Не мога да включа на първа..
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Не мога да включа на първа..
Колеги дайте съвет от няколко месеца насам ми се случват странни неща... Стоя си на светофара искам да тръгна вкл. на 1 обаче НЕ. Връщам на неутрална и пак на първа и пак НЕ... Вкарвам 2 ра после мога да вкл на 1-ва... някой път се случва да тръгвам на 2 ра...А днес спрях на светофар с голям наклон натискам съединител вкарвам 1 ва но не иска .. пускам спирачката колата се мърда 5 санта на зад и чак тогава мога да вкарам на 1 ва..
Други симптоми на съединител нямам... незнам дали е и от това.. или някой зъб е счупен ли незнам и аз какво да си мисля... Забелязах ,че ако колата не я карам известно време пак не мога да вкл на първа
..
Дайте съвет от какво може да е това.. че има ситуации в който както днес ако е голям наклона и тръгвам на 2 ра и подавам повече газ хората си мислят ,че се правя на Дрифтър...

Други симптоми на съединител нямам... незнам дали е и от това.. или някой зъб е счупен ли незнам и аз какво да си мисля... Забелязах ,че ако колата не я карам известно време пак не мога да вкл на първа

Дайте съвет от какво може да е това.. че има ситуации в който както днес ако е голям наклона и тръгвам на 2 ра и подавам повече газ хората си мислят ,че се правя на Дрифтър...

Re: Не мога да включа на първа..
Колега това незнам дали е проблем при Е46 но съм виждал много такива даже и моята някой път го прави но много рядко ,ако е проблем по колата ще съм благодарен и аз ако някой каже какъв е проблема да се знае какво е.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Сменяно ли е маслото на скоростната кутия и дифа и с какво?!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Или имаш проблем по лостовата система на скоростите, или вилката на съединителя се е износила.
Si non confectus, non reficiat.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
Значи колата е около година вече и като ходих да я гледат изтеглиха малко със спринцовка и им се стори добре и ми казаха ,че няма смисъл да го пипам ако трябва ще го сменям ... Декстрон ли какво трябва да е ?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Лостовата система и съединителя имат отношение към всички скорости, а не само към 1-ва. Щом с другите скорости няма проблем с включването, за мен проблема е в кутията.
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
zvetiko написа:Лостовата система и съединителя имат отношение към всички скорости, а не само към 1-ва. Щом с другите скорости няма проблем с включването, за мен проблема е в кутията.
Не си много прав колега,замисли се когато колата е в движение може да превключваш скорости с междинна газ и без съединител...и става без хъркане ако уцелиш оборотите,опитай се да включиш първа по какъвто и да е било начин без съединител и няма да стане....към колегата с проблема пробвай да задържиш по дълго време съединителя натиснат и тогава включи на 1ва ако става по лесно насочи се към съединителя може да не отделя коректно и да увлича ,може и маховика да не е ок и също да допринася за този яд. Успех

- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
И при мен го има този проблем и си мисля че проблемът е в лостовата система ,явно има износване ,но не ми е останало време да я погледна но със сигурност проблемът не е от маслото на кутията или от съединителя при положение ,че си отделя нормално и не буксува.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
Ще пробвам да припомпвам съединителя или да го държа по-дълго ако някой колеги е имал този проблем и го е решил да сподели благодаря предварително..
- DoesNot
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire
Колега, пробвай да пуснеш съединителя и пак да го натиснеш. При мен го прави понякога и така си влиза без проблем 

- bobibg
- Потребител
-
- Кара: най-красивата
- Мечтае да кара: Е-46 GTR
и при мен го има6е този проблем на старата ми Е-36(М50Б20),смених маслото на скоростната кутия и бях изумен от резултата,даже скоростите по4наха да си влизат мазно...то4но като на бмв 

Курвалъка е до време,пиенето до гроб.
Здравейте
и аз имам същия проблем - първа не влиза лесно особено като е по студено
Обикновено като натисна съединител и все едно тръгна да включвам или 1-ва или 2-ра (без да пускам съед.) се чува нещо като лек удар и тогава си влиза първа.
В един сервиз ми казаха че било от маслото - обаче изрично пишело че масло на скоростна кутия не се сменяло и за тва не съм го пипал.
Все пак ако някой има по добро решение (от към цена) - насреща съм.
А, да , колата е е46 комби 318
и аз имам същия проблем - първа не влиза лесно особено като е по студено
Обикновено като натисна съединител и все едно тръгна да включвам или 1-ва или 2-ра (без да пускам съед.) се чува нещо като лек удар и тогава си влиза първа.
В един сервиз ми казаха че било от маслото - обаче изрично пишело че масло на скоростна кутия не се сменяло и за тва не съм го пипал.
Все пак ако някой има по добро решение (от към цена) - насреща съм.
А, да , колата е е46 комби 318
- SHTILL
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбо дизел
- Мечтае да кара: би-турбо дизел
Припомпвай 2-3 пъти на жълто, че на зелено да се изстреляш... и вижте помпата на съединителя. Пиша от личен опит

и моито го имаше тоя проблем смениха ми няква фтулка мисля на лоста и стана по добре но понякога пак го прави тоя номер, нямало как на тия коли по на 10-12 години кадето не си знаят километрите да няма износване по скоростите и другите детаили.
- Filipoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: всичко дет се кара
Проблема най-често е в една от двете помпи на съединителя..нека се прегледат и двете, може да иска и просто едно качествено обезвъздушаване!
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2