Проблем след чип

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Re: Проблем след чип

Мнение от xerial » 07 Май 2013, 21:09

На мен колата ми гаснеше заради дюза ... съвсем скоро колата ти може да спре и да пали , когато е топла ;)
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 07 Май 2013, 21:27

А как я хвана дюзата? С колбите има леко отклонение на една от дюзите и на диагностика показва 1.6 разлика, но все ми се струва че това е някакво много начално положение... Или само аз се заблуждавам :smoke:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 07 Май 2013, 22:40

ociata написа:А как я хвана дюзата? С колбите има леко отклонение на една от дюзите и на диагностика показва 1.6 разлика, но все ми се струва че това е някакво много начално положение... Или само аз се заблуждавам :smoke:

хванах я като спря да пали при загрял мотор и особено жегите навън (лятото) и газнеше при повече газ, иначе на ИНПА да давала макс 2 , така че тва със стойностите на дюзите е мноооого относително..
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 08 Май 2013, 14:43

Както още в началото казах, колата гасне заради горивото, а не заради въздуха.

За да имаш по-пълна представа запиши един лог на дъти цикъла на клапана за регулиране на налягането, постарай се през това време да загасне и така ще може да се придобие по-пълна представа корена на проблема къде е.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

Мнение от angelBMW » 09 Май 2013, 2:02

xerial написа:На мен колата ми гаснеше заради дюза ... съвсем скоро колата ти може да спре и да пали , когато е топла ;)

ако започне да гасне докато е топла значи е доста зле некои от инжекторите :mhihi: имах същия проблем с моята е39 530д ходих по майстори нагоре надоло смених всички сензори и клапани на рампата,помпата какво ли не и не се оправи докато не ссвалих инжекторите и ги закарах в бош на тест та се оказа че 5 не били в час а колата палеше без проблем и си пълнише километража но при рязко подаване на газ гаснеше,та след теста в бош казаха че има 5 болни инжектора и направо сложих чисто нови и проблема бе решен :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 11 Май 2013, 0:16

определено гасенето е поради проблем в горивната система,естествено ремапа е допринесъл за проблема поради факта че всичко трябва да е в перфектно състояние когато се иска малко повече мощност,а то явно не е,разгледайте стойностите на инжекторите,един ултразвук на клапана за регулиране на налягането може да помогне :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 13 Май 2013, 16:46

Не съм писъл известно време понеже колата засега няма проблеми с гасненето и си върви мъжката :smoke: Като остане малко време ще сваля клапана да му сменя гарнитурите. А този ултразвук дали могат да го направят някъде където чистят бензинови инжектори и трябва ли да се връзва като тях да "цъка" докато го чистят?

Потребител
Аватар
Кара: 335d

Мнение от turbobg93 » 13 Май 2013, 21:35

Да използвам темата и аз да попитам , каква е причината моята кола да влезе в авариен режим и да запише тази грешка (320д 150кс с ремап).
Untitled.png
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 13 Май 2013, 23:39

VRPerformance написа:определено гасенето е поради проблем в горивната система,естествено ремапа е допринесъл за проблема поради факта че всичко трябва да е в перфектно състояние когато се иска малко повече мощност,а то явно не е,разгледайте стойностите на инжекторите,един ултразвук на клапана за регулиране на налягането може да помогне :)

ociata написа:Не съм писъл известно време понеже колата засега няма проблеми с гасненето и си върви мъжката :smoke: Като остане малко време ще сваля клапана да му сменя гарнитурите. А този ултразвук дали могат да го направят някъде където чистят бензинови инжектори и трябва ли да се връзва като тях да "цъка" докато го чистят?

много хубаво колега :D това само затвърждава факта, че проблемът не ти е в ремапа понеже стойностите там са константи. ако железарията обаче се бъзика време на време, това е друг въпрос...
"Чемодан, вокзал, Москва"

Предишна

Назад към E46