ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ

Мнение от Palikarov » 06 Май 2013, 1:20

kokoko написа:колеги , имам е30 с дискови задни спирачки , въпроса ми е мога ли да сложа 13 цолови обикновени джанти със балонен слик с размери 240/45/13 , и втория ми въпрс е какво ЕТ да са джантите благодаря предварително .

Не влизат 13-ки, колега.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е36,е36,е39
Мечтае да кара: колело турбо

Мнение от В.Стефанов » 06 Май 2013, 16:25

Колеги от къде мога да закупя заводско затъмнен преден прозорец със сенник и подцветка ? Или поне с подцветка и сенник ако няма и затъмнен :driving:

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 07 Май 2013, 10:15

Convertible написа:пичове има някаква лепенка като изолация дето е залепена между барчето и табло и на колонките на прозорците. имаме ли номер нещо или алтернативи някакви?

никой нищо ли бре?
айде, че ако трябва да се поръчва, ще изпусна сбора :roll:
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 07 Май 2013, 11:40

Сигурно говориш за една като платнена такава. Пробвай да потърсиш уплътнителни или текстилни ленти.. :dunno: Май бях гледал, че на 3М има такива.
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Мнение от SPEED_GABROVO » 14 Май 2013, 15:55

GEORGIEV написа:
SPEED_GABROVO написа:Значи ,извади ми се джама от машинката и се наложи да разбутам кората на шоф. врата,обаче като вадих управлението на ел,огледалата,изгубих кой кабел откъде е.На леглото на кабелчетата е отбелязано с цифри,някой знае ли ,кой цвят кабел отговаря на съответния номер,че да мога да ги събера ?

това на буксата на копчето ли е ?
ако да :
1-черен/бял
2-кафяв
3-син/бял
4-зелен/бял
5-бял/черен
6-син/черен

Пробвах колега,пак същата история,то и други работи станаха,дясната тонколонка от време на време изчезва,десния ел.джам и той въртели прави.Трябваше по-гола Е30ска да си взема :mhihi: ,да е@а и пинизите,преди да разбутам шоф. врата,всичко си работеше,ама съм си поразяваща ръка и това е. :mhihi: Все пак ,благодаря за отговора колега. :yes:

Та електрониката ми куца,така че ще наблягам на механиката.Колата ми е с механична рейка,но искам да мина на хидравлика от Е36.Кочината е с М20 мотор,който си има хидр.помпа.До колкото съм чел ми трябва хидр.каре,казанче,маркучи,а и рейката :mhihi: .
Рейка съм си намерил,казанчето,маркучите и хидр.каре трябва да са от Е30 нали така,смисъл въпроса ми е от какво е най-добре да са,за да е максимално plug & play.Също така трябва да се подлага на магарето под рейката,нещо по специално ли е или обикновени шайби ще свършат работа, и накрая какво масло ще ми предложите?
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: от онея старите....
Мечтае да кара: магазинска е30-ка

Мнение от GEORGIEV » 14 Май 2013, 18:04

SPEED_GABROVO написа:
GEORGIEV написа:
SPEED_GABROVO написа:Значи ,извади ми се джама от машинката и се наложи да разбутам кората на шоф. врата,обаче като вадих управлението на ел,огледалата,изгубих кой кабел откъде е.На леглото на кабелчетата е отбелязано с цифри,някой знае ли ,кой цвят кабел отговаря на съответния номер,че да мога да ги събера ?

това на буксата на копчето ли е ?
ако да :
1-черен/бял
2-кафяв
3-син/бял
4-зелен/бял
5-бял/черен
6-син/черен

Пробвах колега,пак същата история,то и други работи станаха,дясната тонколонка от време на време изчезва,десния ел.джам и той въртели прави.Трябваше по-гола Е30ска да си взема :mhihi: ,да е@а и пинизите,преди да разбутам шоф. врата,всичко си работеше,ама съм си поразяваща ръка и това е. :mhihi: Все пак ,благодаря за отговора колега. :yes:

Та електрониката ми куца,така че ще наблягам на механиката.Колата ми е с механична рейка,но искам да мина на хидравлика от Е36.Кочината е с М20 мотор,който си има хидр.помпа.До колкото съм чел ми трябва хидр.каре,казанче,маркучи,а и рейката :mhihi: .
Рейка съм си намерил,казанчето,маркучите и хидр.каре трябва да са от Е30 нали така,смисъл въпроса ми е от какво е най-добре да са,за да е максимално plug & play.Също така трябва да се подлага на магарето под рейката,нещо по специално ли е или обикновени шайби ще свършат работа, и накрая какво масло ще ми предложите?

буксата на вратата може да е тор,и затова да бяга огледалото,другата букса може и тя да е тор и затова да бяга стъклото,но може и копчето да е нагоряло
за хидравликата ти трябва каре от е30,подложки може и обикновени шайби
Изображение

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 16 Май 2013, 10:29

Тръгнах да сменям спирачни маркучи и греда, въпреки специалното ключе, гайките се поизядоха (и от двете страни :banghead: ). Дайте идея освен с гарги, с какво друго мога га ги развия, защото гаргите ще съсипят и тръбичката от стискането (май :paranoid: )?
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 M40+2B18
Мечтае да кара: е30 ///

Мнение от velin33 » 16 Май 2013, 11:23

Колеги на моето М40 и 15-ки джанти гумите с какъв профил трябва да бъдат ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Мармот » 16 Май 2013, 12:13

bigmurzi написа:Тръгнах да сменям спирачни маркучи и греда, въпреки специалното ключе, гайките се поизядоха (и от двете страни :banghead: ). Дайте идея освен с гарги, с какво друго мога га ги развия, защото гаргите ще съсипят и тръбичката от стискането (май :paranoid: )?

Нагрявай с горелка.
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 16 Май 2013, 12:16

:mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6estaka » 16 Май 2013, 16:14

velin33 написа:Колеги на моето М40 и 15-ки джанти гумите с какъв профил трябва да бъдат ?

Оригинално за 15ки размера е 205/55/15
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на 15''ки
Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L

Мнение от biem_w » 16 Май 2013, 18:14

Мармот написа:
bigmurzi написа:Тръгнах да сменям спирачни маркучи и греда, въпреки специалното ключе, гайките се поизядоха (и от двете страни :banghead: ). Дайте идея освен с гарги, с какво друго мога га ги развия, защото гаргите ще съсипят и тръбичката от стискането (май :paranoid: )?

Нагрявай с горелка.

аз такива ги развивам или с чираци или с оксижена.... ма след тва после е желателна подмяна с нови :!:
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 16 Май 2013, 19:23

е кво като се прецакат маркучите, хвърляш ги, отиваш да ти правят метални в папе-то и си ти :D
Tux0 Ca !
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 16 Май 2013, 21:49

то дюлгера е омазал тръбичките.... :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 17 Май 2013, 9:18

е аре са, ще се обиждаме ли .. :confused:
тоя филм съм го гледал с комбито - не знам защо предните все се омазват .. а в случая си купих и ключето, което трябва и пак намазаха.. стара кола, к'во да праиш.
мерси за съветите, ще ги помъча ако не, режем и други .. ама прекарването на дясната тръбичка е неприятна игра :confused:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

ПредишнаСледваща

Назад към E30