Бензинова помпа!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- another90sm
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
- Мечтае да кара: M6
Бензинова помпа!
Колеги, имате ли идея дали може да се направи , когато колата е на гас да не работи бензиновата помпа? Случая е , че съм с газова уредба Simgas и като карам на гас помпата за бензина също върти. Хората , от които взех колата поради някаква причина са изкарали прекъсвач на помпата , но дори да съм на гас като я изключа от прекъсвача колата загасва.
- Lawmaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i '96
- Мечтае да кара: non-stop
Re: Бензинова помпа!
Колега, може ли да те попитам защо искаш помпата да ти спира? И аз съм с газова /BRC Sequent/ и майстора ми каза , че най-добре помпата да си върти. Е и бензин да има де
Поздрави!

Поздрави!

- another90sm
- младши ентусиаст
-
Защото докато разбера принципа на работа на бензиновата помпа и тази ми се разсвири
А и като е на гас защо да върти , кое му е хубавото?
Също незнам дали и бензиновите дюзи спират ли да работят или...?

Също незнам дали и бензиновите дюзи спират ли да работят или...?
- Lawmaker
- кандидат ентусиаст
-
Би трябвало да ти спират, при мен поне те държат бензина да не се смесва с газта. А и за какво да чукат, дори да имаш друг клапан на пътя на бензина?
- another90sm
- младши ентусиаст
-
По-интересно ми е , защо като изключа бензиновата помпа дори да съм на гас и колата гасне , компютъра на колата можеби я следи дали работи или не и като я прекъсна веригата отчита , че не работи , поне аз така си го обяснявам.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- another90sm
- младши ентусиаст
-
Понякога имам чувството, че пиша във форум по български език и литература , а не в технически форум на БМВ. Важно е да се пише грамотно , но от такива коментари като твоите колега ми е омръзнало да чета( нищо лично). Според мен трябва да се обръща повече внимание към същността на темата и да не се издребнява чак до там.
Съжалявам за offtopic-а .
Съжалявам за offtopic-а .
- Lawmaker
- кандидат ентусиаст
-
Колега, доста коли съм имал , още повече съм виждал. И съм забелязал, че колите на които бензиновите помпи са прекъснати докато работи на газ правят много мизерии след време. То не са помпи, дюзи, бензинопроводи /и аз не знам защо/ и то , забележи , те пак си палят на бензин. Моите бензинови , които съм ги газифицирал, винаги съм им оставял помпата да работи/не говоря само за БМВ/.
А относно твоя прекъсвач , ти сигурен ли си , че прекъсва само помпата?
- another90sm
- младши ентусиаст
-
Да , хвана ли са го от кабелите преди самата помпа.
- Lawmaker
- кандидат ентусиаст
-
Не съм много сигурен , нека ме поправят колегите ако греша , но да не би компютъра да го хваща като грешка "изгоряла помпа' и за това да гаси колата 

- another90sm
- младши ентусиаст
-
И аз това искам да разбера, защо става така .
- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
Lawmaker написа:Колега, доста коли съм имал , още повече съм виждал. И съм забелязал, че колите на които бензиновите помпи са прекъснати докато работи на газ правят много мизерии след време. То не са помпи, дюзи, бензинопроводи /и аз не знам защо/ и то , забележи , те пак си палят на бензин. Моите бензинови , които съм ги газифицирал, винаги съм им оставял помпата да работи/не говоря само за БМВ/.
Аз със старата кола имах пък точно обратните наблюдения - изгорих за няколко месеца две помпи, точно заради специалисти които твърдяха че като се спре помпата се запушвали дюзи и т.н. А то какво се оказа, помпата прецежда нон-стоп "прекрасния" БГ бензин през бензиновия филтър, филтъра се запушва за отрицателно време и естествено помпата почва яко да се товари. Третата помпа (оригинален бош) не успя да изгори защото изпусна скобата на нейния маркуч в резервоара, не ми се мисли какво налягане е било

След монтажа на реле, което прекъсва помпата при работа на газ нямаше ядове чак до продажбата на колата.
Сега по темата на колегата - не би трябвало да гасне колата при спиране на бензиновата помпа докато работи на газ, освен ако не са вързали захранването на газовата към захранването на помпата

Другия момент е да впръсква и по малко бензин заедно с газта, но това лесно можеш да го провериш - дръж колата в обороти и извади бушона на помпата, ако не угасне веднага ами работи на по малко цилиндри със сигурност ти обогатяват допълнително сместа с бензин.
- another90sm
- младши ентусиаст
-
Мерси за съвета колега, ще пробвам така. Другото,което исках да кажа е , че като изключа помпата на място работи 5-10сек и изгасва, докато като съм в движение и я изключа колата не загасва, а просто като натисна педала на газта нищо не става (педала изобщо не функционира) и газта и тя изключва в този момент.
- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
Трябва да си прегледаш всички кабели - и на газовата и тези на допълнителното ключе за прекъсване на помпата, очевидно някой сериозно е импровизирал, и кой знае кое как е вързано.
- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330XI
Провокиран от темата на колегата, днес реших да симулирам прекъсване на бензиновата помпа докато двигателя работи на газ. Имам налично времезакъснително реле под ръка и съм твърд привърженик на спирането на помпите при работа на газ /от горчив опит с няколко автомобила/. Разгледах схемите на ел. инсталацията и предположих, че за пробата е достатъчно да извадя бушона на бензиновата помпа, след като мотора вече е заработил на газ. Резултата е същия както го е описал колегата с малки разлики. При мен двигателя работи добре на празен ход, но се форсира трудно и след това угасва, когато спаднат оборотите. Понякога почти успява да стабилизира празния ход , но газовата отчита критично ниски обороти и се връща на бензин, който разбира се няма откъде да дойде. ГИ-то ми е Романо ОБД2 и съм го настроил да минава на газ при достигане на 20 градуса на охладителната течност и всяко запалване при топъл мотор да става също на газ. Учудващо системата работи безпроблемно , дори и с тези критични настройки, като при топло време, дори и първото палене става на газ. Интересното в случая е, че бензина намалява осезаемо, въпреки нищожното му използване в моя случай. Склонен съм да мисля, че при работа на газ се потребява някакво количество бензин, което води до невъзможността да се прекъсне бензиновата помпа. Признавам че не съм прегледал подробно настройките на Романото и не знам дали не е разрешено софтуерно подаването на бензин в определени ситуации, но ми се струва малко вероятно.
Съществува и възможност бордовата електроника да следи за наличието и състоянието на бензиновата помпа и при нередност да реагира по някакъв начин водещ до споменатите резултати.
Много ще ми е интересно и някой друг да сподели нещо по въпроса!
Съществува и възможност бордовата електроника да следи за наличието и състоянието на бензиновата помпа и при нередност да реагира по някакъв начин водещ до споменатите резултати.
Много ще ми е интересно и някой друг да сподели нещо по въпроса!
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2