Омаслен ауспух на BMW 318i

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW- 318i

Re: Омаслен ауспух на BMW 318i

Мнение от Dimitri_BMW » 23 Апр 2013, 21:02

Благодаря за всички мнения. Беше ми много полезна информацията. Когато отида и приключа със сервиза ще пиша пак какви са резултатите:)

Потребител
Аватар
Кара: BMW- 318i

Мнение от Dimitri_BMW » 04 Май 2013, 19:00

Здравейте отново колеги. Обещах да пиша когато приключа със сервиза и ето ме пак тук. Първо претеглих всички мнения които всички така любезно предоставяте тук. Четох и много други теми във форума, защото исках да съм подготвен за сервиза. Според мненията прецених и състоянието на автомобила- какво беше преди смяната на масло и след смяната. И тъй като преди смяната нямаше никакъв проблем затова се върнах на първопричината за моите главоболия, а именно МАСЛОТО. И така ето какво се случи: Отидох в сервиза обясних ситуацията и накрая заявих, че искам смяна на това масло с друго. Майсторите прегледаха колата и ме попитаха какво друго масло?? Казах, че искам същата марка, защото НЕЯ ПРЕПОРЪЧВА ПРОИЗВОДИТЕЛЯ, но с едно изменение: 10w40. Не бяха много съгласни за тази конфигурация, но се съгласиха на моя отговорност. И така източиха старото 5w30 и ми сложиха CASTROL 10W40, абсолютно безплатно разбира се. Ето последствията: кремообразната утайка по щеката изчезна още на следващия ден и досега нивото на маслото не се е променило. Защо 10w40, ще ме попитат повечето от вас?? Аз съм шофьор от 15г. не е много знам, но едно съм разбрал за двигателите на автомобилите, а то е просто: Коли до 100 000км. могат и е задължително да се карат с масла пълна синтетика, но над 100 000км, е препоръчително да се кара с полусинтетика. Така съм карал всичките си коли досега лични и служебни. За сравнение, моето BMW е на 200 000км. Много от вас тук пишат: " Карай винаги с това масло което препоръчва производителя", с което аз съм напълно съгласен, но производителя не знае, 4е колата е вече на 200 000км. Тъй като не съм специалист може и да съм сбъркал с маслото, но при положение, че BMW-то върви перфектно, не тресе, не придърпва, държи си обороти като ново, но въпреки това гори маслото и прави кремообразна утайка по щеката, а сега това го няма мисля, че постъпих правилно с избора на вискозитед. Това не го давам, като препоръка, защото както написах по- горе е на мой риск. Проблема може и пак да се появи, не се знае. Но се радвам, че има такъв прекрасен форум откъдето може да се научи много. Благодаря ви.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 05 Май 2013, 9:27

Dimitri_BMW написа:И така източиха старото 5w30 и ми сложиха CASTROL 10W40, абсолютно безплатно разбира се....

И така колега дойдохме да точка 1 да смениш маслото (вероятно са ти продали фалшиво масло) личен съвет към теб е да смениш сервиза и ходиш само в оторизирани или доказани сервизи без мургави работници ! Щом си Англия където температурите рядко падат под -5 може спокойно да си караш 10W40 :yes:
Поздрави :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 05 Май 2013, 10:34

И аз залагам на ментеливо масло. Преди години имах подобен случай с един дърт Опел - сложиха и уж пълна синтетика, лафа в сервиза беше "Момче, с туй масло си карам БМВ-то, идеално е " :mhihi: , а маслото после яко се беше обозило и по капачката и по щеката и взе да го хапва стабилно, което никога не е било. С хубаво минерално масло на другата смяна проблемът изчезна, спря и да го гори :dunno:
Никой не мое ма връне на селу!

Предишна

Назад към E46