330д (204к.с) - ускорение
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- takedown
- Потребител
-
- Кара: E46 330d 2004
- Мечтае да кара: M5 F10
330д (204к.с) - ускорение
Момчета колата ми върви, но не съм сигурен дали върви като за 330д!
Сравнявах ускорението с такова от клипчета в YouTube, и моята го прави по-бавно. Повечето сигурно са чипосани, но все пак...
Почнах да се замислям след като днеска направих старт с чипосан голф 4на около 150 к.с. и малко надуто турбо и ме драпна. Не съм карал друга 330д за да имам база за сравнение и ми се иска да си сверя часовника дали ми варви нормално колата. Ако я кача на ДИНО ще ми покаже ли колата добре ли се справя с вървежа? Не съм много запознат но Дебитомера, катализатора, турбо пътищата и т.н. оказват ли голямо влияние на ускорението? преди да взема колата на диагностиката ми казаха за турбото, че е добре. Надува и изпуска както трябва. Все пак искам да знам дали всичко е наред. Ако има някой с НЕ чипосано 220д 204к.с. в София може да пише да ги дръпнем от движение, за да направя някакво сравнение. Ще помоля и за добър сервиз в София, където може да ми я погледнат дали нещата са ОК.
П.С. Честито Възкресение Христово!
Сравнявах ускорението с такова от клипчета в YouTube, и моята го прави по-бавно. Повечето сигурно са чипосани, но все пак...
Почнах да се замислям след като днеска направих старт с чипосан голф 4на около 150 к.с. и малко надуто турбо и ме драпна. Не съм карал друга 330д за да имам база за сравнение и ми се иска да си сверя часовника дали ми варви нормално колата. Ако я кача на ДИНО ще ми покаже ли колата добре ли се справя с вървежа? Не съм много запознат но Дебитомера, катализатора, турбо пътищата и т.н. оказват ли голямо влияние на ускорението? преди да взема колата на диагностиката ми казаха за турбото, че е добре. Надува и изпуска както трябва. Все пак искам да знам дали всичко е наред. Ако има някой с НЕ чипосано 220д 204к.с. в София може да пише да ги дръпнем от движение, за да направя някакво сравнение. Ще помоля и за добър сервиз в София, където може да ми я погледнат дали нещата са ОК.
- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
Re: 330д (204к.с) - ускорение
Според мен дърпането с голфа не е меродавно, все пак е доста по лек и на старта ще дръпне. Дърпането с друга 330-ка пак може да те подведе, затова на ДИНО-то ще видиш най точно как стоиш 

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
takedown написа:Момчета колата ми върви, но не съм сигурен дали върви като за 330д!
"Но все пак"... покарай 330д 204 коня с ЧИП,и ще видиш,че не е никак "но все пак"..разликата между 330д 204 коня СЪС и БЕЗ чип е ОГРОМНА,или ако трябва да бъда по конкретен...няма НИЩО ОБЩО.Ако пък толкова си се притеснил,пиши ми едно лично да се видим някъде в СФ да врътнем 1 кръгче и ще ти кажа дали колата върви за 330д или не

landolin написа:Според мен дърпането с голфа не е меродавно, все пак е доста по лек и на старта ще дръпне. Дърпането с друга 330-ка пак може да те подведе, затова на ДИНО-то ще видиш най точно как стоиш

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
ако ти е наред колата, няма как да те дръпне Голф с такъв мотор. преди БМВ-то имах Seat Leon FR със същия мотор напнат на 181 коня и 417НМ. Няма никакъв шанс. Старта го правиш с изключено нацяло DSC нали 
разликата е 300кг приблизително ама нали се сещате как тръгва кола на предно и как тръгва кола на задно...то ако ставаше само с коне и нютони. иска се и сцепление...20-25 коня разлика в полза на БМВ не е малко.
въпреки всичко, не мисля, че гонките са най-добрия начин да се разбере дали всичко е наред, тъй като има много фактори от рода на - реакция, гуми, каране, техническо състояние на колите...
ПС - ако върви много по-малко от тази е съвсем нормално
- http://www.youtube.com/watch?v=zojKbWze ... e=youtu.be не ползвай клипове от нета за сравнение.

разликата е 300кг приблизително ама нали се сещате как тръгва кола на предно и как тръгва кола на задно...то ако ставаше само с коне и нютони. иска се и сцепление...20-25 коня разлика в полза на БМВ не е малко.
въпреки всичко, не мисля, че гонките са най-добрия начин да се разбере дали всичко е наред, тъй като има много фактори от рода на - реакция, гуми, каране, техническо състояние на колите...
ПС - ако върви много по-малко от тази е съвсем нормално

"Чемодан, вокзал, Москва"
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
takedown написа:Момчета колата ми върви, но не съм сигурен дали върви като за 330д!
Колега, аз така виждам нещата. Направи си една хубава диагностика, за предпочитане в официален сервиз на БМВ. Нека отстраните всички евентуални проблеми по електрониката - датчици, разни актуатори и агрегати. Премерете и компресия. След като колата е слънце я закарай на едно дино да се види какъв процент от заводските коне са налични. Оттам нататък кой с какво се бил пускал, пък ти не си го бил, щото оня бил с оширнайски джанти и половин шише бензин в резервоара, а еди коя си мощна кака била с теб, а не с него е абсолютно МАЛОВАЖНО. Има сууупер много фактори... Ти просто ще си знаеш, че имаш тези коне на вала и ще ти дреме на шапката

Аз така направих и знам какво карам. Като ме питат - това върви ли и дали не са му умрели половината коне (щото е пословично

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- takedown
- Потребител
-
Много ви благодаря за бързото включване!
Направих няколко опита 0-100км/ч и най-добрият резултат беше 12.3
(с включено DSC включително и на гонката) Усещам разлика във вървежа от горивото, но да го правя 4 секунди по-бавно от колкото го дават на тази кола ми се вижда доста. Незнам колко съм прав с това изказване, но знам че когато подаваш газ на колата и този големия маркуч, който идва от турбото се втвърдява като камък. Е, моя като го стисна и се надува но далеч не е като камък
Мислех да отида в Overdrive да я кача на Диното и може би да направят диагностика на турбо пътища.
Направих няколко опита 0-100км/ч и най-добрият резултат беше 12.3

Мислех да отида в Overdrive да я кача на Диното и може би да направят диагностика на турбо пътища.
- SlipX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ШЕ 330d (manual)
- Мечтае да кара: bmw f10 m5
- Детайли за колата: M-packet Mtech 1
Ако наистина правиш от 0 до 100 за толкова време, определено имаш проблем. Аз с моя 330д който е по малкия мотор (184 к.с.) ги правя около 8-9 секунди. Наскоро се пусках с една е60-ка 530d 218 к.с. и си мислех, че разликата в килограмите ще е в моя полза, ама не, дръпнахме се 3-4 пъти и всичките пъти ме взе с около половин кола разлика. От летящ старт ме все с повече 

- 1uLi
- Потребител
-
- Кара: е46 330д
- Мечтае да кара: f32m
Здрасти,
карам същата кола, ръчка ( не знам ти с автомат ли си?). 12 както и изобщо над 10 секунди ми се вижда адски много. Единственото обяснение е, ако си го правил на кофти асфалт. Софийския асфалт на места е много мазен и с лошо сцпеление и понякога аз с включен дсц и газта до долу потеглям все едно съм с мерцедес 124 200д... А с изключен дсц просто не може да спре да върти отзад. Затова виж пробвай я на околовръстното (не е много оферта де) или извън града някъде най-добре, по възможност на нов асфалт.
Ако искаш да сравним, пиши на лично няма проблем да се разберем да видим има ли разлика.
карам същата кола, ръчка ( не знам ти с автомат ли си?). 12 както и изобщо над 10 секунди ми се вижда адски много. Единственото обяснение е, ако си го правил на кофти асфалт. Софийския асфалт на места е много мазен и с лошо сцпеление и понякога аз с включен дсц и газта до долу потеглям все едно съм с мерцедес 124 200д... А с изключен дсц просто не може да спре да върти отзад. Затова виж пробвай я на околовръстното (не е много оферта де) или извън града някъде най-добре, по възможност на нов асфалт.
Ако искаш да сравним, пиши на лично няма проблем да се разберем да видим има ли разлика.
- velislavvelkov
- Потребител
-
- Кара: a5 3.0tdi @ 310hp&610NM
- Мечтае да кара: изтребител
takedown написа:Много ви благодаря за бързото включване!
Направих няколко опита 0-100км/ч и най-добрият резултат беше 12.3(с включено DSC включително и на гонката) Усещам разлика във вървежа от горивото, но да го правя 4 секунди по-бавно от колкото го дават на тази кола ми се вижда доста. Незнам колко съм прав с това изказване, но знам че когато подаваш газ на колата и този големия маркуч, който идва от турбото се втвърдява като камък. Е, моя като го стисна и се надува но далеч не е като камък
![]()
Със сигурност имаш проблем,виж дюзите и турбото как са..един дино тест също ще покаже състоянието на колата в youtube клиповете които гледаш на 90% колите са тунинговани

- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
takedown написа:Много ви благодаря за бързото включване!
Направих няколко опита 0-100км/ч и най-добрият резултат беше 12.3(с включено DSC включително и на гонката) Усещам разлика във вървежа от горивото, но да го правя 4 секунди по-бавно от колкото го дават на тази кола ми се вижда доста. Незнам колко съм прав с това изказване, но знам че когато подаваш газ на колата и този големия маркуч, който идва от турбото се втвърдява като камък. Е, моя като го стисна и се надува но далеч не е като камък
![]()
Не,не 12.3 е брутално бавно за този автомобил...дори и с включено дсц ,по каталог мисля че го даваха 7.2 би трябвало нормално около 8 да дава, да кажем че гуми зле ,ти не тръгваш добре и т.н но 12.3 дава кола 1.4 атмосферка на 80 коня това е нереално. Как ти е ускорението от летящ старт? Пробвай на хубав път ускорение на 3-4 до към 160-70 , чипосано 330д може да даде около 6 сек до 100 ако не и по малко...така че не прави сравнение с такова , този мотор има огромен запас и маперите бая го изпържват и наистина става друга кола...и наистина почни с диагностика има много колеги с добро име във форума които с удоволствие ще прегледат колата и ще ти кажат точно къде е проблема ако има такъв без излишни глупости...Успех

- takedown
- Потребител
-
От летящ старт колата се юрка, добре дърпа, но пак имам чувството, че не е като за 330д. Проблема е, че нямам база за сравнение... това ми е първа кола! Може да сложа някакви добавки за прочистване на системата, ако може да помогне.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
takedown написа:От летящ старт колата се юрка, добре дърпа, но пак имам чувството, че не е като за 330д. Проблема е, че нямам база за сравнение... това ми е първа кола! Може да сложа някакви добавки за прочистване на системата, ако може да помогне.
Започни с добър диагностик и ще ти даде ориентир...12.4 ако ти е резултата - мога да ти гарантирам,че аз който съм без чип на стоков 150к.с ще те смачкам

Незнам само как си мерил ?
Мисля,че всички са на едно мнение - не върви както трябва ,затова се поогледай кой може да прегледа колата ..добавки няма да ти смъкнат 3-4 секудни

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- takedown
- Потребител
-
Значи сега идва въпросът къде да намеря добър диагностик! Ако имате предложения и е позволено във форума да се споделя моля да ми предложите нещо.
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
takedown написа:Значи сега идва въпросът къде да намеря добър диагностик! Ако имате предложения и е позволено във форума да се споделя моля да ми предложите нещо.
viewtopic.php?f=63&t=300742

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3