Втора степен на ел.стъкло не работи - купе (CI)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Втора степен на ел.стъкло не работи - купе (CI)
grandvizitor написа:Сега забелязах, че с ключа, когато колата е заключена и задържа копчета за отключване и двете стъкла падат, но когато след това задържа копчето за заключване се вдига само дясното стъкло, лявото не се затваря, което ме навява на мисълта, че проблема не е в копчето за сваляне на стъклото, до скоростния лост, а по-скоро от това уплътнение. Някой знае ли какво точно има в това уплътнение и защо проблема е само в дигането на стъклото с комфорт функцията?
Имам абсолютно същия проблем но с дясното ел. стъкло.

Давайте идеи, колеги.

Колега важното е друго да се вдига, пък че ще задържаш копчето за вдигане не е проблем 

- Nistel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E91 320D
- Мечтае да кара: на сняг
При мен има същия проблем на Е46 купе от повече от година. Шофьорската врата не работи вмомента комфорт функцията на стъклото. Преди това правеше нещо странно - когато вдигах с комфорт вдига, но когато натисна да спре или стигне до горе и сваля 5 санта надолу (една стъпка надолу) все едно е засякло затиснати пръсти. Понякога като беше максимално свалено не искаше да се вдига изобщо. Тогава решавах проблема като след като се вдигне стъклото държа още около 5 секунди копчето и така винаги остава затворено.
Наскоро проблема "ескалира" в това, че изобщо не работи комфорта, което е по-добрия вариант май
Разглабял съм копчетата, почиствал съм ги и тн. Гледаха механизмите на 2 различни места и според майсторите са наред и има проблем по "електрониката". В Бургас като цяло проблема с майсторите е сериозен недай си боже да имаш кола по-нова от Голф 3-ка и навсякъде я гледат като извънземен кораб.
Наскоро проблема "ескалира" в това, че изобщо не работи комфорта, което е по-добрия вариант май

Разглабял съм копчетата, почиствал съм ги и тн. Гледаха механизмите на 2 различни места и според майсторите са наред и има проблем по "електрониката". В Бургас като цяло проблема с майсторите е сериозен недай си боже да имаш кола по-нова от Голф 3-ка и навсякъде я гледат като извънземен кораб.
- grandvizitor
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги наред...
- Мечтае да кара: луноход
- Детайли за колата: f10 535i n55, downpipe DCF, race intercooler, performance charge pipe, MHD Stage 2+, xHP Stage 3
Nistel написа:При мен има същия проблем на Е46 купе от повече от година. Шофьорската врата не работи вмомента комфорт функцията на стъклото. Преди това правеше нещо странно - когато вдигах с комфорт вдига, но когато натисна да спре или стигне до горе и сваля 5 санта надолу (една стъпка надолу) все едно е засякло затиснати пръсти. Понякога като беше максимално свалено не искаше да се вдига изобщо. Тогава решавах проблема като след като се вдигне стъклото държа още около 5 секунди копчето и така винаги остава затворено.
Наскоро проблема "ескалира" в това, че изобщо не работи комфорта, което е по-добрия вариант май![]()
До колкото разбирам целият проблем идва от гументо уплътнение, в което имало някакви safety сензори и те се прецаквали.
- Gatz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '12 Е70 40d
grandvizitor написа:Nistel написа:При мен има същия проблем на Е46 купе от повече от година. Шофьорската врата не работи вмомента комфорт функцията на стъклото. Преди това правеше нещо странно - когато вдигах с комфорт вдига, но когато натисна да спре или стигне до горе и сваля 5 санта надолу (една стъпка надолу) все едно е засякло затиснати пръсти. Понякога като беше максимално свалено не искаше да се вдига изобщо. Тогава решавах проблема като след като се вдигне стъклото държа още около 5 секунди копчето и така винаги остава затворено.
Наскоро проблема "ескалира" в това, че изобщо не работи комфорта, което е по-добрия вариант май![]()
До колкото разбирам целият проблем идва от гументо уплътнение, в което имало някакви safety сензори и те се прецаквали.

Здравейте колеги,защо не пробвате при някой майстор?
- Nistel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E91 320D
- Мечтае да кара: на сняг
Защото извън софето май няма майстори дето са виждали на живо Е46 купе камо ли да знаят такива тънкости.
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2