Скъсан ремък
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Re: Скъсан ремък
stuci_ir написа:Не търсете под вола теле. Следете си антифриза и маслото. Ако няма промяна в нивата им карайте смело. Ако е духнала гарнитура - много бързо ще разберете. Можете и на леко загрял двигател - около 50гр да отворите капачката на приливното казанче и да си сложите лист хартия отгоре. При подавани на газ ако има изгорели газове в охл. С-ма трябва да духа или да има мехури в казанчето.
Колега, следя си антифриза и маслото.
Маслото не си е променило нивото за 2000км...
Последна промяна cHaunepucTa на 20 Фев 2013, 0:42, променена общо 1 път
- stuci_ir
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е60 М54
Не е логично това, каето твърдиш. Няма къде да отиде и да се върне фриза.
И мойта имаше конденз (майонеза) и по капачката и по щеката (N42B20), бях на 2 майстора и ми казаха да не се притеснявам.
Карам я предимно градско и докато стигна до работата двигателя не може хубаво да загрее, тези дни я покарах из пътищата на родината и налепите изчезнаха.
Има доста писано по темата, няма нищо страшно, ако влиза вода в маслото ще помътнее като цяло.
Карам я предимно градско и докато стигна до работата двигателя не може хубаво да загрее, тези дни я покарах из пътищата на родината и налепите изчезнаха.
Има доста писано по темата, няма нищо страшно, ако влиза вода в маслото ще помътнее като цяло.
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Като се постопли и като покарах извънградско налепите изчезнаха.

- i D r i v e
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 N42B20
- Мечтае да кара: 2002 turbo
при мен се натрупва при зимно градско каране и изчезва като покарам по дълго, а лятото го няма - въпросния конденз.
май е нормарно за n42-ката
май е нормарно за n42-ката
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Да, при мен лятото изчезна и сега зимата пак се е появил.
Лошото е, че сега продавам колата и всеки заинтересован първо отваря да види щеката на маслото и бяга като опарен като види конденза.
Докато му обясня и него вече го няма
Лошото е, че сега продавам колата и всеки заинтересован първо отваря да види щеката на маслото и бяга като опарен като види конденза.
Докато му обясня и него вече го няма

- Dimitri_BMW
- Потребител
-
- Кара: BMW- 318i
Колеги и аз се присъединявам към болната тема с бялата утайка по щеката. Моята Бавария е 318i-2002. Смених маслото утайката пак се появи, но само по щеката по капачката няма нищо. И на мен майсторите ми казаха същото: "Карай не се притеснявай за утайката по щеката". Не се притеснявай ама ето като сложих онова масло прословутото 5w30 и почна да го гори и то яко. Айде обратно смених маслото с 10w40 и сложих и присадка. Сега ще видим как е. А иначе колата си върви перфектно, пали от раз, държи обороти, не тресе,не губи антифриз, няма течове, само като постои на място или в трафик отзад припушва. Не знам струва ли си да давам и аз пари за този клапан на картерни газове?!?! Вие какво ще ме посъветвате??
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3