhihi: та въпроса ми е там че човека от моргата го познавам никога не съм имал проблеми това е първия двигател които взимам от него но му имам доверие като човек та казва че двигателя до последно е каран и е нямал проблеми и вече е спрян от 1г насам беше монтиран в е34 и всичко си му бе на мястото освен капака на свещите и дебитомера,един приятел които ми помогна с превоза случаино отвори капачката на маслото и каза :mhihi:
¨тва мирише мнооооооу на бензин бе :mhihi: :mhihi: коет не било хубаво¨ та се сетих веднага за темата с бензин в маслото което не си спомням точните изводи та не мисля да е нещо проблемно и да е какво може да е то ? и ако е как мога да разбера докато е време и не съм го монтирал да го връщам докато е време та да не стане монтиране и лапи кардани нз си кво радиатори да се хвърля в разходи и накрая да излезе несполучлив.
Поогледах го вътре нагари и такива работи нямаше сравнение с м52б28 което имах..тоест добра работа на двигателя го определям аз...

Има ли някои колега които да продава готови лапи за мотора кардан и т.н ако има някои ще съм благодарен да се свърже с мен да се договорим нещо пък ако не ще има хоум мейд :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от tuningfena » 05 Юни 2013, 22:34

абе ти се пази от приятели , дай им да ти пробутат нещо , вече са рядкост всеки гледа парите , как ще прецениш че един свален двигател преди кой знае колко време е добре? ако не е на колата да се пробва и пак не е гаранция , може да е с добавки , тъй че в тези случай като правиш нещо го прави , докато е свален го обслужи напълно и тогава го слагай , или ако ти е ей тъй слагай докато блокира и после пусни още няколко теми кое къде как и така нататък
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 05 Юни 2013, 23:11

tuningfena написа:абе ти се пази от приятели , дай им да ти пробутат нещо , вече са рядкост всеки гледа парите , как ще прецениш че един свален двигател преди кой знае колко време е добре? ако не е на колата да се пробва и пак не е гаранция , може да е с добавки , тъй че в тези случай като правиш нещо го прави , докато е свален го обслужи напълно и тогава го слагай , или ако ти е ей тъй слагай докато блокира и после пусни още няколко теми кое къде как и така нататък

Напълно си прав,имаше начин да го тествам но просто в последния момент отидох и го взех на доверие а и какъвто проблем говорим за нещо тропащо чукащо горене масло съединител нещо което не е малко отивам и ми го сменя без проблем,та мисълта ми в момента е да го монтирам и да го тествам така да кажа 1-2 месеца да видя как се държи и дали се държи изобщо добре като цяло,и след това ще му правя обслужване каквото и да е било все пак това обслужване си е пари а тез пари не се копаят от земята :mhihi: днеска едно утре друго и така малко по малко

Някои има ли готова схема за връзване или ако може да ми извади схемите на е34 и е30 на буксите ?

младши ентусиаст
Аватар

Re: е30 проект с м30б30

Мнение от angelBMW » 06 Юни 2013, 23:10

Колеги няма да отварям нова тема просто и промених заглавието и малко по малко ще обновявам информацията както и снимки, поради причината че има някои отговори които ми харесаха :mhihi: а и може да са полезни за нови хора започващи такива проекти и се колебаят между туи и унуи :winky:
Та ето снимките от днес не са много нито подробни защото не е кои знае каква философия но някои ако има каквито и да са въпроси с нещо наясно съм готов да отговоря и помогна :yes:
Ето следните снимки от днес:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 06 Юни 2013, 23:15

Още снимки..
Съжалявам за качеството но нямам апарат и ги правя с телефон нокиа експрес музик 5500
Цялата работа за свалянето на стария мотор отне 2 часа при нормална работа а монтажа не ми се мисли като нямаш нужните неща :mhihi:
Утре ще пусна повечко снимки на купето преди и след освежаването и ако има време ще бутна мотора да взема мерки за лапи и кардан :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар

Мнение от tuningfena » 06 Юни 2013, 23:46

А ти от Хасковска област ли си гледам не си сменил номера
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E30