Газов инжекцион 330ci? Предимства и недостатъци. Съвети?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- dimiteto
- Потребител
-
- Кара: e46, 328CI
Re: Газов инжекцион 330ci? Предимства и недостатъци. Съвети?
Колеги, чували ли сте отзиви или слагал ли е някой от Вас газов инжекцион AGIS с ОБД комуникация на шест цилиндрова Е46-ца. Тези AGIS са нови на пазара и много ми ги хвалят и се чудя дали да сложа такава на моята 328-ца.
Благодаря.
Благодаря.
Последна промяна dimiteto на 22 Апр 2013, 12:31, променена общо 1 път
- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
iceblast написа:Кръглата букса не е OBD
Да ама питам, защото нали и от нея става диагностика и има и тя мост на капачката

- dimiteto
- Потребител
-
- Кара: e46, 328CI
Колеги здравейте, вчера монтирахме газовия инжекцион на моята е46 328 и днес остана баджанака да направи настройките на компютъра. Компютъра, който сложихме е с ОБД комуникация, но все още не е свързан с ОБД-то, първо искаме да видим дали ще тръгне колата на газ и как ще работи без да го свързваме през ОБД. Колата ми е произведена юли 1999 г. и въпроса ми е обаче, дали ОБД-то й има CAN линия по която да комуникират двата компютъра - този на газовото и на колата, както и на кой ПИН е?
- onicks
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 520i
Колеги, да попитам слагал ли е някой от вас АГИС обд аз съм с бмв е36 купе 323и 170 коня автоматик,бързи инжектори до 45 коня на цилиндър разпробити на 19мм,изпарител до 200 коня,бензиновата и газовата карти са нагласени.Колата работи перфектно на газ и върви прилично(като на бензин).Проблем е единствено според мен високия градски разход в София.Та молбата ми е ако е някой е слагал такава уредба да изрази мнения или майстор с който може да я погледне,аз я слагах във Видин,но сега съм зает и скоро нямам път натам.
Последна промяна onicks на 05 Авг 2013, 21:38, променена общо 1 път
Драсни два реда за разхода - градско/извън/бенз/газ/
- onicks
- младши ентусиаст
-
Значи днес успях да я засека 15.5 градско газ(център жълти павета,княжево -илиянци,княжево-бояна,къси растояния по 3-4км няколко кик дауна на економи и спорт до 6000 оборота и така)на бензин съм я карал само извънградско 90-110км София-Видин 270км 20литра 200 км от които и на климатроник.Сега като гледам разхода на колегите ми се струва даже че ми е много добър разхода.Говорих си и с газаджията,каза че може да намали малко налягането оттам може да свали 0,5до1 литра но за сметка на ускорението.Имам катализатор,мисля да го махам да се поотпуши и да сложа един резонатор,смених и крайното гърне(то се разпадна като го свалихме,сега не се чува колата)
Разхода ми се струва доста хубав за м54б30. Не знам какво не ми харесваш.
Относно налягането доколкото знам трябва да е стабилно - примерно 1 бар,
а не да шава 0.6 - 1.5 иначе може да ти заминат по-бързо дюзите.
пп с един или два изпарителя си ?
Относно налягането доколкото знам трябва да е стабилно - примерно 1 бар,
а не да шава 0.6 - 1.5 иначе може да ти заминат по-бързо дюзите.
пп с един или два изпарителя си ?
- onicks
- младши ентусиаст
-
Не колега аз съм с М52Б25 е36 323и купе автоматик
- Maxpaynebg
- Потребител
-
- Кара: BMW 330xi
- Мечтае да кара: M5
И така сагата приключи , след близо година ходене по калпави майстори и газаджии , който почти ме бяха убедили вече, че да свети чека е нормално
и да харчи 20 газ е ок защото е 330 и е хиксова
и зависело откъде и каква газ ще сипеш ,че трябвало колата задължително да е с обд2, и още куп глупости (аз съм с АГ ЗЕНИТ уредба ) след първоначалните настройки колата вървеше като тролей N9(даже не съм сигурен дали нямаше да ми вземе старта на газ )се почна едно ходене по мъките и по пишман майстори близо 1 година , най -накрая попаднах на човек който си разбира от работата и след само 30 мин. настройки по магистралата , колата върви на пушка
(230 км на магистралата на газ
) не му пиша името на момчето да не прозвучи като платена реклама , който иска да ми пише на лична ще му дам контакт . И така, за всички който се чудят дали да слагат газ, да определено стават е46 на газ стига човека който я слага да може да я настрои , защото има разлика от това пробиеш колекторите ,и криво -ляво да монтираш газовата. Да и дадеш автоматични настройки , или в най-добрия случай да я по настроиш като врътнеш 1-2 кръгчета в квартала и да я издадеш на човека ,а той после да си бие главата , и от това да я настроиш като хората като знаеш къде да пипаш по програмата ,пък и другото важно е майстора ти да не започва да се налива от 11 сутринта с алкохол и към 15.00 да ти обяснява че е най-добрия ,
на бмв-та . Сега остава да намеря майстор който разбира от тоци(ако може да е от София , че читавия газаджия го намерих в Пловдив ама какво да правиш неволята там ме закара
) , че обиколих няколко и нещо не могат да разберат откъде ми пада напрежението на колата, на празен ход пада под 12 , че даже и 11
като се пусне климатика и нагревателя заден +преден ).Момчетата от DSC Performance ми свалиха алтернатора дадоха го на Франсиз куп които му сменили четки и реле, защото във високите изключвало , сложиха го на колата и все така , намерих втора употреба същия сложиха го и него ,и никаква промяна 

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Ремък, шайби... как са? Сменял ли си ги, някога?
- ZealoT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330i
хммм
темата пак се разводни....
За софия явно има само 2 варианта - Napsters и сервиза в горна баня така ли стана сега???
Няма ли други варианти? или всички дето караме 330-ки си ги караме на бензин с 13-16 разход градско?
До 10 дни трябва да реша каде да сложа газовата а направо ме е страх да си дам колата и да ми я прецакат.... лачена е като абитурентка:))))
темата пак се разводни....
За софия явно има само 2 варианта - Napsters и сервиза в горна баня така ли стана сега???
Няма ли други варианти? или всички дето караме 330-ки си ги караме на бензин с 13-16 разход градско?
До 10 дни трябва да реша каде да сложа газовата а направо ме е страх да си дам колата и да ми я прецакат.... лачена е като абитурентка:))))
2 Hard 4 You
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Energi gas сервиз.
за тези хора.

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Колеги, извинявам се за оффтопика, но реших да използвам настоящата тема, защото уважаемите господа модератори заключиха моята, която бях пуснал в раздел "извън темата". Тъй като виждам че тук сте се събрали доста собственици на 330и, искам да попитам дали някой от вас може да ме повози в колата си, с цел да събера впечатления относно динамиката й, защото съм набелязал точно такова БМВ за покупка и изчетох всичко в нета, но досега нито съм се возил, нито съм карал такова, а не мога да купя кола без да усетя вървежа й. В замяна предлагам пълното заплащане на пътните разходи за бензин. Засичаме километрите, колегата казва колко му гори и пълниме, дори може да му налея някой лев повече за услугата.
В интернет четох най-различни мнения, като например от "много върви трилитровия баварец", до "абе очаквах повече да върви" и също така "абе нищо особено не е като вървеж, особено в ниските".
Ясно е, че всяко мнение си е субективно и е важно кой на какво е свикнал преди това и именно затова искам да се повозя, за да усетя как върви е46 330и, 231 коня, ръчни скорости, преди да съм решил категорично дали това е моята кола. Няма да отнемам много време на колегите - 10-тина километра градско са ми напълно достатъчни за да усетя дали върви една кола или не. Държа да уточня, че изобщо не настоявам аз да карам колата. Предпочитам да си я кара собственикът, защото знаете, колкото и да е внимателен и професионалист даден шофьор, винаги нещо от някъде може да се случи.
Става въпрос за гр. София.
В интернет четох най-различни мнения, като например от "много върви трилитровия баварец", до "абе очаквах повече да върви" и също така "абе нищо особено не е като вървеж, особено в ниските".
Ясно е, че всяко мнение си е субективно и е важно кой на какво е свикнал преди това и именно затова искам да се повозя, за да усетя как върви е46 330и, 231 коня, ръчни скорости, преди да съм решил категорично дали това е моята кола. Няма да отнемам много време на колегите - 10-тина километра градско са ми напълно достатъчни за да усетя дали върви една кола или не. Държа да уточня, че изобщо не настоявам аз да карам колата. Предпочитам да си я кара собственикът, защото знаете, колкото и да е внимателен и професионалист даден шофьор, винаги нещо от някъде може да се случи.
Става въпрос за гр. София.
- ZealoT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330i
Jordana написа:Energi gas сервиз.за тези хора.
колега,
просто правиш реклама или?
ако ще даваш мнение поне го дай така че да е в полза на другите потребители във форума
2 Hard 4 You