Как да се предпазим от кражби

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Re: Как да се предпазим от кражби

Мнение от randity » 09 Май 2013, 17:18

Не вярвах, че има толкова изпаднали, та да открадна КРУШКАТА на страничния мигач, който е в калница на е36. Бахти и гадовете недоносени, 1лв. е тая крушка, свещи да си купят, помяри. :ranting: :ranting: :ranting: :ranting:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 LCI 320d XDrive ex E46 330xd
Мечтае да кара: Porsche Cayenne, BMW X5

Мнение от kasho » 10 Май 2013, 8:37

Изключителни помияри има, тва да ти вдигнат крушка е направо... :censored: А след капачките на баща ми снощи тая сутрин и аз осъмнах без капачки на джантите. Почвам да следя продавалник.ком, мамичката им мангалска!!! :ranting: :ranting: :ranting:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 10 Май 2013, 11:37

Мислех, че са престанали да крадат халогени, ама не... Явно е накой "колега", който си е напазарувал. Да са му честити ;) На Е36-та ги бях залепил със силикон, имаше няколко опита да ги свалят, но не успяха. Друг начин не се сещам, но приемам предложени яза захващане при Е46-ца...
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 11 Май 2013, 22:40

kasho написа:Изключителни помияри има, тва да ти вдигнат крушка е направо... :censored: А след капачките на баща ми снощи тая сутрин и аз осъмнах без капачки на джантите. Почвам да следя продавалник.ком, мамичката им мангалска!!! :ranting: :ranting: :ranting:

Затова мойте капачки ги стягам здраво, само с ключ да може да се свалят.
Но все пак ако са решили, пак ще ги свият... :ranting:
Иначе и двете ни коли са с аларми, и са ни спасявали няколко пъти от кражби на акумулатори. :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Мнение от skipper » 31 Май 2013, 9:45

Аз се справих с аларма и 4 микро камери : 2 скрити в страничните огледала и още 2 - едната над предното стъкло , а другата на задното. При засичане на движение се включват и правят снимки и видео клипове на МикроСД карта . Това бяха може би най-добре инвестираните 200 лева от моя страна.
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 31 Май 2013, 15:48

skipper написа:Аз се справих с аларма и 4 микро камери : 2 скрити в страничните огледала и още 2 - едната над предното стъкло , а другата на задното. При засичане на движение се включват и правят снимки и видео клипове на МикроСД карта . Това бяха може би най-добре инвестираните 200 лева от моя страна.

Колега, от доста време търся вариант за такова нещо, може ли малко ноу-хау на лс?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46, 330D, 2002
Мечтае да кара: по хубави пътища.

Мнение от shao » 31 Май 2013, 16:25

Не съм сигурен, че разбирам по какъв точно начин ще ти помогнат 2,3 или 10 камери да се предпазиш от кражба на части или на целия автомобил. :conf:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 01 Юни 2013, 4:48

Leon написа:
skipper написа:Аз се справих с аларма и 4 микро камери : 2 скрити в страничните огледала и още 2 - едната над предното стъкло , а другата на задното. При засичане на движение се включват и правят снимки и видео клипове на МикроСД карта . Това бяха може би най-добре инвестираните 200 лева от моя страна.

Колега, от доста време търся вариант за такова нещо, може ли малко ноу-хау на лс?

Аз също се интересувам,моля за допълнително инфо тук или на ЛС.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

Аватар

Мнение от F3P » 06 Юни 2013, 11:14

Всичко хубаво, че и не е скъпо, но ми се въртят едни питанки из главата:

1: Къде записват тея камери :?: В смисъл- рекордера е в колата или у вас :?: Ако е в колата- каква полза :?:
2: С какво качество е записа вечер :?: Щом са микро камери (за да се скрият лесно) качеството вероятно е никакво...
3: И да запишеш някой като ти сваля мулти волана каква полза :?: Записа НЕ Е доказателство в съда, застрахователя НЕ плаща липсващи детайли- лично ли ще си издирваш крадеца да го пребиеш :?:

Положението е много просто и много лошо- нищо не ни спасява. Толкова. Решат ли да вземат детайл от точно твоята/моята кола- взимат го. Ако им трябва цялата кола- взимат я. Разните наркоманчета крадящи на случаен принцип (в смисъл- от която кола им попадне) се държат настрани лесно с чувствителни аларми, осветени места и други прозаични методи.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330d
Мечтае да кара: BMW Alpina B7

Мнение от PavelPavlov » 06 Юни 2013, 11:29

F3P написа: Всичко хубаво, че и не е скъпо, но ми се въртят едни питанки из главата:

1: Къде записват тея камери :?: В смисъл- рекордера е в колата или у вас :?: Ако е в колата- каква полза :?:
2: С какво качество е записа вечер :?: Щом са микро камери (за да се скрият лесно) качеството вероятно е никакво...
3: И да запишеш някой като ти сваля мулти волана каква полза :?: Записа НЕ Е доказателство в съда, застрахователя НЕ плаща липсващи детайли- лично ли ще си издирваш крадеца да го пребиеш :?:

Колега може ли да дадеш повече инфо наистина? Как са ти помогнали тези камери? Напълно съм съгласен с горните три точки. Ще е интересно да споделиш как са ти помогнали?

Поздрави, Павел

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 06 Юни 2013, 12:32

На мен ми трябват да си гледам кои съседи ми дерат колата, за кражби можеш само да се надяваш, че полицаите ще хванат крадеца за друго и ще му окачат и тази кражба.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whatdaf » 06 Юни 2013, 22:12

Leon написа:На мен ми трябват да си гледам кои съседи ми дерат колата, за кражби можеш само да се надяваш, че полицаите ще хванат крадеца за друго и ще му окачат и тази кражба.

Наистина има много завистници , които не могат да ти я гепят , но ей така за да ти направят мръсно ще ти надерат колата , ще ти свалят номера , огледало , парктроник и т.н. И с 1-2 такива камери ако мога да ги видя кои са ще ми е от полза много .

Потребител
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: Koenigsegg

Мнение от powerrage » 27 Юни 2013, 1:35

За нещастие дойде и моя ред да се запиша. Е46 седан, осъмнах без ляво огледало/само стъклото/. Точно на третия ден откакто взех книжката :banghead: . Не вярвах че толкова бързо ще надушат че се е появила нова 46-ца в квартала но явно съм грешал...възможно е и да съм подразнил някое от кварталните бичета с тва че съм си взел БМВ. Полудях и тая вечер си пуснах камерата на прозореца, поне колата е осветена от улична лампа и се вижда сравнително добре. Не знам как спите нощем, аз още на третия ден откакто я карам тая кола станах жертва :bang: Лошото е че каквито и мерки да се вземат, освен ако не е НЕРАЗБИВАЕМ гараж нищо не можем да направим :evil:

Потребител
Аватар
Кара: 320i 93г.
Мечтае да кара: i8

Мнение от Alex_nes » 28 Юни 2013, 19:33

Здравейте,
да дам един съвет и аз
колата я държа в гараж който освен нормална брава има в горниа и долен край по един секретен болт правен на стругар....дет се вика уникат.

Нямал съм ядове до сега.Ако има интерес ще снимам че обяснението няма да ми се отдаде лесно :mhihi:
Поздрави и безаварийна!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Мнение от zafirovp » 04 Юли 2013, 18:22

Утре заминавам за вилата. На доста безлюдно място е. Мисля да откачам кабелите на бобините и дебитомера, докато паркирам там. Какво мислите, има ли по-удачен вариант?
ПС: Знам, че по сигурно е да махана всички гуми, да откача акумулатора и тн., но ми се иска някакъв по-нормален и бърз вариант.

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум