ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ
А някой знае ли какъв може да е проблема, че не ми отчита уреда на бензина? Лампичката за резервата си работи коректно, т.е. като стигне до резервата и светва, съответно като заредя изгасва. От това съдя, че нивомера отзад е както трябва. Вече съм пробвал с 3 различни уреда в таблото, 2бр. 60 литрови и 1бр. 55литров. И с цяло табло от довен стоп. С 60 литровите стрелката мърдаше когато и скимне, понякога се движеше с оборотите(за това смятам, че проблема е ел.), понякога си забиваше най-долу и там си стоеше, от време на време се качваше и така....от няколко дни съм с 55 литровия уред от двоен стоп стои и стрелката е забила най-в ляво, лампата за резервата отново си светва, когато трябва. Някакви идеи?
- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
GEORGIEV написа:SPEED_GABROVO написа:e30coupe написа:Имам един вапрос, немога да разбера защо на таблото за показване температурата на водата не ми отчита правилно много малко се покачва и толкоз над синята първата черта до там се покачва стрелката и толкоз... пък работеше както трябва какво и стана изведнаж немога да разбера... колата е е30 купе м20б20 мотора..
На мен самия уред не ми работи,преди с почукване захапва,но вече няма никой,може ли нещо да се бутне или да търся друг?
първо виж гайката отзад на уреда,дали е стегната и дали изобщо е там че от многото удъри може да я няма вече
Един път бях тръгнал да го свалям,ама взеха да пукат пластмаси и като се знам какъв съм

BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
SPEED_GABROVO написа:GEORGIEV написа:SPEED_GABROVO написа:e30coupe написа:Имам един вапрос, немога да разбера защо на таблото за показване температурата на водата не ми отчита правилно много малко се покачва и толкоз над синята първата черта до там се покачва стрелката и толкоз... пък работеше както трябва какво и стана изведнаж немога да разбера... колата е е30 купе м20б20 мотора..
На мен самия уред не ми работи,преди с почукване захапва,но вече няма никой,може ли нещо да се бутне или да търся друг?
първо виж гайката отзад на уреда,дали е стегната и дали изобщо е там че от многото удъри може да я няма вече
Един път бях тръгнал да го свалям,ама взеха да пукат пластмаси и като се знам какъв съмсе отказах,ама вече уреда се изгуби нацяло,не става вече с почукване.
е тя гайката е отзад на таблото,нетрябва да сваляш уреда от таблото,или ти таблото не си посмял да свалиш

Dpy написа:А някой знае ли какъв може да е проблема, че не ми отчита уреда на бензина? Лампичката за резервата си работи коректно, т.е. като стигне до резервата и светва, съответно като заредя изгасва. От това съдя, че нивомера отзад е както трябва. Вече съм пробвал с 3 различни уреда в таблото, 2бр. 60 литрови и 1бр. 55литров. И с цяло табло от довен стоп. С 60 литровите стрелката мърдаше когато и скимне, понякога се движеше с оборотите(за това смятам, че проблема е ел.), понякога си забиваше най-долу и там си стоеше, от време на време се качваше и така....от няколко дни съм с 55 литровия уред от двоен стоп стои и стрелката е забила най-в ляво, лампата за резервата отново си светва, когато трябва. Някакви идеи?
При някои модели има поплавък в резервоара зад шофьора(при ляв волан).

- e30coupe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Луда бабичка 1984г.
- Мечтае да кара: Бмв е30 м3 и Ford Mustang Shelby GT 500 1967г.
- Детайли за колата: Дърта жигачка с голямо сърце :Д
GEORGIEV написа:SPEED_GABROVO написа:e30coupe написа:Имам един вапрос, немога да разбера защо на таблото за показване температурата на водата не ми отчита правилно много малко се покачва и толкоз над синята първата черта до там се покачва стрелката и толкоз... пък работеше както трябва какво и стана изведнаж немога да разбера... колата е е30 купе м20б20 мотора..
Всичко си е на мястото ... не е от гайката ...
Fuck new models cars ! I'm riding old school !
http://www.youtube.com/watch?v=nIDB7htM0Wg
Ерих Фром: „Човекът е станал свръхчовек… Но свръхчовекът със свръхчовешка мощ не се е извисил до равнището на свръхчовешки разум. Колкото по-могъщ става, толкова повече обеднява духовно… Трябва да се разбуди съвестта ни и да осъзнаем, че колкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме.“
http://www.youtube.com/watch?v=nIDB7htM0Wg
Ерих Фром: „Човекът е станал свръхчовек… Но свръхчовекът със свръхчовешка мощ не се е извисил до равнището на свръхчовешки разум. Колкото по-могъщ става, толкова повече обеднява духовно… Трябва да се разбуди съвестта ни и да осъзнаем, че колкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме.“
- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
GEORGIEV написа:SPEED_GABROVO написа:GEORGIEV написа:SPEED_GABROVO написа:e30coupe написа:Имам един вапрос, немога да разбера защо на таблото за показване температурата на водата не ми отчита правилно много малко се покачва и толкоз над синята първата черта до там се покачва стрелката и толкоз... пък работеше както трябва какво и стана изведнаж немога да разбера... колата е е30 купе м20б20 мотора..
Един път бях тръгнал да го свалям,ама взеха да пукат пластмаси и като се знам какъв съмсе отказах,ама вече уреда се изгуби нацяло,не става вече с почукване.
е тя гайката е отзад на таблото,нетрябва да сваляш уреда от таблото,или ти таблото не си посмял да свалиш
За самото табло говоря,както и да е,вече съм минус две пластмаси

BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.
- S204
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 4-цилиндрово сешоарче
Dpy написа:А някой знае ли какъв може да е проблема, че не ми отчита уреда на бензина? Лампичката за резервата си работи коректно, т.е. като стигне до резервата и светва, съответно като заредя изгасва. От това съдя, че нивомера отзад е както трябва. Вече съм пробвал с 3 различни уреда в таблото, 2бр. 60 литрови и 1бр. 55литров. И с цяло табло от довен стоп. С 60 литровите стрелката мърдаше когато и скимне, понякога се движеше с оборотите(за това смятам, че проблема е ел.), понякога си забиваше най-долу и там си стоеше, от време на време се качваше и така....от няколко дни съм с 55 литровия уред от двоен стоп стои и стрелката е забила най-в ляво, лампата за резервата отново си светва, когато трябва. Някакви идеи?
Въпросният проблем е възможно да се прояви след дългогодишно каране с малко бензин, контакторите на бензиномера хващат "клей". Отваряш сондата в резервоара и почистваш. Ако не е тотално корозирало всичко, би трябвало да тръгне. Успех!
- Чанев
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше за стария E36 Team Sofia
- Мечтае да кара: M3 E36
Колата е Е30 туринг с М40 мотор искам да сложа М52Б20 кое от мотора ще може да остане кое не? Скоростите от М40то ще паснат ли на М52ката диф от Е30 ли трябва да взема или може от Е36 друго какво трябва да сменя?Чел съм темата за М52Б28 но тук мотора е по-малък и заради това питам?
Чанев написа:Колата е Е30 туринг с М40 мотор искам да сложа М52Б20 кое от мотора ще може да остане кое не? Скоростите от М40то ще паснат ли на М52ката диф от Е30 ли трябва да взема или може от Е36 друго какво трябва да сменя?Чел съм темата за М52Б28 но тук мотора е по-малък и заради това питам?
Може да си използваш твоите скорости кардан и диф...От м40ката няма какво да оставяш освен евентуално водния радиатор ако си климатик.

- Чанев
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше за стария E36 Team Sofia
- Мечтае да кара: M3 E36
Тоест ще мога да ползвам скоростната кутия...диф от е36 какъв да сложа?3
Sent from my GT-P3100 using Tapatalk 2
Sent from my GT-P3100 using Tapatalk 2
- zlatko_baretata
-
-
- Кара: Фиат 126р
- Мечтае да кара: Шкода Фабия
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Бърз въпрос.. Каква ще е разликата ако на е30 комби за задни амортисьори се сложат газови такива от е36 седан?
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
bigmurzi написа:Ще седи леко надървена ама става
Леко леко.. днеска махнах ей това дето е на снимката, което играеше роля на подложка на пружините.. Сега малко клекна понеже имам съмнения, че е със седански пружини..