настроики на големия борд

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 92' E30 M40 cabrio
Мечтае да кара: E30 M3

Re: настроики на големия борд

Мнение от Vasko_BP » 01 Юни 2013, 15:07

Kroki малкия борд ти е достатъчен. Колата изглежда добре и борда работи. При големия ще е трудно подкарването на всички екстри, най-вече с намирането на чип за М40. А има и доста други неща.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 М20В27 Е30 М20В25
Мечтае да кара: тенджера под налягане...
Детайли за колата: Touringi

Мнение от doctoragsxr » 01 Юни 2013, 19:53

alpina-ma6inata написа:
Kroki написа:Басив как ме зарибихте да си сложа голям борд.

Ако целта ти е да набухаш всички екстри и твърдо си решил да го постигнеш - ок. Но пак казвам - нищо кой знае какво не е според мен. :)

Как точно успя с "пъпката" в дясно да промениш нещо... :dunno: това долу в ляво което има дупка с диаметър колкото кламер е КАПАЧЕ което се вади и под него има потенциометър с които се прави калибровката.... :yes: ако пък толкова ти е ненужен този голям борд дай го на някой колега аз ще ти подаря часовник.... :mrgreen:

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 01 Юни 2013, 23:06

Грешката е моя, с дясното, с една малка кръстата отверка става. :oops:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E30 316.BMW E46 320D
Мечтае да кара: BMW E30 M3

Мнение от georde123000 » 03 Юни 2013, 19:23

колеги давам на първо положение ключа вкарвам кода, след това връщам ключа на позиция нула,после паля баз да вкарвам кода и колата пали без проблем ,иначе борда показва да въведа кода и др не дава но колата си пали :dunno: какво да направя за да не може да запали без кода, сирената която е допълнителна не съм я връзвал може ли да е от нея,поздрави :bchug:
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 03 Юни 2013, 19:28

липсват ти части
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Мармот » 03 Юни 2013, 20:05

georde123000 написа:колеги давам на първо положение ключа вкарвам кода, след това връщам ключа на позиция нула,после паля баз да вкарвам кода и колата пали без проблем ,иначе борда показва да въведа кода и др не дава но колата си пали :dunno: какво да направя за да не може да запали без кода, сирената която е допълнителна не съм я връзвал може ли да е от нея,поздрави :bchug:

Виж тази тема на колегата GEORGIEV,
viewtopic.php?f=6&t=313406&start=45
В нея има добро инфо за инсталирането на борда, както и сехми и допълнителна информация от чужди форуми.

Запалването се прекъсва от реле в "On-board computer relay box", което прекъсва плюса на главното "Main relay".
Може да не ти идва управляващ минус от самия борд, пин 11, кафяво-черен кабел. Може релето за "Code" функцията да е дало фира, то е с нормално затворен контакт и отваря когато му се подаде минус, тоест функцията Code от борда е активна.

А може и както ти пише Явор да липсва въобще тази кутия с релета, част от пълния комплект :)
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: от онея старите....
Мечтае да кара: магазинска е30-ка

Мнение от GEORGIEV » 03 Юни 2013, 20:48

georde123000 написа:колеги давам на първо положение ключа вкарвам кода, след това връщам ключа на позиция нула,после паля баз да вкарвам кода и колата пали без проблем ,иначе борда показва да въведа кода и др не дава но колата си пали :dunno: какво да направя за да не може да запали без кода, сирената която е допълнителна не съм я връзвал може ли да е от нея,поздрави :bchug:

ако просто само си сложил борда колата ще си пали,ти си въвеждай ако искаш код ,ама няма как да ти се прекъсне захранването ;)
има един куплунг който е мостиран когато нямаш борд ,там ти е играта
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 М20В27 Е30 М20В25
Мечтае да кара: тенджера под налягане...
Детайли за колата: Touringi

Мнение от doctoragsxr » 05 Юни 2013, 19:50

черна правоъгълна кутия с две зелени букси,ако я нямаш и не си я вързал няма да заработи блокировката с кода...виж в темите как,къде,какво се прави.... :smoke:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E30 316.BMW E46 320D
Мечтае да кара: BMW E30 M3

Мнение от georde123000 » 05 Юни 2013, 20:50

черната кутиика я имам и е вързана с 2те букси и пак не иска :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Мармот » 05 Юни 2013, 21:28

georde123000 написа:черната кутиика я имам и е вързана с 2те букси и пак не иска :dunno:

И за да почне да 'иска' какво точно направи освен, че вдигаш ръце? И още четири страници да изпишем все тая...
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от GEORGIEV » 05 Юни 2013, 21:35

аз горе съм дал жокера,има линковете,ся остава малко да се порови и е готов :yes:
Изображение

Аватар

Мнение от gesho » 08 Юни 2013, 13:56

Искам само да допълня че код функцията има два начина на връзване.зависи от двигателя и от инсталацията.единия начин е със зелената букса на м20-ките която се намира при педалите а другия начин е на компютъра една затваряща букса.зависи от инсталацията на големия борд

Бих искал да попитам 4ерната малка букса която се намира на външната инсталация на борда малката за какво е? и защо някои гонгове имат по две букси ?
DDT

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от GEORGIEV » 08 Юни 2013, 20:54

gesho написа:.............
Бих искал да попитам 4ерната малка букса която се намира на външната инсталация на борда малката за какво е? и защо някои гонгове имат по две букси ?

малката чера букса на външната инсталация се връзва към задната инсталация,която е много рядка...ако е тази букса за която си мисля,същия тип като на светещото огледало ;)
а втората букса на гонга е за забравен ключ и непоставен колан ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Мармот » 08 Юни 2013, 22:10

GEORGIEV написа:...а втората букса на гонга е за забравен ключ и непоставен колан ;)

Аз я използвам за зумер за забравени фарове :mhihi:

Аватар

Мнение от gesho » 10 Юни 2013, 3:15

GEORGIEV написа:
gesho написа:.............

малката чера букса на външната инсталация се връзва към задната инсталация,която е много рядка...ако е тази букса за която си мисля,същия тип като на светещото огледало ;)
а втората букса на гонга е за забравен ключ и непоставен колан ;)

мерси за инфото.само че много странно може би е при малкия борд един приятел има той може да се похвали кои е като му светне лампата на бензина и гонга му пищи.до сега не бях го виждал и е малко дразнещо.това при големия дали го има за това питах да не би втория ред да е и за това.
DDT

ПредишнаСледваща

Назад към E30