Какъв радиатор да си купя за тдс-а?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e60 3.0 218 hp

Какъв радиатор да си купя за тдс-а?

Мнение от radik » 07 Май 2013, 13:16

Колеги ще сменям радиатора - пластмасата на горния маркуч се счупи. Лепих ма не става. Та не мисля да купувам втора употреба, а мисля нов. Кажете нещо сносно на добра цена? За момента съм намерил International с отстъпка на 170лв. Горе долу на същите пари е и някакъв китайски ave или нещо такова. Казвайте какво да правя?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Re: Какъв радиатор да си купя за тдс-а?

Мнение от omegaart » 07 Май 2013, 14:05

radik написа:Колеги ще сменям радиатора - пластмасата на горния маркуч се счупи. Лепих ма не става. Та не мисля да купувам втора употреба, а мисля нов. Кажете нещо сносно на добра цена? За момента съм намерил International с отстъпка на 170лв. Горе долу на същите пари е и някакъв китайски ave или нещо такова. Казвайте какво да правя?

За да нямаш проблеми се взима Nissens или BEHR щото с тая печка дето е световноизвестно как думка глави не си е оферта да правиш компромиси.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 07 Май 2013, 15:19

Привет колегата ти писа , вземи си марка която е позната на пазара , от 200 до 300 лв. са , китайски не ти трябва / миналата година си купих кит. помпа за резервоара която искара 2000 км. сега си взех VDO за почти сьщите пари , не прави моята грешка да купуваш едно и сьщо нещо по два пьти ;) /

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 07 Май 2013, 15:49

radik написа:Колеги ще сменям радиатора - пластмасата на горния маркуч се счупи. Лепих ма не става. Та не мисля да купувам втора употреба, а мисля нов. Кажете нещо сносно на добра цена? За момента съм намерил International с отстъпка на 170лв. Горе долу на същите пари е и някакъв китайски ave или нещо такова. Казвайте какво да правя?

Защо смяташ, че този за 170лв. не е китайски. ;)

Привет колегата ти писа , вземи си марка която е позната на пазара , от 200 до 300 лв. са

Сигурно и тези "маркови" също са китайски. ;)

Евтините ги правят изцяло от стомана, която след 2-3 години почва да ръждясва от вън по връзките и обикновено радиатора се разпада. Още докато се слага новият радиатор се вижда колко е накачествена изработката- обикновено се клати във всички посоки. Тръбите на ментето са с кръгло сечение и по-малко на брой от оргинала- ясно е как влияе това върху охлаждащите му способности.

За това наистина марков- или нов или втора ръка на малко години. Да кажем аз съм си намирал двугодишен BEHR за 120лв. и вече трета година нямам проблеми с него.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 07 Май 2013, 16:09

omegaart написа:

За да нямаш проблеми се взима Nissens или BEHR щото с тая печка дето е световноизвестно как думка глави не си е оферта да правиш компромиси.

:yes:
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 07 Май 2013, 18:17

И от мен един глас за Nissens, че и гаранция дават.
Вземи си и щипки, защото в 99% от случаите са се изпекли и се разпрашават, само при мисълта за демонтаж на радиатора :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Препоръчвам ти и един дифузьор, ако твоя е строшен. Изобщо, подобни уж декоратични неща, около радиатора, спестяват много нерви за напред. 8)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i '96
Мечтае да кара: non-stop

Мнение от Lawmaker » 07 Май 2013, 20:15

Откъде си, колега. Специализирал съм подмяна на щуцери :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e60 3.0 218 hp

Мнение от radik » 08 Май 2013, 1:43

Колеги мерси за отговорите. Нямах голям избор (заради парите) и взех international. Пък ще видим- като се скапе ще пища, поне да се знае ;)
Изображение

Назад към E39