2.5 тдс загрява след смяна на глава.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

2.5 тдс загрява след смяна на глава.

Мнение от MonzAss » 02 Май 2013, 8:17

Привет колеги.Наскоро пукнах главата на тдс-а,смених я с такава 2ра употреба,сервизирахме я,сменихме всички гарнитури,водна помпа,термостат и колата пак загрява.Странното е,че радиатора стои студен някой път е топъл до половината а някой път е топъл и целия,случва се и маркуча да е на половина горещ и студен.Ако някой е имал подобен проблем нека сподели как го е решил,че ми побеля косата от ходене по майстори.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i '96
Мечтае да кара: non-stop

Re: 2.5 тдс загрява след смяна на глава.

Мнение от Lawmaker » 02 Май 2013, 10:45

Сигурен ли си ,че е обезвъздушена добре системата?

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 02 Май 2013, 12:11

А главата носи ли я на скенер да я видят дали не е сдухала както твоята предишната ? Щото може да има пукнатини и секви лайна.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 02 Май 2013, 15:21

Ами това на терностат прилича (не отваря до край) но и радиатора може да е запушен и отвън и отвътре. Да не би сменените водна помпа и термостат да са от алтернативите с малките цени т.е. ментаци. А виското как е?
ПП На тдс-а системата сама се обезвъздушава, достатъчно е само антифриза да е на необходимото ниво.
:driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 02 Май 2013, 22:30

Виското отпада, щом радиатора не затопля. Остава запушен радиатор, термостат или водна помпа. Това ако е обезвъздушена и главата си е наред.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от MonzAss » 03 Май 2013, 18:57

Виското работи,помпата е що-годе хубава поне така ми казаха а термостата е от евтините.Мисля 1во да проверя дали е запушен радиатора но не знам къде във Варна да го занеса радиатора да го проверят.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Мнение от cherepa83 » 04 Май 2013, 0:32

gentata написа:Ами това на терностат прилича (не отваря до край) но и радиатора може да е запушен и отвън и отвътре. Да не би сменените водна помпа и термостат да са от алтернативите с малките цени т.е. ментаци. А виското как е?
ПП На тдс-а системата сама се обезвъздушава, достатъчно е само антифриза да е на необходимото ниво.

няма такъв филм да се обзвъздушава сама, докато не я напълних от маркуча влиза 2-3 пъти в лютеницата,затова който прави нещо по охлаждане по добре от там да си налее първо

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 04 Май 2013, 1:36

Знам, че е малко вероятно, но проверихте ли и блока за пукнатини? ТДС-а обича да пука и блок понякога, а всичко друго му е видимо наред.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 04 Май 2013, 12:08

До колкото прочетох колегата никъде не споменава след смяната на главата за бял пушек, надуване на маркучи, загуба на антифриз, смесване на масло и антифриз и т.н. защо да има спукана глава или блок?
И разширителния съд на тдс-а се намира на най-високата точка на охладителната система. И системата се обезвъздушава сама. Никъде няма пробки за обезвъздушаване (за разлика от бензиновите двигатели). Като се налива нов антифриз в празна система при отворено казанче трябва да поработи на място до като загрее за да отвори и термостата че да се напълнят водните пътища, изгася се допълва се и така няколко пъти. Това съм го правил няколко пъти и признаци на обезвъздушена система или пък прегряване не е имало.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 04 Май 2013, 12:30

Вземи си хубав термостат колега, при тоя ремонт не знам защо си позволяваш експерименти... :dunno: Не стана ясно в какъв режим загрява колата, а за помпата имаше обширна тема (в Е36 мисля), в нея се видя че повечето с метална турбина са боклук, изглеждат добре но нямат дебит и доста хора се оплакват... Накратко - мисля че помпата и термостата са ти проблема, има и още нещо което си могъл да направиш, но вече си затворил мотора.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520

Мнение от kobrata55 » 06 Май 2013, 9:01

и аз бях така на тройката и като смених радиатора всичко се оправи,със сигурност ти е запушен радиатора

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 06 Май 2013, 9:19

На мен не ми е ясно,защо питаш тук,ами направо не си закараш колата на майстора дето ти я правил,за да си я направи както трябва,преди да си спукал и тази глава или блока.А още повече,как той е пуснал тази кола от гаража му след като колата прегрява?
ПП Предполагам,сте шлайфали главата преди да я сложите/новата/,че гледам никъде не си писал.И сте взели гарнитура за новият шлайф.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 06 Май 2013, 22:13

а защо си правите експерименти с термостати кат у БМВ е 30 и малко лева оригинал :conf: Според мен и преди да пукнеш главата проблема е бил в радиатора
ТДС - Турбо Див Селянин

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 07 Май 2013, 13:00

^ Абе аз понеже съм си купувал термостат ориг и помня, че не беше 30 лева :mhihi:

Номенклатурен номер : 11532246199
Описание : ТЕРМОСТАТ
Ед.цена (с ДДС) : 69.53 BGN
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 07 Май 2013, 21:09

е аз последно кат одих и питах за 34-та 34 лева :roll: А капачката на казаня 32 лева у Даруто
ТДС - Турбо Див Селянин

Следваща

Назад към E39