Придърпва при отнемане на газта 530ДА

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби

Придърпва при отнемане на газта 530ДА

Мнение от todorakis82 » 25 Май 2013, 1:21

Здравейте, колеги. :wave:
Колата е 530 ДА 2001г 193к.с.
Когато, дам газ да се изнеса по бързо примерно между 2000-3000 може и повече обороти, натискам педала на газта и точно, като го отпусна се получава едно придърпване или все едно някой ме дърпа назад за част от секундата, незнам как да го обесня надявам се да сте ме разбрали. От какво може да е, от автоматика ли?
На мен така ми идва но не разбирам грам, маслото не е сменяно защото съм в Италия и, като се прибера ще я обслужвам.
Когато натисна яко газта с "кик даун" някои път оборотите падат бавно, защо :?:
а аз вече съм махнал крака от газта, и натискам спирачката примерно да спирам нормално ли е това, също изпушва черно за малко.
Извенявам се, :cry: но имам няколко запитвания не свързани с темата ако разрешите:
Радиото спира когато си поиска имам чувството,че като мина през неравност и спре, след малко пробвам да го пусна и тръгне, така купих колата този, които ми продаде колата ми каза,че е някаква жичка с голямата навигация съм 16:9 МК3 на сд-чейнджъра слагам орегинален диск и ми изписва, че няма диск незнам ако махна диска с навигацията и пусна този с музиката ще тръгне ли :mhihi:
Отпред отляво се чува едно тракане, като на тенекия, като минавам през павета чувам го на отворен прозорец, незнам спирачният апарат ли ще е, или нещо друго биалетка примерно.
Благодаря на всички ще се радвам на всички ваши мнения и предположения. Поздрави :wave:

младши ентусиаст
Аватар

Re: Придърпва при отнемане на газта 530ДА

Мнение от todorakis82 » 27 Май 2013, 11:57

Колеги, възможно ли е това при дърпване да е от помпата в резервоара, защото е за смяна и винаги гледам горивото да не пада под 15 литра и, колко време мога да карам с тази помпа. :?:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 29 Май 2013, 23:53

Колеги, ще съм много благодарен на всички ваши мнения и съвети. :bowdown:
Благодаря ви предварително. Поздрави!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 30 Май 2013, 17:20

По първото ти мнение. Това продърпване може да е от кутията. Смени маслото при възможност.
Дето ти спира радиото, може да е лоша маса.

Диска на навигацията се слага в комютъра за навигацията, в твоя случай, МК3. Диска с музиката в CD чейнджъра. Ти да не ги мешаш двете неща?

Това дето трака, отиваш на канал и проверяваш предницата или при някой майстор най-добре.

Аз отдавна не карам с 15 л. минимум в резервоара и нямам никакви ядове. Така вече 2 г. Може и да съм пътник с помпата, но засега е така, просто нямам възможност да сипвам повече, не че не искам.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 31 Май 2013, 0:19

Elesar74 написа:По първото ти мнение. Това продърпване може да е от кутията. Смени маслото при възможност.

Диска на навигацията се слага в комютъра за навигацията, в твоя случай, МК3. Диска с музиката в CD чейнджъра. Ти да не ги мешаш двете неща?

Това дето трака, отиваш на канал и проверяваш предницата или при някой майстор най-добре.

Аз отдавна не карам с 15 л. минимум в резервоара и нямам никакви ядове. Така вече 2 г. Може и да съм пътник с помпата, но засега е така, просто нямам възможност да сипвам повече, не че не искам.

По принцип има ритане при включване от позиция "Р" на позиция "D" и на "R" маслото никога не е сменяно колата е на 285хил. но ще го сменя веднага, като се прибера в България. Дано и това придърпване да се оправи след смяната на маслото мисля, че се получава като сменя от висока към ниска предавка но не всеки път го прави.
Орегиналния диск с музика е в СД-чейнджъра изписва че няма диск само се шегувах да го слагам кадето е навигацията. Днес свалих чейнджъра опитах се да го почистя но нищо не стана. Погледнах и радио модула, но не разбирам махнах една букса, като коксялен кабел звука изчезна, като я сложих дойде и днес цял ден имаше звук ще видим утре.
Някой път когато слизам от колата ме хваща леко ток много странно от, какво може да е, че няма маса ли :?:
Ръчната нещо не държи трябва да е дръпна, много нагоре нормално ли е.
Смяната на тази помпа в резервоара, колко пари ще струва някой знае ли и това придърпване дали ще е от нея гледам винаги горивото да не отива към 15 литра на бензиномера.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 03 Юни 2013, 11:52

todorakis82 написа:
Elesar74 написа:По първото ти мнение. Това продърпване може да е от кутията. Смени маслото при възможност.

По принцип има ритане при включване от позиция "Р" на позиция "D" и на "R" маслото никога не е сменяно колата е на 285хил. но ще го сменя веднага, като се прибера в България. Дано и това придърпване да се оправи след смяната на маслото мисля, че се получава като сменя от висока към ниска предавка но не всеки път го прави.
Орегиналния диск с музика е в СД-чейнджъра изписва че няма диск само се шегувах да го слагам кадето е навигацията. Днес свалих чейнджъра опитах се да го почистя но нищо не стана. Погледнах и радио модула, но не разбирам махнах една букса, като коксялен кабел звука изчезна, като я сложих дойде и днес цял ден имаше звук ще видим утре.
Някой път когато слизам от колата ме хваща леко ток много странно от, какво може да е, че няма маса ли :?:
Ръчната нещо не държи трябва да е дръпна, много нагоре нормално ли е.
Смяната на тази помпа в резервоара, колко пари ще струва някой знае ли и това придърпване дали ще е от нея гледам винаги горивото да не отива към 15 литра на бензиномера.

Колеги някой ако го е имал това придърпване и ако мисли, че е от скоростите ако иска може да го сподели и дали след смяната на маслото ще се оправи и също това ритане ще изчезне.

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 black- sport package

Мнение от racing_team_vidin » 03 Юни 2013, 16:53

С какви размери гуми си(предни/задни)?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: back to diesel(Ld)

Мнение от motor » 03 Юни 2013, 21:33

не ти ли се струва че кутията ти минава в друг режим след кикдаун?
придърпване едва ли е, по скоро удар да се получава след като си я карал с кикдаун.
тампоните на мотора здрави ли са?
провери пак тампоните на мотора!
"земи го смени тва масло ко толкова питаш да не се прецакаш нещо"
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 03 Юни 2013, 23:43

motor написа:не ти ли се струва че кутията ти минава в друг режим след кикдаун?
придърпване едва ли е, по скоро удар да се получава след като си я карал с кикдаун.
тампоните на мотора здрави ли са?
провери пак тампоните на мотора!
"земи го смени тва масло ко толкова питаш да не се прецакаш нещо"

Абе има за ко да питам щот съм в Италия и тук е като в циганска махала и няма как да да сменя маслото разбрали ма.
Нищо не ми минава в друг режим при кикдаун. Получава се ритане наистина не предърпване при 2000-3000 оборота като минава в по-ниска предавка, точно като отпусна педала на газта и не всеки път мисля, че като е загряла това го няма. И има ритане, като примерно минавам от позиция "Р" на "D" и на позиция "R" за тампоните на мотора незнам дали са за смяна, защото не мога да направя никаква диагностика тук в тази част на Италия в която се намирам.
Затова искам мнения на хора, които са имали този проблем как са го отремонтирали или примерно по разбиращи.
Такива изказвания да не се "прецакам нещо" си ги дръж за теб разбрали :bang:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 04 Юни 2013, 11:07

racing_team_vidin написа:С какви размери гуми си(предни/задни)?

Гумите колега са стандартните 225/55 R16 95W "Goodyear" и четирите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 06 Юни 2013, 21:50

niki81vd написа:Сменяй маслото в най-кратки срокове, огледай добре окачването на трансмисията и главното предаване.
По старите автоматици с механично управление на скоростите, имат някаква система свързана с педала на газта.
Изпитах го на собствен гръб. Понеже едни "майстори" ровиха из двигателя, са откачили жилото за тази система, тогава като минаваше на ниска ги включваше много рязко и директно, получаваше се едно като придърпване, но назад. При повишаване на предавките не се усещаше толкова. След като закачихме въпросната механика (жило) , може да разбереш че включва само по оборотомера. Затова смени маслото, тук е електроника. Който и механик да питаш за автоматичната скоростна кутия, ще ти каже, че при нормална експлоатация и редовно обслужване са практически вечни, особенно на мерцедесите, но и там има жертви от хамалско каране и немърлива "поддръжка".

Направо незнам, как да го сменя това масло тук в Италия са едни майстори и не искам да рискувам с тях.
Според теб, като сменя маслото ще се оправили, това предърпване на ниска предавка и ритането от "Р" на "D" и на "R".
Имаш ли представа колко струва смяната на маслото да си направя съпоставка и ако устиска до септември октомври тогава някаде ще се пребирам гледам, че си от Пловдив да ми препоръчаш някой сервиз.
Поздрави!

Потребител
Аватар

Мнение от deskoddd » 07 Фев 2015, 22:40

Колега, искам да попитам как оправи проблема с придърпването при отнемане на газта, защото и аз имам същия проблем :banghead: . Моля за отговор

Назад към E39