Тракане на диференциал
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Тракане на диференциал
Здравейте колеги, диференциала на моята е46-ца 320 М52 издава много странни шумове. Странното в ситуацията е че когато карам по равен път не се чува нищо, няма виене и каквито и да е други шумове, но когато карам по някъкви неравности (паваж) се чува едно тракане се едно прескачат съчми на лагер. В началото мислех че са отишли полуоските, но след отглед от майстор днес останови че са нареди и че именно дифа трака. Посъветва ме да го сменя. Въпроса ми е какво е най добре да направя? Дали да го рециклирам, да търся втора употреба или нов? Нов предполагам ще е някаква брутална сума 
EDIT: Вчера говорих с един познат и ми каза че можело от диф на Е36 да се прехварлят колелата и лагерите в кожуха на моя защото били еднакви
Някой да знае дали това е така?

EDIT: Вчера говорих с един познат и ми каза че можело от диф на Е36 да се прехварлят колелата и лагерите в кожуха на моя защото били еднакви

- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
Re: Тракане на диференциал
jameson11 написа:
EDIT: Вчера говорих с един познат и ми каза че можело от диф на Е36 да се прехварлят колелата и лагерите в кожуха на моя защото били еднаквиНякой да знае дали това е така?
Това ако ставаше досега да съм сложил шпер на дизеларката

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Дифа ти най-вероятно е с помляни зъбчатки вътре.
Читав втора ръка е около 100-120 кинта - не се занимавай с експериментиране.
Читав втора ръка е около 100-120 кинта - не се занимавай с експериментиране.
Si non confectus, non reficiat.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
oTECa написа:jameson11 написа:
EDIT: Вчера говорих с един познат и ми каза че можело от диф на Е36 да се прехварлят колелата и лагерите в кожуха на моя защото били еднаквиНякой да знае дали това е така?
Това ако ставаше досега да съм сложил шпер на дизеларката![]()
![]()
. До колко зна касетите на дифа са различни и няма да стане.
Недей,че имаше готов шпер,който можех да нашия в печката точно от Е36

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- CAIIIO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 325i
- Мечтае да кара: Е36 М3
Gqbriel написа:oTECa написа:jameson11 написа:
![]()
Недей,че имаше готов шпер,който можех да нашия в печката точно от Е36има начин,поне момчетата,които ми гледат колата - викат давай да го мятаме...само дето на 2.0 не виждам смисъла
И аз заради това си пазя моя от е36-ца, защото е много запазен, пък може да свърши работа после за някое е46

Иначе, ако колегата пак ще е с обикновен диф, то по-добре направо да си купи втора ръка и не се занимава
- oTECa
- младши ентусиаст
-
CAIIIO написа:Gqbriel написа:oTECa написа:jameson11 написа:
![]()
Недей,че имаше готов шпер,който можех да нашия в печката точно от Е36има начин,поне момчетата,които ми гледат колата - викат давай да го мятаме...само дето на 2.0 не виждам смисъла
И аз заради това си пазя моя от е36-ца, защото е много запазен, пък може да свърши работа после за някое е46![]()
Иначе, ако колегата пак ще е с обикновен диф, то по-добре направо да си купи втора ръка и не се занимава
Колега я дай малко разяснение за дифа. От малко или от голямо прасе го сглобихте. Само касетата ли се сменя или и друго се преправя. АКо не е някаква тайна дайте някакво разяснение точно какво се сменява. Диф на Е36 съм разглабял, дайе имам и един заварен, но за Е46 са ми кът, но на външен вид се вийда доста разлика, което не пречи касетата да става.
П.П. А дизеларката вече е история и се оринтирах и аз към 6-тимата бензинови братя в редица.
Колеги това с диферинциала от е36 на е46 не става, проверихме го вече. А иначе по моя проблем се оказа че диф-а е добре, и проблема идва от външното каре. Полуоската беше замаскирана със сменен маншон и за това я бяха отписали при първия оглед, но след разглобяване всичко се видя 

- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
jameson11 написа:Колеги това с диферинциала от е36 на е46 не става, проверихме го вече. А иначе по моя проблем се оказа че диф-а е добре, и проблема идва от външното каре. Полуоската беше замаскирана със сменен маншон и за това я бяха отписали при първия оглед, но след разглобяване всичко се видя
Имаше тема в която бяха писали, че са го правили диф е36 -> е46. Но не беше дадена информация как.
Здравейте от скоро съм в клуба и имам проблем с дифа на моито е46' при потегляне се чува чукане в него,сменил сам тампоните на дифа и гуменото каре,но няма промяна.днес бях при маистор и миказа че има луфт вътре наи вероятно при пиноьна.каретата са здрави.какво е най удачно да се направи според вас искам да го поправя.316 1.900 бензин 1999г.предварително благодаря
- oTECa
- младши ентусиаст
-
sashk3 написа:Здравейте от скоро съм в клуба и имам проблем с дифа на моито е46' при потегляне се чува чукане в него,сменил сам тампоните на дифа и гуменото каре,но няма промяна.днес бях при маистор и миказа че има луфт вътре наи вероятно при пиноьна.каретата са здрави.какво е най удачно да се направи според вас искам да го поправя.316 1.900 бензин 1999г.предварително благодаря
Потърси диф втора ръка. Вижда ми се най-ефтиния вариант.
- VanDal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330д
- Мечтае да кара: Е24S
Втора ръка диференциал е най-евтиния вариант. Ремонта е скъп като труд и части.
11 мнения
• Страница 1 от 1