Car CD/MP3 Player

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

Sooooo many times
Аватар

Мнение от pAbLo » 11 Сеп 2003, 16:26

ати,моя дискмен братята американци отдавна са му намерили цаката как да го ХАКНАТ 8) Още през 2001 братовчед ми от америката ми скри топката.
За целта ти трябва СКАПАН касетофон с що годе ПРИЛИЧЕН вграден усилвател,Самия дискмен с МП3 четене и ЕДНА адаптерна касета.Касетата се поставя в гнездото на касетофона като съвсем стандартна касетка.Тя си има жички който извеждат сигнала от изхода на дискмена и незнам по къв начин работят но си свири все едно вътре има нормална ЛЕНТОВА касета :!: После ти трябва някъкъв адаптер от 12Волта да ти прави 4,5 за да ти хранят плеъра иначе заводите на Тошиба или Варта ще трябва да работят за теб :D Общо взето това е :wink:
П.С.АААА цената на адаптерната касета марка ХАМА е около 20 лева зависи от къде я намериш :!:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от july`s » 11 Сеп 2003, 18:25

само дето с адаптерната касета режеш честотите под 80 херца и тези над 14килохерца (майната им на високите, ама плътния бас си е плътен и мек бас:)

по добрия вариант, е да си изведеш сам линейни входове (е требе да се поотвори и да се поразгледа...)

а и трябва да се внимава какъв точно е line-out-a на преносимото устройство, както и какъв точно е line-in -a на касетофона...

ако не ме лъже паметта (туртурело и фаст и който може да помага:) line-out-a трябва да хвърля 0.75V i da има изходно съпротивление 47 килоома, line-in-а също да е таквоз...
<br>
br

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 12 Сеп 2003, 19:10

ati, одавна несъм виждал да се продават някъде шейни.. Едно време бяха много на мода, но откато излязоха махащите панели поизчезнаха.
Преди време ми бяха откраднали само панела на касетофона и понеже имам същата касетка адаптер си ходех с лаптопа в колата и слушах mp3, нямам впечатления да се чува лошо, но не е и директно от cd - така, че системата работи!
Според мен можеш да си намериш свестен cd player за около 150лв, мен са ми предлагали и за по 50лв, но понеже не е това, което търся не съм ги вземал ..

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Сеп 2003, 21:14

проблема със касетите-адаптори е че вкарват много шум от самия механизъм (електромагнитен- във касетата има точно една касетофонна глава която симулира лентата) а също така и че самите касетофонни предусилватели вградени във всеки автокасетофон са шумни- все пак са направени да работят със долби което обаче не можеш да го пуснеш от диска щото не е кодиран... то наи-добре ша е да е кодиран със dbx ама млади сте повечето- не сте го и чували. едно време имше даже плочи кодирани със dbx ;)

та така- шумно е, но като евтино решение бива.

относно реженето на честотите.. не знам за вас, ама аз във движеща се кола 14 килохерца да се убия не мога да чуя, а 80те херца отдолу ако имаш 100 литрова кутия ще ги чуеш като тътен (70-80 херца е това което ние чуваме като убииствен бас- по ниското го усещаш в корема но не и в ушите :roll: )... а ако имаш нормални говорители в корите е все тая- щото тия мембранки нямат да достатъчно площ да изкарат нещо като звук като трептят 80 пъти в минута :) на тях им даи от 120 нагоре- дори със акустична помощ (резонанс) пак не слизат много надолу.

което ми напомня- имах едни колонки на които пишеше 60-18кхерца... викам чакай да пробвам да видя ... връзвам генератора, закачам един малък усилвател и почвам да меря (едно че съм малко глух ама то не се брои).. отгоре изкараха 14 кхерца (аз повече и не чувам така че все тая), отдолу ги гледам бръмчат на 100 (но не бас, просто си бръмчат), слагам по-надолу- треперят ама звук тз и корема нищо не казва ... ;)

та така.... :)

не гледаите характеристиките- нищо не може да се чуе от тях си изключение на синусовата мощност (RMS). другото е ... маркетинг :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 12 Сеп 2003, 23:49

alx написа:другото е ... маркетинг :)

Много вярна приказка! WS телешоп бледнее в сравнение с това, което пише в характеристиките на половината техника продаваща се по магазините! Пример - стъпало, огромен надпис - 400watt real power! Истината ... може да свирне с мощност 400 вата, ако го пуснеш на 1 ом и работи 0.5сек... Реалнат мощност на 8 ома измерихме 52.3 вата ....

Слави
Аватар

Мнение от © » 12 Окт 2003, 22:34

аз имам от година и половина кенууд 6090PM и връщане назад за мен няма
тогава беше 600лв - сега може и да е стигнал до 300 :lol:
не искам да дори и да чуя за обикновен CD плеър .. пък дори и с чейнджър да е, как ще се оправя с толкова дискове
а в интернет има всичко - сваляш, слушаш триеш :D
относно качеството - не мисля че се различава кой знае колко от нормалното аудио СD а пък за прескачането МП3 са ненадминати
спомням си че ми е прескочил само веднъж и то тогава беше в старата ми кола - голф2
а аудио касета - просто няма къде да си запиша такова нещо вече
забравил съм какво представляват

Потребител
Аватар

Мнение от lazarov78 » 06 Яну 2009, 22:03

Препоръчвам ти Panasonic CQ-RX300. Аз Имам такова.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 06 Яну 2009, 22:12

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Бате къде я намери тая тема от преди 6 години :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

Музикално деформиран
Аватар