Проблем с стрелката за разходомера Е46 320д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с стрелката за разходомера Е46 320д
Здравейте колеги получими се някакъф проблем с стрелката на разходомера както си карах из града забелязах 4е като исключа от скорост нали пада си стрелката на 0 но като натисна спирачките да намалям и отива на 3-4 л/100 км трябвали да съм претеснен? От какво може да е проблема до сега не е правела така никога!
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Re: Проблем с стрелката за разходомера Е46 320д
krasko1 написа:Здравейте колеги получими се някакъф проблем с стрелката на разходомера както си карах из града забелязах 4е като исключа от скорост нали пада си стрелката на 0 но като натисна спирачките да намалям и отива на 3-4 л/100 км трябвали да съм претеснен? От какво може да е проблема до сега не е правела така никога!
А сигурен ли си, че до сега си обръщал внимание, че не е правела така. Наскоро имаше подобна тема и мисля че се стигна до извода, че е нормално.
п.п. И при мен е така.
- konstantin95
- Потребител
-
- Кара: 323i e46
- Мечтае да кара: M3
И при мен е така
- SlipX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ШЕ 330d (manual)
- Мечтае да кара: bmw f10 m5
- Детайли за колата: M-packet Mtech 1
Да нормално е, наистина имаше подобна тема наскоро. Съвсем нормално е и при мен е така. Дори когато беше по студено зимата се качваше и до половината 

- Malik
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530d '09
И на мен ми се е случвало. Карай си и не и се впрягай много 

Мерси колеги но се пак мисля сега като взема заплата да я закачат на компютара да се види сичко дали е наред но съм сигурен че преди не правеше така мн обращам внимание на детаилите ако правеше щях да забележа!
- NicKo_8
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
- Мечтае да кара: BMW E61
Аз,също мисля,че това е нормално.И при мен е така.Ако колата се движи на скорост без да съм натиснал газта,стрелката е на нула,ако е на свободна се качва до 2-3 литра.Когато купих колата и аз се шашках отначалото. 

The Power of Dreams!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
tiho12244 написа:виж марку4а на дебитомера..
Никъв маркуч не трябва да гледа,нормално е да го прави.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- dzvonko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46, 320д, 136к.с.
krasko1 написа:Здравейте колеги получими се някакъф проблем с стрелката на разходомера както си карах из града забелязах 4е като исключа от скорост нали пада си стрелката на 0 но като натисна спирачките да намалям и отива на 3-4 л/100 км трябвали да съм претеснен? От какво може да е проблема до сега не е правела така никога!
Съвсем нормално е това и нека да го обясня, че да не те пращат на какви ли не диагностики и да не сменяш какво ли не.
Когато колата е на скорост и се движиш без газ, моментния разход е 0 (нула) заради принудителното движение на двигателя от движението на колата (това го има много хубаво обяснено в една тема във форума) и така наистина колата не харчи нищо. Просто сместта, която постъпва в двигателя не е богата на гориво, а той се задвижва от инерцията на колата (колела-кардан-скорости-съединител-двигател). Като изключиш от скорост, двигателя започва да работи с богата смес (вкарва гориво, за да може сам да се върти).
Колата, зависи бензин/дизел, загряла/незагряла, може да харчи от 0.5 до около 3л на ЧАС (когато двигателя работи на празен ход = богата смес). Съответно като караш с 10км/ч по инерция, а разхода е 1л/ч от тук следва, че колата, за да измине 100км ще са й нужни 10часа (100км/10км/ч= 10ч) и следователно разхода за 100км ще бъде 10/100.
Или по друг начин казано - за всеки час по инерция изминаваш 10км с 1л гориво и като го сметнеш за 100км се получават 10л за 100км.
Силно се надявам да е станало ясно... ако не, ще пробвам да го обясня по-подробно

- 1uLi
- Потребител
-
- Кара: е46 330д
- Мечтае да кара: f32m
Абе хора мислете малко.
Разбира се, че това поведение на стрелката е най-нормалното нещо. Аз лично супер много се кефя на стрелката за разходомера и, че показва доста точно дори в тези детайли, когато си на изключена. Супер полезно нещо и евала на БМВ за това, че го има за разлика от другите. Как ще е 0 разхода като си на изключена - нали двигателя работи и харчи Х гориво на час, което е приблизително константно и ако в този момент се движиш със 100+ км/ч то разхода на 100км ще е почти 0 (но пак не е точно 0) и като забавяш ще расте, защото двигателя гори същото количество гориво за единица време но изминава по-малко разстгояние - съответно разхода на 100 се покачва. Нулев разход има само при принудителен празен ход. Когато спираме за светофар на изключена стрелката се покачва и ор определена скорост надолу пада на нулата, защото разходомера не засича под определена скорост около 5-10км/ч някъде. А не засича защото при спиране би трябвало да се залепва за 20 (а това сигурно още повече би стресирало много хора
), тъй като разхода на 100км клони към безкрайност, което е логично предвид, че колата харчи гориво, а не се движи. То всъщност при дигиталния разходомер от скритото меню е точно така - при спиране разхода се покачва до 99.9л на 100км
. При потегляне стрелката има същото поведение - стои на нулата докато не превишим тази скорост (около 5-10км/ч) и после рязко скача. Също така има голяма разлика в това дали е загряла колата или не. На мен когато ми е загряла се покачва до 3-4л преди да спадне, а ако е студен стига до 12-14 зимата, преди да се изклчи разходомера при плавно намаляне на скоростта на изключена скорост. Ако е включен климатика също се вижда, че достига до по-високо.
Както и да е идеята е, че ако отидеш на сервиз да диагностицираш това... Просто не го прави!
Разбира се, че това поведение на стрелката е най-нормалното нещо. Аз лично супер много се кефя на стрелката за разходомера и, че показва доста точно дори в тези детайли, когато си на изключена. Супер полезно нещо и евала на БМВ за това, че го има за разлика от другите. Как ще е 0 разхода като си на изключена - нали двигателя работи и харчи Х гориво на час, което е приблизително константно и ако в този момент се движиш със 100+ км/ч то разхода на 100км ще е почти 0 (но пак не е точно 0) и като забавяш ще расте, защото двигателя гори същото количество гориво за единица време но изминава по-малко разстгояние - съответно разхода на 100 се покачва. Нулев разход има само при принудителен празен ход. Когато спираме за светофар на изключена стрелката се покачва и ор определена скорост надолу пада на нулата, защото разходомера не засича под определена скорост около 5-10км/ч някъде. А не засича защото при спиране би трябвало да се залепва за 20 (а това сигурно още повече би стресирало много хора

Както и да е идеята е, че ако отидеш на сервиз да диагностицираш това... Просто не го прави!

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Нормално е.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
Мерси колеги значи да не се претеснявам! Благодаря за помоща 

- boqn92
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 330Д
- Мечтае да кара: Е92
Колегата го обясни много точно.Напълно нормално е.
Темата е почти безполезна но може да коментираме дали стрелката е 100% коректна.При мен като е между 0,7 и почти 10 на борд компютъра ми дава 6,3
Темата е почти безполезна но може да коментираме дали стрелката е 100% коректна.При мен като е между 0,7 и почти 10 на борд компютъра ми дава 6,3
boqn92 написа:Колегата го обясни много точно.Напълно нормално е.
Нещо не схванах май точно писанието ти, но каквото показва стрелката, това ще показва и компютъра.
Ъъъ, кой компютър?

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2