Дайте мнение за оранжево Кони
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Дайте мнение за оранжево Кони
Здравейте,
Тези дни ще сменям амортесьори, като засега се чудя между оранжево Кони от Руди 96 и Каяба. Моля ако някой има впечатление от тях да сподели мнение.Освен това ще съм благодарен и на други предложения на цена до 170лв./бр. Карам 320Д 136к.с. и ще слагам Еибах Про Кит 30/25мм.
Последно карах с Закс, които се оказаха пълно менте и изтекоха на 6 месец и 5000км.
Благодаря предварително!!!
Тези дни ще сменям амортесьори, като засега се чудя между оранжево Кони от Руди 96 и Каяба. Моля ако някой има впечатление от тях да сподели мнение.Освен това ще съм благодарен и на други предложения на цена до 170лв./бр. Карам 320Д 136к.с. и ще слагам Еибах Про Кит 30/25мм.
Последно карах с Закс, които се оказаха пълно менте и изтекоха на 6 месец и 5000км.
Re: Дайте мнение за оранжево Кони
кое беше това оранжево? Аз знам за жълто и червено, като за жълтото само хубави неща мога да кажа
- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
Имах кола 7-8 години с жълто кони , перфектно си остана , но не е и карано повече от 100 000 хил.
За милиони-няма закони.
Оранжевото се води Koni STR.T - не се регулира и е доста по-евтино от Жълтото. Доста по-нов модел е.
- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
Някои хора казват , като е гарга-да е рошава. Щом не си доволен от Закс. имам приятел сложи 4бр. Монро-рефлекс и е супер доволен
За милиони-няма закони.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Внимавай с Руди, че по едно време продаваха рециклирано Кони като за ново...
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Sabcho написа:Здравейте,
Закса в България се продава с 2 години гаранция.
Така, че обратно от там, където са ти ги слагали и да ти ги сменят за без пари.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Закса е в гаранция, но нямам нерви повече да се разправям....болна тема ми е
Поръчах Каяба Ексел Г от Косер....надявам се този път да неса менте и да си изкарат поне до края на гаранцията
Реших да не рискувам с оранжевото Кони, понеже 145лв (без отстъпка) ми се струва подозрително евтино... ако отговаряше на качеството на Кони, предполагам щеше да е по-популярно сред колегите тук:)))

Поръчах Каяба Ексел Г от Косер....надявам се този път да неса менте и да си изкарат поне до края на гаранцията

Реших да не рискувам с оранжевото Кони, понеже 145лв (без отстъпка) ми се струва подозрително евтино... ако отговаряше на качеството на Кони, предполагам щеше да е по-популярно сред колегите тук:)))
Днес си взех амортесьори Каяба от Косер, но сега забелязах, че са произведени в Испания.... Въпросът ми е, това дали е нормално, или пак ми набутаха менте? 

- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
за 90% от европейските автомобили каяба се прави в Европа(Испания и Унгария ако не се лъжа )
не са на качеството на японската сглобка , но не са и менте - карай спокойно гаранцията ще си я изкарат 100%
не са на качеството на японската сглобка , но не са и менте - карай спокойно гаранцията ще си я изкарат 100%
6>4
Между другото тия пружини са доста коварни. Аз вече смених един-два комплекта съвсем не евтини амортисьори. Не се знае 100% дали е от тях, но при всички случаи натоварват повече амортисьорите отколкото с нормални пружини. За сега с жълтото кони нямам проблеми пък и от возенето съм много доволен
Днес монтирах пружините и каябата - да ви кажа честно колата е видимо доста по ниска, но не бих казал, че вози по-стегнато или пък е много по-стабилна... дори напротив, сякаш тези пружини са по меки:) ....все пак я карах само 3-4км, но утре ще я покарам повечко и ще видим.
Кои пружини са меки? Аз съм с Eibach Pro-Kit като на тях съм сменил няколко вида амортисьори и твърдостта в усещането според мен зависи повече от амортисьорите, а височината на колата повече от пружините. Имах един съвсем изтървал амортисьор отзад, а стойката на колата не беше мръднала. С Bilstein B8 не съм усещал по-твърда возия, а сега с жълтите кони е нормална. Но не съм ги натягал въобще, както си дойдоха така съм ги монтирал (в най-меко положение)
Покарах колата една седмица, и определено при висока скорост е много по-стабилна. Загубата на комфорт е незначителна, но при ниска скорост ми се струва, че не вози по стегнато - дори напротив!! Това обаче предполагам, че е заради амортесьорите Каяба!
Само заради тях ще е. Ако беше сложил например Билщайн Б8 заедно с тези пружини щеше да подскачаш и при най-малкото камъче
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2