Проблем със съединител 330Ci
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Universal
- Потребител
-
- Кара: E46 330Ci
- Мечтае да кара: M3 CSL
Проблем със съединител 330Ci
Здравейте,
Започвам направо по същество. Докато вчера карах съединителя ми омекна между смяната на скорости. Още отсега да уточня, не съм правил бърнаутове/дрифтове (поне не прекалено продължителни
)/или някакво нечовешко мачкане на газта.
Та, съединителя омекна, но не потъна, педала се връща догоре съвсем нормално. Просто на запален мотор се натиска без абсолютно никакво съпротивление (когато го натисна докрай се втвърдява леко) и не влиза на която и да е скорост по никакъв начин. На загасен мотор стои твърд. Запалих колата на 1-ва и тръгна да се движи (мотора се мъчеше обаче + това не запали добре), пробвах 2-ра, 3-та влязоха, но след това пак блокира и не можеше да се вкара на никаква скорост.
Та, това ме навежда на 3 възможни проблема: въздух в системата, проблем с помпана на съединителя или... изобщо целия съединител. Така че да се допитам и тук ако някой може да даде малко акъл...
Иначе offtopic: Весели празници!
Започвам направо по същество. Докато вчера карах съединителя ми омекна между смяната на скорости. Още отсега да уточня, не съм правил бърнаутове/дрифтове (поне не прекалено продължителни

Та, съединителя омекна, но не потъна, педала се връща догоре съвсем нормално. Просто на запален мотор се натиска без абсолютно никакво съпротивление (когато го натисна докрай се втвърдява леко) и не влиза на която и да е скорост по никакъв начин. На загасен мотор стои твърд. Запалих колата на 1-ва и тръгна да се движи (мотора се мъчеше обаче + това не запали добре), пробвах 2-ра, 3-та влязоха, но след това пак блокира и не можеше да се вкара на никаква скорост.
Та, това ме навежда на 3 възможни проблема: въздух в системата, проблем с помпана на съединителя или... изобщо целия съединител. Така че да се допитам и тук ако някой може да даде малко акъл...
Иначе offtopic: Весели празници!

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Re: Проблем със съединител 330Ci
Може и притискател да е. Не знам дали може да се разбере, без да се свали.
- Inline6
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330ci
- Мечтае да кара: e46 m3
Аз имах подобен проблем на старата кола и беше помпичката на съединителя. Изтичаше маслото отвътре цялото и доливах постоянно течност вътре (мисля, че спирачна течност се сипваше, не помня точно).
Дневен хороскоп за зодия близнаци
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
Подкрепям горния колега. Мисля че е най-удачно да се почне с помпата на съединителя. Да, тя бачка със спирачната течност, провери си я.
- Universal
- Потребител
-
- Кара: E46 330Ci
- Мечтае да кара: M3 CSL
Благодаря ви за отговорите, колеги, но за жалост маслото е ок.. Беше едно от първите неща, които проверих
Иначе исках да го обезвъздуша, но резбата на пропката е... мани бегай. Та явно и това отпада като вариант. Като цяло така е малко хвърляне на боб без да се свали.
В този ред на мисли, някой може ли да ме насочи за части? Така де, нов съединител

В този ред на мисли, някой може ли да ме насочи за части? Така де, нов съединител

5 мнения
• Страница 1 от 1