Спирачен ъпгрейд:)
Модератор: Технически модератори
53 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Re: Спирачен ъпгрейд:)
Такаааа, време е да забършем праха от темата и да споделя развитието. Спирачките вече са на колата с планки от първия тип, но дооооста по-масивни (хиляди благодарности на Венци E34Power за оказаното съдействие). Всичко си пасна като 5лв в гъдулка
и най-хубавото е, че всичко се събра в 16" , въпреки че имах опасения за това. Спирането е коренно различно от преди, днес си поиграх няколко пъти от 120 до 0 и резултата ме удовлетворява.

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Митко Стоянов написа:Такаааа, време е да забършем праха от темата и да споделя развитието. Спирачките вече са на колата с планки от първия тип, но дооооста по-масивни (хиляди благодарности на Венци E34Power за оказаното съдействие). Всичко си пасна като 5лв в гъдулкаи най-хубавото е, че всичко се събра в 16" , въпреки че имах опасения за това. Спирането е коренно различно от преди, днес си поиграх няколко пъти от 120 до 0 и резултата ме удовлетворява.
Това е много добре, а ще споделиш ли чертежа на планките, и типовете болтове които си използвал? Типа стомана и дебелината използвана за самите планки? Как бяха изрязани планките? Ако е лазарно може ако искаш направо да споделиш файла използван от теб. Все пак форума е да си помагаме, а не всеки да открива топлата вода и после само да се хвали.
Честито!
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
Имах намерение да ги споделя....с някои, ма нямаше кой да ги разчертае, пък аз съм скаран с това. То и на това олио, кусур са ти и планки
Иначе се разработиха перфектно, педала е адски мазен и при всяко лекичко натискане си търся цигарите из колата
Определено това е рецептата за предни спирачки, за задни е ясно.

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Митко Стоянов написа:Имах намерение да ги споделя....с някои, ма нямаше кой да ги разчертае, пък аз съм скаран с това. То и на това олио, кусур са ти и планкиИначе се разработиха перфектно, педала е адски мазен и при всяко лекичко натискане си търся цигарите из колата
Олио, олио, но като изскочи някое куче пак си трябва спиране

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
Ти още малко и ще поискаш да дойда и да ти ги монтирам и обезвъздуша...Виж Майстор Пепи, той много чува петела, ще ги измайстори като стой та гледай, на него файл му не требеZubcho написа:Митко Стоянов написа:Имах намерение да ги споделя....с някои, ма нямаше кой да ги разчертае, пък аз съм скаран с това. То и на това олио, кусур са ти и планкиИначе се разработиха перфектно, педала е адски мазен и при всяко лекичко натискане си търся цигарите из колата
Олио, олио, но като изскочи някое куче пак си трябва спиранеМакар и от 50-60 км/ч. И все пак ако някой може да ги пусне тези планки като размери, чертеж или направо файл готов за машината за лазерно рязане, нека го направи.

Последна промяна Митко Стоянов на 28 Май 2013, 14:58, променена общо 1 път

Иво ,какво се правиш на мотика не мога да разбера
Митака е писал кой вид планки е предпочел(има ги назад в темата);писал е ,че е имало доста тестове до 0 ,които не са били случайни ....като го знам компромис не е направил ,а ти искаш да сподели и всеки гледал бързи и яростни ще вземе да си помисли,че е лесно .......дъно схвана идеята!
благодарил е на Венци,който познаваш ;
та какво повече ти трябва
....гледаш планките ,звъниш на Венци и си готов....
градивен сега няма нужда да се правиш,нали

Митака е писал кой вид планки е предпочел(има ги назад в темата);писал е ,че е имало доста тестове до 0 ,които не са били случайни ....като го знам компромис не е направил ,а ти искаш да сподели и всеки гледал бързи и яростни ще вземе да си помисли,че е лесно .......дъно схвана идеята!
благодарил е на Венци,който познаваш ;
та какво повече ти трябва

градивен сега няма нужда да се правиш,нали

by ''kompleksa''
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Митко Стоянов написа:Ти още малко и ще поискаш да дойда и да ти ги монтирам и обезвъздуша...Виж Майстор Пепи, той много чува петела, ще ги измайстори като стой та гледай, на него файл му не требеZubcho написа:Митко Стоянов написа:Имах намерение да ги споделя....с някои, ма нямаше кой да ги разчертае, пък аз съм скаран с това. То и на това олио, кусур са ти и планкиИначе се разработиха перфектно, педала е адски мазен и при всяко лекичко натискане си търся цигарите из колата
Олио, олио, но като изскочи някое куче пак си трябва спиранеМакар и от 50-60 км/ч. И все пак ако някой може да ги пусне тези планки като размери, чертеж или направо файл готов за машината за лазерно рязане, нека го направи.
![]()
![]()
или Архитекта
![]()
![]()
Мите, аз такава импровизация не бих сложил на колата си или на някоя друга. В случая цитирим мотото на Архитекта- "Като направя някоя кола, искам да спя спокойно."

А ти да си жив и здрав и много безаварийни километри с новата придобивка.

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
Теб никой не те и кара, но на мен си ми беше наложително заради стилът ми на каране...за последните 6 години не съм имал за дълго БМВ със стокови спирачки.zvetiko написа:Митко Стоянов написа:Ти още малко и ще поискаш да дойда и да ти ги монтирам и обезвъздуша...Виж Майстор Пепи, той много чува петела, ще ги измайстори като стой та гледай, на него файл му не требеZubcho написа:Митко Стоянов написа:Имах намерение да ги споделя....с някои, ма нямаше кой да ги разчертае, пък аз съм скаран с това. То и на това олио, кусур са ти и планкиИначе се разработиха перфектно, педала е адски мазен и при всяко лекичко натискане си търся цигарите из колата
![]()
![]()
или Архитекта
![]()
![]()
Мите, аз такава импровизация не бих сложил на колата си или на някоя друга. В случая цитирим мотото на Архитекта- "Като направя някоя кола, искам да спя спокойно."![]()
А ти да си жив и здрав и много безаварийни километри с новата придобивка.

53 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4