Махане на катализатор и смяна на софтуера?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
Махане на катализатор и смяна на софтуера?
Здравейте, карам 323Ci 2.5 170кс 2000г (не знам точно как се води мотора) и един колега ми каза, че като ми се наложи да си махна катализатора трябва софтуера да се върне към предишна версия, защото с тази с която съм в момента и без катализатор ще имам проблеми. Притеснява ме това, че колата е с газов инжекцион Романо, който чете по ОБД, и като се сменят настройките на компа (от които съм много доволен в момента и на газ и на бензин като разход/вървеж) да нямам проблеми после? Или да стане по-тромава или да гори повече, защото все пак се пръщам към по-старо, което се предполага, че не е толкова добре измислено? 

- NoMoreRules
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320i Coupe, BMW e46 ci
- Детайли за колата: шест цилиндров звяр
Re: Махане на катализатор и смяна на софтуера?
Ако катализатора е задръстен ще усетиш коренна разлика след премахването му.Разбирасе много зависи кой и как ще ти го направи.
Има доста теми за премахвене на катализатор.
Само че едно е да отворят талона с 316,а под капака ония туч м50, дето и кьорав да си пак ще го чуеш :mhihi:
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
NoMoreRules написа:Ако катализатора е задръстен ще усетиш коренна разлика след премахването му.Разбирасе много зависи кой и как ще ти го направи.
по скоро ме интересува как новите настройки ще се отразят на газта и бензина, не толко самото вадене.

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Колега мисля ,че ще минеш на Евро 2 стандарт в който няма Еку-то ти да чете стойности от Ламбда сондите на катализатора ти
тези 2 ламбда сонди ще си останат само за окраса със старият стандарт изобщо не ги търси компа за това колегата е прав първо Евро 2 после махане ,но нека се изкажат и по запознатите с въпроса

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Няма какво да те притеснява няма да си първия минал през това.
Махаш катализатора и после ако има проблеми с чека минаваш по Евро 2 и готово нищо няма да се отрази на колата ще си работи както е педписано от завода, то реално този софтуер е за твоя мотор правен.
Махаш катализатора и после ако има проблеми с чека минаваш по Евро 2 и готово нищо няма да се отрази на колата ще си работи както е педписано от завода, то реално този софтуер е за твоя мотор правен.
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
четох и тема за ъпдейт на софтуера където колигите казват че са доволни от по-новия софтуер, колите им ставали по динамични и харчели малко по-малко. Надявам се обратната процедура, да няма обратния ефект. И ако има някой колега който е минал през това вече да сподели впечатленията си.
И след връщането на софтуера трябва ли да ходя за нови нстройки на газта, защото тя си чете по ОБД но като ходих на профилактичен преглед човека каза че сместа е богата и променя там нещо?!
И след връщането на софтуера трябва ли да ходя за нови нстройки на газта, защото тя си чете по ОБД но като ходих на профилактичен преглед човека каза че сместа е богата и променя там нещо?!

Последно избутване Empty_Head от 28 Май 2013, 16:22
6 мнения
• Страница 1 от 1