Проблеми при слаб акумулатор

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кот кара

Проблеми при слаб акумулатор

Мнение от zlati79 » 06 Май 2013, 19:09

Здравейте колеги, интерисувам се от мнение по повод евентуалните проблеми с електрониката в случай че ползвам слаб акумулатор! Историята е такава че карам служебна кола а мойто бебче предимно лятото и то само уйкендите. Така че в следствие на това акумулатора ми пада и ми се налага да зареждам и махам клемата. Колата седи с разкачен минус и свързвам само когато ще паля! Докато паля премигват лампите на таблото и ще се купува нов акумулатор но съм го планирал за на есен! Та до колко рискувам нещо да изгори по електрониката ако продължавам така или да купувам нов акумулатор още сега! Мерси
ИзображениеИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Re: Проблеми при слаб акумулатор

Мнение от mustang1986 » 06 Май 2013, 20:09

Ако не си с оригинален ксенон мисля,че няма да имаш проблем освен разбира се,че записва грешка.Иначе при слаб акумулатор при опит да запалиш ти се включват късите и почват да мигат(все едно таблото дава на късо),а се сещаш при положение,че си със ксенон какво става и има опасност да му съкратиш живота значително :)
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zlati79 » 07 Май 2013, 20:18

Да! С оригинален ксенон съм със залагалки но и със лайт модул от рефлекторните фарове заради потенциометъра за ниво! Паля колата пред стена и не съм забелязвал ксенона да премигва, мигат енджълите при габаритите! То е ясно че ще се взима нов акумулатор но при положение че не карам колата често, се опасявам че бързо ще го съсипя!

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 07 Май 2013, 21:52

щом не мигат фаровете, има малко живот още може би, хубаво е да я разтриваш един път на 2 седмици поне намясто да поработи 20-30 минути ако не я караш. аз поне имам една кола в гаража дизел и даже 1 път в месеца я припалвами проблеми няма, вероятно просто акумулатора ти си е отишъл или не ти зарежда алтернатора достатъчно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 08 Май 2013, 9:05

Провери за всеки случай и таралежа. За утечки също. Прегледай си минус клемите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 08 Май 2013, 9:37

Защо не я боднеш на едно импулсно зарядно?!Може да седи така с месеци и винаги пали от четвърт,даже акумулатора се десулфатизира от импулсите! BMW го дават точно за кола , която не се кара често! :yes:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zlati79 » 08 Май 2013, 22:15

Мерси на колегите за съветите и мненията! Не мисля че умам утечки, клемите са чисти и спретнати. Таралежа е ОК! Ще го кача на зарядното което имам да го вдигна и ще видим как ще се държи!

Назад към E46