Не пали, а като запали гасне - M43 - оправено

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Не пали, а като запали гасне - M43 - оправено

Мнение от mistyrain » 26 Апр 2013, 13:32

Колеги искам да помоля за малко помощ.

Опитах се да намеря нещо подобно като моя проблем но не успявам.

Значи всичко започна като на няколко пъти трудно запали. Странното беше, че като дам на контакт стрелките подскачаха 1 път. След като се получи 2-3 пъти си знаех че това ако стане ще имам трудно палене. Но все пак палеше. Започнах да си играя и мислех че е свързано с газовата защото ако я изключа няма грижи. Дам но това започна да се случва често сутрин и няма палене. колата варти, опитва се, притриса но неможе да запали. Стрелките откачат, оборотомера отива до МАХ, чъкат релета...абе чудо. От толко опити акумулатора пада и трябва да ми се дава ток. тука става интересното че 2 та пъти като ми дадоха си запалих. Колата я погледнха 2ма човека и двамата казаха акумулатора има волтаж но ампеража пада. Викам добре, купих нов, еми точно като го сложиха и опитах да запаля е същата работа. Вече даже дор ии да запали, работи 5 сец и огасва като притриса. Мъчи се да не но просто гасне. диагностика нищо не е изкарва. Още нещо което се сещам е че след като ми дадоха ток предишните пъти колата работеше неравномерно. Като подам газ притрисаше а не плавно ускоряване и при загряване се оправи. Зарежда ток перфектно, акумулатора не е проблема.

Аз си мисля за помпа, но защо подяволите така откачат стрелките по таблото??? ето това нарпаво ме вкарва в шах.

ако имате някаква идея ще съм много благодарен.
Последна промяна mistyrain на 30 Апр 2013, 12:46, променена общо 1 път

Потребител
Аватар
Кара: m43

Re: Не пали, а като запали гасне - M43

Мнение от NGLaz » 26 Апр 2013, 14:38

Датчик разпределителен вал...
И аз бях в шах със стрелките,, абе същото беше, точно както описваш
Но защо да не показва диагностиката?! виж по читава

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mistyrain » 26 Апр 2013, 15:36

Колега и ти ли си имал така проблеми с палене и да гасне и да е страшно?

Може ли някой да ме насочи къде е точно да опитам да не би да е замърсен. Петък е поне това да опитам :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 27 Апр 2013, 6:00

Пред блока няма стане ;) а и не пречи след като си минал диагностика да се е случило,така че пиши от къде си и да те упъти някой къде да идеш за хубава диагностика.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mistyrain » 29 Апр 2013, 10:51

Малко ъпдейт. След като вече 1 от 10 ще запали а като запали ще угасне я качих на рапатрак и айде в сервиза. Там си играхме и изплю накрая грешка в датчика на разпределителния вал. Купихме го и днес ще се слага. Ще видиме дали ще се оправи понеже искара доста други грешки като проблем с масата, управление на светлините и даже доста пъти че няма връзкас компа. Едвам го прочетохме.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 29 Апр 2013, 11:22

Общо взето няма какво друго да е. Но странното е, че преди не ти набиваше грешка за него.
Но пак казвам, имаше една теория от колегата Слитер, че дори да не ти работи датчика на разпределителният, пак ще си пали колата.
Дано да не е прав. :|

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mistyrain » 29 Апр 2013, 14:01

Още ъпдеит. сменили са датчки който купихме и сега си пали и е добре за момента. Открили са обаче че една от масите не е била ОК. На двигателя мисля но тук не съм много запознат какви и колко са масите. От сервиза ми казаха че не са убедени че датчика е бил проблема и може само оправянето на тази маса да е била оправила и проблема.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

Мнение от angelBMW » 29 Апр 2013, 17:25

Проблема ти е от масата на мотора която попринцип се намира на дясната греда от долния край или по точно като застанеш пред колата лявата греда.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mistyrain » 30 Апр 2013, 11:40

Колега, дам ти ще излезеш прав. Днес си я взех и майсторите ми казаха че нямало е нужда да го купувам тоя датчик защото само кабелите и масата са правели проблема. Е така или иначе съм го взел са ми го сменили, но не е бил той проблема.

Ще обобщя накрая, дано не се появи пак проблема. Но ако не се значи е било само масата. Симптома които ми се случваше с таблото явно не само се получава когато е слаб тока а когато има проблем с масата. Винаги проверявайте това първо преди да давате пари за глупости. Проблема с паленето е идвал от там също. Защо? Нямам точна идея, но винаги когато давах на контакт и стрелките откачаха нямаше и да запаля. Взаимно зависими бяха тези два симптома. На диагностика излиза грешка с проблем в масата така че това ще ви помогне а не веднага да се сменя датчика на коляновия вал.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Re: Не пали, а като запали гасне - M43 - оправено

Мнение от vavilon » 30 Апр 2013, 16:30

Дамм, значи колегата Слитер е бил прав.
Забрави да споменеш, че и без датчик разпределителен вал, колата си пали. :yes:
Но най-важното е, че всичко е наред. :clap:

Потребител
Аватар
Кара: m43

Мнение от NGLaz » 30 Апр 2013, 16:39

Значи при мен на диагностика отчете датчика. След смяната всичко изчезн( със стрелките скачането, губенето на обороти и гаснене, клатенето на обороти, трудно палене, неравномерно работене на двигателя,,,,, абе всичко). Но ето, че онзи ден отново изгасна колата. Усети се отново неравномерна работа и клатене на обороти. Явно със смяната съм решил временно въпроса с това.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mistyrain » 01 Май 2013, 15:51

Де да знам колега. Значи при мен както казах, според майсторите този датчик хич не ми е проблема. Даже го изскубаха и колата си бачкаше. Обаче, до колкото разбрах колата има 5 маси - на двигателя, на таблото ... От ток не разбирам аз много, обаче ми казаха че само едно такова нещо може да ти таков таковата. И аз не съм още спокоен с моита и ще вида да покарам седмица - две и ще пиша пак.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i автоматик

Мнение от smilen82 » 14 Дек 2013, 19:20

здравейте колеги,някой би ли описал къде са тея 5 маси на двигателя

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо

Мнение от virtualchild » 18 Дек 2013, 12:32

Привет колег,

Моята пали малко бавно, но от първия път и също така знам, че имам една маса под мотора която е тотално оголена явно от стар теч на антифриз.
Майстора ми казва, че било даже по-добре като е оголена и не иска да ми я изолира.
Има ли връзка според вас с малко по-мудното палене на студено?

Назад към E46