До знаещите!ПРоблем парно!
Модератор: Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
До знаещите!ПРоблем парно!
колата е Е34М50 с климатроник.Проблема е в това че от най горните конзоли към стъклото ми духа само топъл въздух/независимо на какво съм го пуснал топло или студено/.От средната/голямата конзола /на таблото си духа нормално ! По принцип от лявата ми страна, потока на въздух е по-малка но предполагам ,че няма връзка с топлината.Като пусна климатроника да духа ,от пред продължава да си духа горещ въздух! Та се чудя от къде да почвам да я разкоствам/само като се сетя че има безброй моторчета и датчици,саби ,мечове,клапи,управления и кабеляци.........
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: До знаещите!ПРоблем парно!
Към стъклото трябва да духа топло ИЛИ външен въздух. От там ако духа постоянно топло, вероятно клапаните на водата не функционират.
Затова виж темата за ремонта им, и виж какво ще се получи.
Затова виж темата за ремонта им, и виж какво ще се получи.

Мерси! Точно там е проблема че несъм сигурен че е от тях.Смених ги от една бракувана кола ,но пък и там никой не ми дава гаранция че са работещи! И съответно не се промени нищо след смяната им!
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Като дадеш на контакт цъкат ли клапаните? Вариантите са или да е сдала електрическата част, или да са скъсани гумичките. Най добре закачи буксата на старите ти клапани да чуеш дали работят. После ги отвори да видиш какво се случва вътре и да ти се изясни картинката. Внимавай при отварянето, че жичките са много тънки и се късат лесно.
Друга възможна причина е изобщо да не стига ток до клапаните. На буксата мисля че бяха два минуса и един общ плюс
Друга възможна причина е изобщо да не стига ток до клапаните. На буксата мисля че бяха два минуса и един общ плюс
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
Добре де, за да се извадят клапаните, не се маха двигателя, а и автора каза, че е взел втора употреба. Да отвори някои от тези, които има, чистене, гумички. тестване с ток, и на колата.

- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Никога не слагайте клапани втора ръка директно на колата. Гаранция, че този от когото сте ги купили не ги е почистил и не им е сменил опръстените.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

Привет! Подадох им ток на клапите но цъкат само по веднъж и съответно няма никаква промяна!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
bobby02 написа:Привет! Подадох им ток на клапите но цъкат само по веднъж и съответно няма никаква промяна!
Колега, не ги разцъквай с ток, ами седни и ги отвори, почисти и смени пръстените. Не е ракета носител, нищо сложно - 20 минути и кръстата отвертка

- ecko_becko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 730dA 184Hp '00- Black Pearl :)
- Мечтае да кара: X5 Le Mans :):):)
Гумички кажи речи от всеки добре зареден магазин за авточасти може да се купят.
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Шапчиците едва ли ще ги намериш, ама опръстените съм ги купувал и строителен магазин. Само гледай да са маслоустойчиви.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- M0rfe1
- Потребител
-
- Кара: 325тдс,520i
Колеги да използвам темата,моята също духа топло постоя но и когато дам на контакт тръгва някаква перка.А всичко е изключено. 

13 мнения
• Страница 1 от 1