Какъв радиатор да си купя за тдс-а?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- radik
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e60 3.0 218 hp
Какъв радиатор да си купя за тдс-а?
Колеги ще сменям радиатора - пластмасата на горния маркуч се счупи. Лепих ма не става. Та не мисля да купувам втора употреба, а мисля нов. Кажете нещо сносно на добра цена? За момента съм намерил International с отстъпка на 170лв. Горе долу на същите пари е и някакъв китайски ave или нещо такова. Казвайте какво да правя?
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Re: Какъв радиатор да си купя за тдс-а?
radik написа:Колеги ще сменям радиатора - пластмасата на горния маркуч се счупи. Лепих ма не става. Та не мисля да купувам втора употреба, а мисля нов. Кажете нещо сносно на добра цена? За момента съм намерил International с отстъпка на 170лв. Горе долу на същите пари е и някакъв китайски ave или нещо такова. Казвайте какво да правя?
За да нямаш проблеми се взима Nissens или BEHR щото с тая печка дето е световноизвестно как думка глави не си е оферта да правиш компромиси.
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Привет колегата ти писа , вземи си марка която е позната на пазара , от 200 до 300 лв. са , китайски не ти трябва / миналата година си купих кит. помпа за резервоара която искара 2000 км. сега си взех VDO за почти сьщите пари , не прави моята грешка да купуваш едно и сьщо нещо по два пьти
/

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
radik написа:Колеги ще сменям радиатора - пластмасата на горния маркуч се счупи. Лепих ма не става. Та не мисля да купувам втора употреба, а мисля нов. Кажете нещо сносно на добра цена? За момента съм намерил International с отстъпка на 170лв. Горе долу на същите пари е и някакъв китайски ave или нещо такова. Казвайте какво да правя?
Защо смяташ, че този за 170лв. не е китайски.

Привет колегата ти писа , вземи си марка която е позната на пазара , от 200 до 300 лв. са
Сигурно и тези "маркови" също са китайски.

Евтините ги правят изцяло от стомана, която след 2-3 години почва да ръждясва от вън по връзките и обикновено радиатора се разпада. Още докато се слага новият радиатор се вижда колко е накачествена изработката- обикновено се клати във всички посоки. Тръбите на ментето са с кръгло сечение и по-малко на брой от оргинала- ясно е как влияе това върху охлаждащите му способности.
За това наистина марков- или нов или втора ръка на малко години. Да кажем аз съм си намирал двугодишен BEHR за 120лв. и вече трета година нямам проблеми с него.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
omegaart написа:radik написа:Колеги ще сменям радиатора - пластмасата на горния маркуч се счупи. Лепих ма не става. Та не мисля да купувам втора употреба, а мисля нов. Кажете нещо сносно на добра цена? За момента съм намерил International с отстъпка на 170лв. Горе долу на същите пари е и някакъв китайски ave или нещо такова. Казвайте какво да правя?
За да нямаш проблеми се взима Nissens или BEHR щото с тая печка дето е световноизвестно как думка глави не си е оферта да правиш компромиси.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
И от мен един глас за Nissens, че и гаранция дават.
Вземи си и щипки, защото в 99% от случаите са се изпекли и се разпрашават, само при мисълта за демонтаж на радиатора
Препоръчвам ти и един дифузьор, ако твоя е строшен. Изобщо, подобни уж декоратични неща, около радиатора, спестяват много нерви за напред.
Вземи си и щипки, защото в 99% от случаите са се изпекли и се разпрашават, само при мисълта за демонтаж на радиатора

Препоръчвам ти и един дифузьор, ако твоя е строшен. Изобщо, подобни уж декоратични неща, около радиатора, спестяват много нерви за напред.

- Lawmaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i '96
- Мечтае да кара: non-stop
Откъде си, колега. Специализирал съм подмяна на щуцери 

- radik
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e60 3.0 218 hp
Колеги мерси за отговорите. Нямах голям избор (заради парите) и взех international. Пък ще видим- като се скапе ще пища, поне да се знае 

8 мнения
• Страница 1 от 1