Климатик>Климатроник?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Рейсъра
- Потребител
-
- Кара: COUPE
- Мечтае да кара: на две гуми
Климатик>Климатроник?
Здр колеги, значи въпросчето ми е следното, може ли обикновен климатик да се замени с климатроник и как? Става въпрос за 320ТД компакт 150к. Четох стари теми от 2005а ама ни6то конкретно неоткрих едни казват че може, други че може ама било много играчка и пари ,а трети че неможе. Ще съм ви благодарен да разясните ,благодаря предварително.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Re: Климатик>Климатроник?
разбира се че може въпроса е че наистина е играчка и според мен не си заслужава, защото само управлението не е достатъчно, колегата OCI може да ти даде конкретна информация по въпроса
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Преминаването от климатик към климатроник е възможно.
В Е36 раздела има тема с обяснение и снимки какава е процедурата и какво трябва да се смени, предполагам че при Е46 няма да е много по-различно.
Потърси темата.
В Е36 раздела има тема с обяснение и снимки какава е процедурата и какво трябва да се смени, предполагам че при Е46 няма да е много по-различно.
Потърси темата.

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Рейсъра написа:Здр колеги, значи въпросчето ми е следното, може ли обикновен климатик да се замени с климатроник и как? Става въпрос за 320ТД компакт 150к. Четох стари теми от 2005а ама ни6то конкретно неоткрих едни казват че може, други че може ама било много играчка и пари ,а трети че неможе. Ще съм ви благодарен да разясните ,благодаря предварително.
Може без проблем като за целта се сменя цялото управление на климатика, това е кутията с радиаторите и клапите, модула на климатроника и това е другото е труд.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Аз мислях да я правя тази операция преди 2 години на един компакт, но като удариш чертата, тия 1000 лв. може и по-разумно да се похарчат, а от климатика съм доволен, само не са му красиви кранчетата. Иначе си има оригинален кит за конверсия, така че е напълно възможно. Проверяваш какво точно съдържа, намираш си частите втора ръка и е важно да го прави кадърен майстор, че могат да станат големи поразии с толкова разглобяване.
Never mistake motion for action...
- oci
- старши ентусиаст
-
Leon написа:Аз мислях да я правя тази операция преди 2 години на един компакт, но като удариш чертата, тия 1000 лв. може и по-разумно да се похарчат, а от климатика съм доволен, само не са му красиви кранчетата. Иначе си има оригинален кит за конверсия, така че е напълно възможно. Проверяваш какво точно съдържа, намираш си частите втора ръка и е важно да го прави кадърен майстор, че могат да станат големи поразии с толкова разглобяване.
с части втора ръка и труд ще се вмести до 300 лв, а за разглобяването няма страшно таблото на бмв така е направено, че се сваля и качва без поразии, вече е правено многократно затова го казвам от опит.

- Рейсъра
- Потребител
-
А някой да има схема щото си няамам представа какво трябва да си купя и сменя
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
oci написа:Leon написа:Аз мислях да я правя тази операция преди 2 години на един компакт, но като удариш чертата, тия 1000 лв. може и по-разумно да се похарчат, а от климатика съм доволен, само не са му красиви кранчетата. Иначе си има оригинален кит за конверсия, така че е напълно възможно. Проверяваш какво точно съдържа, намираш си частите втора ръка и е важно да го прави кадърен майстор, че могат да станат големи поразии с толкова разглобяване.
с части втора ръка и труд ще се вмести до 300 лв, а за разглобяването няма страшно таблото на бмв така е направено, че се сваля и качва без поразии, вече е правено многократно затова го казвам от опит.
Пълна конверсия за 300 лв

Never mistake motion for action...
- oci
- старши ентусиаст
-
Leon написа:oci написа:Leon написа:Аз мислях да я правя тази операция преди 2 години на един компакт, но като удариш чертата, тия 1000 лв. може и по-разумно да се похарчат, а от климатика съм доволен, само не са му красиви кранчетата. Иначе си има оригинален кит за конверсия, така че е напълно възможно. Проверяваш какво точно съдържа, намираш си частите втора ръка и е важно да го прави кадърен майстор, че могат да станат големи поразии с толкова разглобяване.
Пълна конверсия за 300 лвПак ме вкарваш в размисли
да правил съм я тази операция и толкова излиза, това си е напълно реална цена, тези 1000 лв са колкото половин кола

- Рейсъра
- Потребител
-
Дайте някаква схема ,намерих кола какво трябва да сваля 

- oci
- старши ентусиаст
-
Рейсъра написа:Дайте някаква схема ,намерих кола какво трябва да сваля
каква схема колега нали ти написах сваляш таблото цялото от скоростия лост напред до стъклото остава само по инсталация

колата, след това трябва да смениш кутията на климатроника с клапите и след това сглобяваш връзваш инсталацията и слагаш новия модул вече с климатроник и си готов.
Схема няма следващия път като го правя ще направя малко фотосесия

- Рейсъра
- Потребител
-
oci написа:Рейсъра написа:Дайте някаква схема ,намерих кола какво трябва да сваля
каква схема колега нали ти написах сваляш таблото цялото от скоростия лост напред до стъклото остава само по инсталация![]()
колата, след това трябва да смениш кутията на климатроника с клапите и след това сглобяваш връзваш инсталацията и слагаш новия модул вече с климатроник и си готов.
Схема няма следващия път като го правя ще направя малко фотосесия
Ами ок колега ще се хвана да го направя

Колега ето една схема ако ти помогне да събереш чарковете,видях че и ти не си в БГ ако се прибираш с колата е по добре да не я ровиш сам а да изчакаш.Според мен такъв upgrade е по добре да го прави човек дето го е правил и знае кое как става ако се прибираш към БГ колегата Oci ще ти свърши работа .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Рейсъра
- Потребител
-
320 2.2 написа:Колега ето една схема ако ти помогне да събереш чарковете,видях че и ти не си в БГ ако се прибираш с колата е по добре да не я ровиш сам а да изчакаш.Според мен такъв upgrade е по добре да го прави човек дето го е правил и знае кое как става ако се прибираш към БГ колегата Oci ще ти свърши работа .
Колега благодаря сега вече имам някаква представа

- Рейсъра
- Потребител
-
Здравейте колеги искам да кажа че смяната беше успешна сичко се получи и небеше нужно от никаква промяна по колата само се смени модула и стана. маноалния модул фактически беше електронен кам него идваха само букси без жила които отговарят на климатроника само се наложи смяна на няколко кабела които бяха разменени благодаръа на всички отзова ли се

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2