Проблем компресор

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: M6

Проблем компресор

Мнение от bochogogogo » 31 Май 2013, 21:27

Имам проблем с компресора,по точно с бобината най вероятно.Напрежение стига а не се пуска компресора та майстора каза бобина.Въпросът ми е мога ли да сваля бобината без да свалям компресора.Като махна дифузьора.Знам че майстора ми каза че не мога но ми се струва с цел да ми вземе парите,дефакто да го напълни с фреон и т.н.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Проблем компресор

Мнение от oci » 31 Май 2013, 22:07

bochogogogo написа:Имам проблем с компресора,по точно с бобината най вероятно.Напрежение стига а не се пуска компресора та майстора каза бобина.Въпросът ми е мога ли да сваля бобината без да свалям компресора.Като махна дифузьора.Знам че майстора ми каза че не мога но ми се струва с цел да ми вземе парите,дефакто да го напълни с фреон и т.н.

с кой мотор е колата :?: Принципно трябва да стане ако има възможност на място да сложиш скоба, първо трябва да отвиеш болтчето и да извадиш съединителя на компресора, след това има зегерка махаш я нея със зегерклещи и слагаш скобата и дръпваш ролката със лагера, след това има още една зегерка махаш нея и вече бубината е свободна сменяш и всичко обрастно и си готов.
Лесно е само на М43 мотора за другите ще се озориш ако не махнеш водния радиатор и маркучите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: M6

Мнение от bochogogogo » 31 Май 2013, 22:57

Ами е46 320д 136.Мисля че м47 се води но ми се струва че ако махна дифузера ще се справя утре ще пробвам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 31 Май 2013, 23:32

bochogogogo написа:Ами е46 320д 136.Мисля че м47 се води но ми се струва че ако махна дифузера ще се справя утре ще пробвам.

трябва да стане, най-много и кората да махнеш от долу за да имаш достъп от всякъде и ще я смениш.

Потребител
Аватар

Мнение от dido85 » 02 Юни 2013, 17:18

не съм сигурен дали ще можеш да сложиш скоба, за да извадиш шайбата с лагера , но пробвай . Огледай остта на компресора как е , да не са и заминали шлиците
Сервиз автоклиматици 0877953035 https://remontklima.com/. Продажба, монтаж и сервиз на климатици!

Назад към E46