ASC-STEERING ANGLE SENSOR Проблем ???
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ZALMAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F01 - E70 LCI - e92 LCI
ASC-STEERING ANGLE SENSOR Проблем ???
Днес ходих на диагностика , понеже не ми работи темпомата от бутона на волана и ми свети асц лампата постоянно . BMW 318i 2002 фейс. Диагностиката показа LEW сензора АSC-STEERING ANGLE SENSOR
И от там не ми работи темпомата и не мога да загася досадната лампа между километража и оборотомера.
Интересното е , че другите копчета на волана ми работят тези за радиото. Усилвам звука , намалям сменям станции , но от дясно нищо не работи.
Казаха ми да сменя лентовия кабел. И се чудя сега , дали да рискувам да го сменя или да търся и други диагностици.
И от там не ми работи темпомата и не мога да загася досадната лампа между километража и оборотомера.
Интересното е , че другите копчета на волана ми работят тези за радиото. Усилвам звука , намалям сменям станции , но от дясно нищо не работи.
Казаха ми да сменя лентовия кабел. И се чудя сега , дали да рискувам да го сменя или да търся и други диагностици.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: ASC-STEERING ANGLE SENSOR Проблем ???
ZALMAN написа:Днес ходих на диагностика , понеже не ми работи темпомата от бутона на волана и ми свети асц лампата постоянно . BMW 318i 2002 фейс. Диагностиката показа LEW сензора АSC-STEERING ANGLE SENSOR
а свети ли лапата за АСЦ-то, т.е Тракшана

- ZALMAN
- кандидат ентусиаст
-
Самия бутон долу свети както и всичко по волана. Свети лампата на тракшана и не угасва
за нея съм писал по горе която се намира между километража и оборотомера.

- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Проблема ти е в сензора на завиване на волана.От него не ти работи системата за стабилност и автопилота,не е от лентовия кабел

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- ZALMAN
- кандидат ентусиаст
-
А къде се намира този сензор. Възможно ли е да се е откачил. Втора употреба намира ли се ?
- mustang1986
- ентусиаст
-
Оци сенрор на воланя нямаха ли само тези които са с ДСЦ 

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- ZALMAN
- кандидат ентусиаст
-
Според диагностика , сензора е бил този лентов кабел , понеже по никакъв начин не можаха да влязат в него с програмата която ползват.
- mustang1986
- ентусиаст
-
Иди някъде другаде на диагностика ако имаш възможност.Може да е излезнъл извън норма и да иска само калибрация

- ZALMAN
- кандидат ентусиаст
-
А ето това е този сензор който казваш ти аз изобщо го нямам.
http://www.realoem.com/bmw/showphoto.do?id=32306793632
намира се ниско долу на кормилния прът.
http://www.realoem.com/bmw/showphoto.do?id=32306793632
намира се ниско долу на кормилния прът.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
ZALMAN написа:Според диагностика , сензора е бил този лентов кабел , понеже по никакъв начин не можаха да влязат в него с програмата която ползват.
само ДСЦ-то е с такъв сензор за положение на волана колега, явно тези пичове са се заблудили нещо я по-добре ходи на друго място за диагностика ако си от София пиши едно ЛС да те насоча ако не пък пиши от къде си пак да ти насочим към колега.
Много ясно, че няма да се свържат със стеаринг сензора то просто АСЦ системата няма такъв

- ZALMAN
- кандидат ентусиаст
-
Утре отивам на друг във Велико Търново , нямам тракшън и чисто нови гуми отидоха на кино. Суче по завоите.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
ZALMAN написа:Утре отивам на друг във Велико Търново , нямам тракшън и чисто нови гуми отидоха на кино. Суче по завоите.
318 чак да суче толкова много

Но е хубаво да се разбере от къде идва проблема

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- ZALMAN
- кандидат ентусиаст
-
Току що бях при други диагностици , и ми казаха същата работа , лентовия кабел на волана горе под бега. Казаха , че лентовия кабел не е изцяло скъсан , защото ми работят другите бутони на волана (тези от ляво) и можело да се оправи с много нерви и поялник.
Или с две думи не ми се занимава ами направо да търся втора употреба. В тази връзка , дали трябва да търся лентов кабел от същия волан или става и от други ?
Или с две думи не ми се занимава ами направо да търся втора употреба. В тази връзка , дали трябва да търся лентов кабел от същия волан или става и от други ?
Aбе тия са ненормални, къв лентов кабел. Тая кола е с бутон, на който пише АСЦ, обаче е със система ДСЦ. Много има такива. Трябва да се калиброва наново този сензор и нещата ще се оправят. Супер масов проблем. Предполагам, че му няма нищо нито на сензора, нито на кабела. Кабелът е последен в йерархията по възможен проблем. Тия малоумници им кажи, че трябва да се калибрира. Има опция в програмата за калибрация. Да я използват и чак тогава да дават препоръка за смяна на каквото и да било.
- ZALMAN
- кандидат ентусиаст
-
Проблема е , че не и дава да правят това. Аз нямам такъв сензор на целия прът имам само лентов кабел горе до ръчките за мигач и чистачки.
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2