12ти Национален BMW Събор - 25ти Май - Пловдивски Панаир
Модератори: mitaka7, Общи модератори
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Re: 12ти Национален BMW Събор - 25ти Май - Пловдивски Панаир
Аз пък съм много доволен от събора, не мога да ги разбера тия циврещи мадами по-нагоре, калояново та калояново и кво виждаш на тва калояново след като минат колите първия завой, мноо ме интересува там кво време дал еди кой си. Колата ми на майната си, на един колега до мен една шматка му я бласна докато се опитваше да паркира на миналия събор, изпекохме се като прасета и някви селяни ни се бутаха и ни чоплеха семки върху нас! ГОЛЯМ КЕФ!
Този път си влезнахме на паркинга, колата ми беше на сянка, аз бях на сянка, не можаха да се наредят селяни пред нас по обясними причини, погледахме, поразходихме се пихме едно кафе в Пловдив, аз повече на тая писта и дасе върне събора там няма да стъпя, идеално си беше на панаира.
Този път си влезнахме на паркинга, колата ми беше на сянка, аз бях на сянка, не можаха да се наредят селяни пред нас по обясними причини, погледахме, поразходихме се пихме едно кафе в Пловдив, аз повече на тая писта и дасе върне събора там няма да стъпя, идеално си беше на панаира.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
+ Закрит паркинг на сянка, откъдето може и да се гледа дрифта
+ Много място навсякъде, асфалт и градска среда
+ Имаше повече изложени автомобили в конкурса, което ми беше от най-голям интерес
- Отново беше пълно със селтаци люпещи семки (още в 8:30 сутринта настървено плюеха люспи около себе си!?!), да ме прощават всички такива сънародници...
- Дрифтът беше малко еднообразен (но пък беше и доста качествен, за което благодаря
)
- Организацията на входа беше абсурдна. Още в 8:26 имаше опашка от 5 автомобила, входът беше точно за две коли паралелно, но служителите с билетчетата постоянно стъпваха на платното, и пречеха на колите да използват мястото за влизане. Според мен така се намали капацитета на входа с поне 20-30%. Няма изобщо да коментирам предреждащите се. Заради такива хора и в колоната не участвах и няма и да участвам.
- Не можехме да влезем повторно (пеша) с билети или печати. Това е неприемливо.
- За мен най-големия негатив беше нетърпимо силното озвучаване. 4 човека бяхме и след първия половин час вече едва търпяхме крясъците на водещия и дънещата музика. Не можахме и в зоната на конкурса да се спасим от тях, защото колоните бяха навсякъде. Заради това си тръгнахме още към 1 часа на обяд, и догодина като гледам няма да отидем.
Иначе все пак поздравления за обемната организация, определено много трудоемка заради новия формат и още неотработената програма. Като се вземат предвид всички неща, е била свършена огромна работа и то до много висока степен успешна.
+ Много място навсякъде, асфалт и градска среда
+ Имаше повече изложени автомобили в конкурса, което ми беше от най-голям интерес
- Отново беше пълно със селтаци люпещи семки (още в 8:30 сутринта настървено плюеха люспи около себе си!?!), да ме прощават всички такива сънародници...
- Дрифтът беше малко еднообразен (но пък беше и доста качествен, за което благодаря

- Организацията на входа беше абсурдна. Още в 8:26 имаше опашка от 5 автомобила, входът беше точно за две коли паралелно, но служителите с билетчетата постоянно стъпваха на платното, и пречеха на колите да използват мястото за влизане. Според мен така се намали капацитета на входа с поне 20-30%. Няма изобщо да коментирам предреждащите се. Заради такива хора и в колоната не участвах и няма и да участвам.
- Не можехме да влезем повторно (пеша) с билети или печати. Това е неприемливо.
- За мен най-големия негатив беше нетърпимо силното озвучаване. 4 човека бяхме и след първия половин час вече едва търпяхме крясъците на водещия и дънещата музика. Не можахме и в зоната на конкурса да се спасим от тях, защото колоните бяха навсякъде. Заради това си тръгнахме още към 1 часа на обяд, и догодина като гледам няма да отидем.
Иначе все пак поздравления за обемната организация, определено много трудоемка заради новия формат и още неотработената програма. Като се вземат предвид всички неща, е била свършена огромна работа и то до много висока степен успешна.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- marto861
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Въглищарка с турбинка
- Мечтае да кара: m3 e36
Организацията беше перфектна! Нямахме проблеми с нищо изкарахме си идеално. Един голям + за организаторите
На всичкото и от горе ме избраха и на дрифт таксито и адреналина беше на макс

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Трябваше да има полицайска кола която да ескортира колоната до панаира,станаха катастрофи,напрежение за хората от събора и другите участници в движението... Според мен това трябваше да се предвиди! Другото което ми направи много лошо впечатление е конкурса за външен вид и по-точно в Е39... Колата на колегата Ivo georgiev (xcalibur) заслужено трябваше да е на първо място при този модел.... Няма да изброявам екстрите и състоянието на седана пред комбито просто ще помоля ако е възможно да се качи мнението на журито и + - за двете коли... И защо комбито на Иво Войков спечели първо място пред другата Е39ка?? Не е голяма работа но въпроса е принципен,свършило вече но поне да разберем с кое е по-хубава пред пълен ///М-пакет в перфектно състояние като цяло?!
Като цяло мислех че ще е малко импровизирано но всичко друго беше наред,много дрифт,емоций и усмивки и добре че входа беше толкова че иначе нямаше да може да се пусне игла... Благодаря на организаторите,изкарахме за пореден път доста добре!

Като цяло мислех че ще е малко импровизирано но всичко друго беше наред,много дрифт,емоций и усмивки и добре че входа беше толкова че иначе нямаше да може да се пусне игла... Благодаря на организаторите,изкарахме за пореден път доста добре!

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Полицията закъсня с уредения час за мероприятието. Сутрешното им кафе явно е било по-важно.... В последствие се изсипаха повече отколкото трябваха.... 
Благодарности на всички, които се трудиха, за да се получи това мероприятие.

Благодарности на всички, които се трудиха, за да се получи това мероприятие.

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
stilko написа:Bloodnoon написа:Първо браво на организаторите, всичко беше много добре организирано, имаше разходка за публиката от единия край на другия, да не слънчасаме от стоенеМакар и с леко забавяне на началото, всичко останало беше много добре откъм организация, отново БРАВО !
С
А останалите получиха по една торба, в която най-вероятно съдържанието е било, като в моята ... две списания, тениска престижьо ( която е безплатна така или иначе) , химикалка, календарче и грамота .... обща стойност максимум 15лв, което за вход 10лв на човек е също супер смешна награда, да не кажа подигравателна ... и все пак както и да е, толкова са решили като стойност, толкова са дали, ама неможе да разделяш сериите ... ... на ти на теб 3 торби, стойност примерно 30лв, като най-вероятно е повече, на ти на тебе награда 15лв ... това е абсолютна гавра с различните серии ....
Да не говорим, че добре че бях при автомобила и надничах в листа на първия оценяващия господин, за да видя че той е напълно некомпетентен, тъй като неможе да различи нито един елемент ... М брони, М волан, той ги беше писъл стандартни ....
Поредната подигравка, назначен някой си там да пише някакви работи, като въобще си няма на идея за какво иде реч ...
Ще ме извинявате ама не се сдържах, просто изцепките в този конкурс минаха всякакви граници, а много мразя несправедливите неща !
Не се ядосвай излишно, оценяващите че бяха некадърници, бяха. Ама и голямата награда беше в тон с оценяването им. Най-оригинално изглеждащата Е46-ца(с китайската навигация) получи най-китайското окачване. Ето че всичко си идва по местата.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Няма проблеми , догодина не знам дали ще я закарам пак , общо взето подготовката на колата + пътя и парите за входа и 5 кинта за колата спрямо наградите не знам дали покриват 5% от нея . Нищо , имам си награда тениска която ми струва около 200 лева

Иначе като цяло събора ми хареса много и определено това е мястото , пътя до там ОК , места за паркиране , шатри сянка , ядене пиене ..просто трябваше да е началото на май но така се случи .
Последна промяна ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ на 26 Май 2013, 9:44, променена общо 1 път

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
На пук на всички писимисти, събора си се получи. Отново грандиозно откриване. Предостатчно място за паркиране на автомобилите, чиста среда, сянка под дърветата и визуален достъп към всичко случващо се. Всеки можеше да се нахрани и разхлади с напитки, без да чака досадно на дълги опашки. Всеки имаше удобството да иде на тоалетна без да чака на опашка, постоянно минаваха и чистеха отпадъците. На Калояново, вече по обяд кошчетата бяха препълнени ужасно и атмосвеврата не беше лицеприятна, а предишни години те чахаха поне десет човека в единствената тоалетна... Към ораганизаторите на събитието.... ми само адмирации,
че успяхте да отреагирате в кратък срок и всичко да се получи.
Малко към съм собствениците на автомобили:
Хора къде пастирате автомобилите си?
Не видях една кола, която е пастирана и да не усрана. Безброй холограми, слънца и паяжини от неграмотно извършената работа. Това се забелязва само на пряко слънце. На сянката е лъскачка, но на слънце...?

Малко към съм собствениците на автомобили:
Хора къде пастирате автомобилите си?

Последна промяна Борис_Малинов на 26 Май 2013, 13:00, променена общо 2 пъти

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- Tsureto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 535i
- Мечтае да кара: BMW M6 F13
До всички мрънкащи!!!За поредна година имаше БМВ събор!!!Хиляди хора се събрахме,стотици бмв-та,колона от София до Пловдив,бира,момичета,кебапчета,дрифт,скъсани гуми,музика,уникални коли,ВЕСЕЛБА!Уважете труда на организаторите,който са положили много труд и усилие всичко това за поредна година да се състои,а не да висим по омв-тата!!!!
"Нямало на 2 метра от мен кошче,за да си изхвърля семките,много жега било,силна била музиката,главата ме боляла"
Мислете с тия глави и се благодарете на това,което има !!!!
Събора си беше перфектен и аз съм ЗА Панайра в Пловдив или където и да било с такова съоръжение !

Събора си беше перфектен и аз съм ЗА Панайра в Пловдив или където и да било с такова съоръжение !

Who needs antidepressants when you can drive an BMW.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Това наистина е факт, специално съм снимал на ръчен фокус една от колите в конкурса, че беше с боя като моята, тоест изцяло в паяжини.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Колите бяха перфектно пастирани , поне моята но сутринта на пловдивската мивка бай мангал пак засра с парцала...трябваше изобщо да не я пипам и да си седи с мухите. Някои коли се миха на мивка отвън за разлика от други под дървото
и бърсани с нови парцали.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
И аз да се включа: Тази година събора беше най-добрият на който съм ходил от доста години насам, не само защото беше на различно място. Панаира предлага предостатъчно пространство за паркиране на посетителите без те да са целите в прах и кал, много площ за дрифт, донъти, а защо не следващия път и за истински драг, струва ми се че има достатъчно място да се обособи такава отсечка. Да обикаляхме около палатите като луди за да разгледаме всичко, но по добре от колкото да слънчасаме на едно място. Кетъринга беше на прилично ниво, а най-важното за мен беше, че се вижда всичко, а не като на Калояново 300 човека пред теб и само звук и небе....
Единствените проблеми бяха с влизането, което очевидна се дължеше на мързеливите ни куки и драга с жива сила, който се оказа пълен провал, но с оглед на това, че събора трябваше да се урежда в последният момент след като Плевен пропадна, мога да кажа само едно на организаторите: Браво момчета и благодаря за хубавия BMW Събор 2013!
Единствените проблеми бяха с влизането, което очевидна се дължеше на мързеливите ни куки и драга с жива сила, който се оказа пълен провал, но с оглед на това, че събора трябваше да се урежда в последният момент след като Плевен пропадна, мога да кажа само едно на организаторите: Браво момчета и благодаря за хубавия BMW Събор 2013!

Bloodnoon написа:
Да не говорим, че добре че бях при автомобила и надничах в листа на първия оценяващия господин, за да видя че той е напълно некомпетентен, тъй като неможе да различи нито един елемент ... М брони, М волан, той ги беше писъл стандартни ....
Поредната подигравка, назначен някой си там да пише някакви работи, като въобще си няма на идея за какво иде реч ...
Само факта че не знаеше как да вдигне капака на една Е32-ка ми беше достатъчен да му видя компетенцията на господина.

- BavarianBoy
- Потребител
-
- Кара: Нищо в момента
- Мечтае да кара: BMW E36 GTR
Cvetun написа:До всички мрънкащи!!!За поредна година имаше БМВ събор!!!Хиляди хора се събрахме,стотици бмв-та,колона от София до Пловдив,бира,момичета,кебапчета,дрифт,скъсани гуми,музика,уникални коли,ВЕСЕЛБА!Уважете труда на организаторите,който са положили много труд и усилие всичко това за поредна година да се състои,а не да висим по омв-тата!!!!"Нямало на 2 метра от мен кошче,за да си изхвърля семките,много жега било,силна била музиката,главата ме боляла"
Мислете с тия глави и се благодарете на това,което има !!!!
Събора си беше перфектен и аз съм ЗА Панаира в Пловдив или където и да било с такова съоръжение !
Беше уникално най-важното е че всички бяхме там, можеше и да сме повече, но все пак имаше и балове. Само се дразня на себе си, че не бях с баварската тениска, че нямам е36 320 купе, и че тъпите ми шефове ме бяха писали 1-ва смяна та дойдох чак от 15:00, но към организаторите благодаря Ви че го направихте достъпно за всички. А братле съгласен съм с теб, мрънковци винаги ще има, важното е да не им обръщаме внимание и кефа да е на макс за нас.

По повод оценяването, ясно е, че няма човек, който да познава тънкостите на всички модели еднакво добре, съответно е възможно да има някакви пропуски. Имам предложение за друга година. Във всеки подфорум(е30, е36....)да се кандидатират примерно 5 човека, които от дълго време карат такъв модел и се интересуват живо от всичко свързано с него и с гласуване под формата на анкета, потребителите(потенциални участници)на въпросният подфорум да си изберат сами, кой да е оценяващ на техният модел.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Една служителка на входа не беше много информирана. Показваш й членска карта, а тя ти сочи стикера и вика "ама той не е членски". Е задължително ли е да бъде ? Индивидуален не може ли