Прегряване, загуба на антифриз и др. - информационна тема
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Christoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Xi
- Мечтае да кара: 760
Прегряване, загуба на антифриз и др. - информационна тема
Колеги, искам да споделя една перипетия, така че да съм полезен на други. Става въпрос за казанчето на водния радиатор.
Както вече прочетох той е едно слабо място.
При мене се случи в движение - стрелката на температурата отиде в червеното. Оказа се, че въпросното казанче се е пукнало по цялата му височина и колата загуби всичкия антифриз за нула време.
Двигателят е М54 3.0. Колата е на 125 000 доказани км. Казанчето беше оригиналното. Сигурно е доста субективно, но нека колегите, които ще купуват Е46 или тези, които не са имали такъв проблем да имат предвид тези километри и този проблем. Смяната струваше 170 лв. с труд.
Моля модовете да включат темата някъде по важните или да я направим обща информационна за охладителна система - бензин.
Както вече прочетох той е едно слабо място.
При мене се случи в движение - стрелката на температурата отиде в червеното. Оказа се, че въпросното казанче се е пукнало по цялата му височина и колата загуби всичкия антифриз за нула време.
Двигателят е М54 3.0. Колата е на 125 000 доказани км. Казанчето беше оригиналното. Сигурно е доста субективно, но нека колегите, които ще купуват Е46 или тези, които не са имали такъв проблем да имат предвид тези километри и този проблем. Смяната струваше 170 лв. с труд.
Моля модовете да включат темата някъде по важните или да я направим обща информационна за охладителна система - бензин.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
- georgi dyulgerov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 М52ТУ20 ,2000г.
- Мечтае да кара: бързо
Re: Прегряване, загуба на антифриз и др. - информационна тем
Слабо място? Колко да е слабо? То ако четеш форума всяко място на Е46 е слабо
Аз за една година смених две казанчета (първото втора ръка, второто ново),
цената на труда е моя, а казанчетата ги платих по 60 и 80лв. Много са те одрусали
ми се струва! Имаше преди два дни подобна тема, та трябваше там да пишеш

Аз за една година смених две казанчета (първото втора ръка, второто ново),
цената на труда е моя, а казанчетата ги платих по 60 и 80лв. Много са те одрусали
ми се струва! Имаше преди два дни подобна тема, та трябваше там да пишеш

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Достатъчно беше да напишеш в търсачката- "разшерителен съд" и щеше да се изненадаш! 
Не е задължително на тези км да се предаде казана. При мен си отиде, след доста тормоз от вентилатора ми. Степените от 2-ра нагоре не му работиха. И това в продължение на няколко години. Така, че факторите за да се спука казана са: неработеща перка; водна помпа и запушена система. Може да има и още, но за момента това се сещам.

Не е задължително на тези км да се предаде казана. При мен си отиде, след доста тормоз от вентилатора ми. Степените от 2-ра нагоре не му работиха. И това в продължение на няколко години. Така, че факторите за да се спука казана са: неработеща перка; водна помпа и запушена система. Може да има и още, но за момента това се сещам.

- S.topalov
- Потребител
-
- Кара: Автомобил
Колеги,да не отварям нова тема да попитам тук по един мой проблем.
колата ми е46 320д преди фейса нещо незагряваше и смених малкия термостат нямаше ефект и започнах да сменям и големия,да обаче като разглобих всичко забелязах,че точно под големия термостат има един тройник или нещо от сорта единия му край идва от казанчето на антифриза а другия край отива в малкия термостат,та забелязах че въпросния тройник е спукан.Някой може ли да ми каже някав номер или наименование на въпросния тройник да знам какво да кажа като отида в магазина
благодаря предварително.
колата ми е46 320д преди фейса нещо незагряваше и смених малкия термостат нямаше ефект и започнах да сменям и големия,да обаче като разглобих всичко забелязах,че точно под големия термостат има един тройник или нещо от сорта единия му край идва от казанчето на антифриза а другия край отива в малкия термостат,та забелязах че въпросния тройник е спукан.Някой може ли да ми каже някав номер или наименование на въпросния тройник да знам какво да кажа като отида в магазина

благодаря предварително.
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Виж по тази схема кое точно ти трябва:

И после виж тук парт номер:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL71&mospid=47634&btnr=11_2106&hg=11&fg=35
А тук можеш да видиш цена за оригинално:
http://www.darucar.bg/index.php?show=search_part
Иначе аз моята малко след като я купих я прегрях. Светна ми лампата за ниско ниво на антифриза, но беше на такова място че нямаше как да спра и да долея. И сслед 15км стрелката се изстреля в червеното и колата буквално угасна сама. Оказа се че термостата се е пръснал буквално и от там е изтекло. Смених помпаи термостат и се закрепи положението. Наскоро ходих до Солун и там по баирите с 4 човека в колата и пуснат климатик взе пак да загрява та взех наскоро виско да сменя и мисля това да му е края на драмите с охлаждането
Цени:
Виско 150лв
Термостат 100лв
Водна помпа ~100лв

И после виж тук парт номер:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL71&mospid=47634&btnr=11_2106&hg=11&fg=35
А тук можеш да видиш цена за оригинално:
http://www.darucar.bg/index.php?show=search_part
Иначе аз моята малко след като я купих я прегрях. Светна ми лампата за ниско ниво на антифриза, но беше на такова място че нямаше как да спра и да долея. И сслед 15км стрелката се изстреля в червеното и колата буквално угасна сама. Оказа се че термостата се е пръснал буквално и от там е изтекло. Смених помпаи термостат и се закрепи положението. Наскоро ходих до Солун и там по баирите с 4 човека в колата и пуснат климатик взе пак да загрява та взех наскоро виско да сменя и мисля това да му е края на драмите с охлаждането

Цени:
Виско 150лв
Термостат 100лв
Водна помпа ~100лв
- S.topalov
- Потребител
-
Мерси колега,оказасе че не е спукан а е била хлабава една скоба,току що монтирах и големия термостат и всичко заспа направи ми впечатление обаче, че така наречените шлузове са винаги затворени незнам нормално ли е, при вас така ли е?
- pepi_grafa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320D 99г.
S.topalov написа:Мерси колега,оказасе че не е спукан а е била хлабава една скоба,току що монтирах и големия термостат и всичко заспа направи ми впечатление обаче, че така наречените шлузове са винаги затворени незнам нормално ли е, при вас така ли е?
Колега ако говорим за "шлузове-те" на дифузьора при изгасен двигател и ключа на 0-ла трябва да са ти отворени.Иначе при работещ двигател трябва да са затворени.
- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
vavilon написа:... Така, че факторите за да се спука казана са: неработеща перка; водна помпа и запушена система. Може да има и още, но за момента това се сещам.
Бих допълнил неизправен клапан в капачката на казанчето и външно забит с пух и килограми боклуци
радиатор . Обикновено тая мизерия е между климатичния и основния радиатор и не се вижда от
"пръв поглед".
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
ociata написа:Иначе аз моята малко след като я купих я прегрях. Светна ми лампата за ниско ниво на антифриза, но беше на такова място че нямаше как да спра и да долея. И сслед 15км стрелката се изстреля в червеното и колата буквално угасна сама. Оказа се че термостата се е пръснал буквално и от там е изтекло. Смених помпаи термостат и се закрепи положението. Наскоро ходих до Солун и там по баирите с 4 човека в колата и пуснат климатик взе пак да загрява та взех наскоро виско да сменя и мисля това да му е края на драмите с охлаждането![]()
Цени:
Виско 150лв
Термостат 100лв
Водна помпа ~100лв
Колеги днес смених виското и пак си има проблем

Сменил съм водна помпа, термостат и виско. При мен има само един термостат, а от ЕГР ми върви само тръба без термостат на нея.
ПП В колата бяхме 3ма човека и климатика беше пуснат
- S.topalov
- Потребител
-
Колеги днес смених виското и пак си има проблем
. Като я настъпя на голям баир(между втория и третия тунел от Ботевград за София) и стрелката се отмества от средата и отива на чертичката в дясно. И това само на баир. На равно пробвах няколко теста 120-200, пробвах да карам с 180 продължително време и нищо стрелката на мръдва от 12 часа. От какво може да е това прегряване в баира?
Сменил съм водна помпа, термостат и виско. При мен има само един термостат, а от ЕГР ми върви само тръба без термостат на нея.
ПП В колата бяхме 3ма човека и климатика беше пуснат[/quote]
колега следи температурата от скритото меню а не по стрелката,и моята стои една идея по в дясно но от скритото меню не вдига повече от 100 градуса

ПП В колата бяхме 3ма човека и климатика беше пуснат[/quote]
колега следи температурата от скритото меню а не по стрелката,и моята стои една идея по в дясно но от скритото меню не вдига повече от 100 градуса
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
S.topalov написа:Колеги днес смених виското и пак си има проблем. Като я настъпя на голям баир(между втория и третия тунел от Ботевград за София) и стрелката се отмества от средата и отива на чертичката в дясно. И това само на баир. На равно пробвах няколко теста 120-200, пробвах да карам с 180 продължително време и нищо стрелката на мръдва от 12 часа. От какво може да е това прегряване в баира?
ПП В колата бяхме 3ма човека и климатика беше пуснат
колега следи температурата от скритото меню а не по стрелката,и моята стои една идея по в дясно но от скритото меню не вдига повече от 100 градуса[/quote]
А перката на климатика работи ли защото тя се пуска при 101 градуса да помага на виското

- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Работи перката на климата - чува се доста добре как бучи. При мен стрелката не седи една идея по в дясно, а направо отива на чертичката преди червено 

Радиатор. Казаха ти го вече.
Сваляш и измиваш хубаво.
Сваляш и измиваш хубаво.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
13 мнения
• Страница 1 от 1