320д 136к.с свети лампата на маслото РЕШЕНО !
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
320д 136к.с свети лампата на маслото РЕШЕНО !
Здравейте колеги значи днес се случи следното нещо както си карах ми светнаха лампите на акомулатора и на маслото докато си отивах към вкъщи оставих я да изтине и т.н докато си свърша през това време работата и преди малко я захванах,проверих маслото е на ниво,проверих водата за всеки случаи също си е на ниво,запалих колата и угаснаха напълно всички лампички освен лампата на маслото седи и си свети червено
та като цяло мотора работи отлично и тихо не издава странични зввуци като тропане тракане или нещо от сорта(но при прибирането усетих лека загуба на мощност)сега с светната лампа не съм я пробвал защото се страхувам да не блокира но я пробвах на место за миг и форсира се нормално и без проблеми но лампата на маслото не угасва
възможно ли е това да е признак че маслената помпа е на път да си отиде?Отворих капачката за маслото и всичко е добре омаслено но това не дава гаранция че помпата е добре щом свети значи има нещо.
Преди няколко дни колата бе останала без ток и беше дошъл един познат да подаде ток на майка ми защото мен ме нямаше да си свърша сам работата и чичката зел че объркал първоначално + с - и дало огън така както ми го обесниха
но след това го сложил по реда си както е нужно и колата запалила и си работеше без проблем до ден днешен
Сблъсквал съм се с всякакви проблеми но не и с маслена помпа и по точно лампичката никога не ми се е появявала на таблото попринцип знам че след като светне е или без масло или е блокирала маслената помпа но щом да пали и да работи нормално и да се форсира има нещо друго,датчика отдоло в картера като си замине знам че светва жълто а не червено или може би греша
Ще са ми полезни всякакви препоръки....благодаря предварително
Забравих да добавя че след инжидента с късото на таблото ми свети колата с изгорели крушки отворени врати и от дясно до колата където показва разхода,оставащи километри и т.н не свети,проверих всички бушони в жабката и нямаше нито 1 изгорял което ми беше наи странното какво значи това че след подаденото късо е запалена част от инсталацията?????или компа на мотора е изгорял на половина
незнам да се смея ли да рева ли... 

Преди няколко дни колата бе останала без ток и беше дошъл един познат да подаде ток на майка ми защото мен ме нямаше да си свърша сам работата и чичката зел че объркал първоначално + с - и дало огън така както ми го обесниха

Сблъсквал съм се с всякакви проблеми но не и с маслена помпа и по точно лампичката никога не ми се е появявала на таблото попринцип знам че след като светне е или без масло или е блокирала маслената помпа но щом да пали и да работи нормално и да се форсира има нещо друго,датчика отдоло в картера като си замине знам че светва жълто а не червено или може би греша
Забравих да добавя че след инжидента с късото на таблото ми свети колата с изгорели крушки отворени врати и от дясно до колата където показва разхода,оставащи километри и т.н не свети,проверих всички бушони в жабката и нямаше нито 1 изгорял което ми беше наи странното какво значи това че след подаденото късо е запалена част от инсталацията?????или компа на мотора е изгорял на половина

Последна промяна angelBMW на 30 Апр 2013, 19:28, променена общо 1 път
- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
Re: 320д 136к.с свети лампата на маслото
angelBMW написа:Здравейте колеги значи днес се случи следното нещо както си карах ми светнаха лампите на акомулатора и на маслото докато си отивах към вкъщи оставих я да изтине и т.н докато си свърша през това време работата и преди малко я захванах,проверих маслото е на ниво,проверих водата за всеки случаи също си е на ниво,запалих колата и угаснаха напълно всички лампички освен лампата на маслото седи и си свети червенота като цяло мотора работи отлично и тихо не издава странични зввуци като тропане тракане или нещо от сорта(но при прибирането усетих лека загуба на мощност)сега с светната лампа не съм я пробвал защото се страхувам да не блокира но я пробвах на место за миг и форсира се нормално и без проблеми но лампата на маслото не угасва
възможно ли е това да е признак че маслената помпа е на път да си отиде?Отворих капачката за маслото и всичко е добре омаслено но това не дава гаранция че помпата е добре щом свети значи има нещо.
Преди няколко дни колата бе останала без ток и беше дошъл един познат да подаде ток на майка ми защото мен ме нямаше да си свърша сам работата и чичката зел че объркал първоначално + с - и дало огън така както ми го обеснихано след това го сложил по реда си както е нужно и колата запалила и си работеше без проблем до ден днешен
![]()
Забравих да добавя че след инжидента с късото на таблото ми свети колата с изгорели крушки отворени врати и от дясно до колата където показва разхода,оставащи километри и т.н не свети,проверих всички бушони в жабката и нямаше нито 1 изгорял което ми беше наи странното какво значи това че след подаденото късо е запалена част от инсталацията?????или компа на мотора е изгорял на половинанезнам да се смея ли да рева ли...
Няма такова мазало човек

ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
поради причината че си доидох в бг преди няколко дни а колата съм я оставил на наще и ми е малко кофти че не съм там и нямам път натам и съжалявам че няма да я пипам аз а ще се наложи да ходи по майстори а там майсторите си еб... майката като стане въпрос по инсталация могат да те урасят до 1000 и нагоре евро дори и проблема да ти е нищожен...утре ще я карат в един сервиз да я закачат на диагностика дано кажат нещо разумно единственото което ме притеснява да не е загоряла някаде инсталацията при такова късо макар и аз съм бъркал преди доста години с такива работи и не ми се е случвало нищо подобно....дори е нямало дефекти освен некои друг бушон а тук има изгорели работи а нема изгорели бушони
та един ¨майстор¨ на тирове познат на баща ми се впусна в теории и вика щом лампата на маслото свети значи проблема не е електрически а нещо от двигателя
и пак му обеснявам на човека колата си има нужното ниво на масло пали и работи перфектно но вътре тъблото половината свети и остатъка не и му обеснявам че са и дали на късо и тои пак на неговото си държи
Странното ми е че как така като на колата и се даде на късо и след това запали и всичко работеше 2-3 дни перфектно все едно нищо и няма и на 3тия ден даде откат масло на лампата колата с изгорелите фарове и отворени врати светна и тя че има изгорели неща апък всичко работи и ел.таблото с км и разхода не тръгва...това ме води до мисълта че след късото е нагоряло някъде из жиците и сега са в процес на обработка стопяване до дупка
или пък самата кола има някаква защита от такива случаи с даване на късо и влиза в авариен режим
Утре ще я закарат в един сервиз да я закачат ама диагностиката им която имат е от универсалните и мн ме съмнява да помогне,и се замислям дали да не я пратят направо към сервиз БМВ поне като ще плащам да знам че ще ми кажат правилните проблеми...в голяма дилема съм с този проблем такова нещо не бе ми се случвало до момента ама както казват винаги си има първи път

Странното ми е че как така като на колата и се даде на късо и след това запали и всичко работеше 2-3 дни перфектно все едно нищо и няма и на 3тия ден даде откат масло на лампата колата с изгорелите фарове и отворени врати светна и тя че има изгорели неща апък всичко работи и ел.таблото с км и разхода не тръгва...това ме води до мисълта че след късото е нагоряло някъде из жиците и сега са в процес на обработка стопяване до дупка

Утре ще я закарат в един сервиз да я закачат ама диагностиката им която имат е от универсалните и мн ме съмнява да помогне,и се замислям дали да не я пратят направо към сервиз БМВ поне като ще плащам да знам че ще ми кажат правилните проблеми...в голяма дилема съм с този проблем такова нещо не бе ми се случвало до момента ама както казват винаги си има първи път

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Колега, явно си новак в проблемите с BMW, затова ще ти кажа да не бързаш с официалните сервизи, освен ако нямаш излишни пари и трябва бързо да ги похарчиш. Почети малко форума, намери колеги- добри диагностици и майстори и ще ти помогнат, но напиши къде си в България за по-точен съвет.
- angelBMW
- младши ентусиаст
-
NikVanov написа:Колега, явно си новак в проблемите с BMW, затова ще ти кажа да не бързаш с официалните сервизи, освен ако нямаш излишни пари и трябва бързо да ги похарчиш. Почети малко форума, намери колеги- добри диагностици и майстори и ще ти помогнат, но напиши къде си в България за по-точен съвет.
Не колега не съм нов с проблемите на бмв това е проблем които явно никои не е сблъсквал и не го пожелавам на никого.Ако се намираше колата в бг лесна работа ама там в испания колега са много зле майстори камоли в града където съм аз от бмв не разбират грам

та позачисти мизерията от клемата и провери акомулатора и нямал грам ток явно при късото като е дало е заминал акомулатора,опита с друг втора употреба и колата запали и всички грешки които бях споделил в първата тема не съществуват тоест цялата причина за тези гаври които ми направи е било от клеясалата клема и заминалия акомулатор явно е създавал късо след като е изгорял или квото му е станало,та днес ми стана ясно защо казаха че като са дали на късо направо излезло огън

Та като цяло проблема е решен слава богу

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Re: 320д 136к.с свети лампата на маслото РЕШЕНО !
Kолега, то за един месец е трудно да клеяса нов акумулатор, по-вероятно това е нагар от късото съединение, но това са подробности, важното е да няма други проблеми, че късото не е шега работа. Дано всичко се е разминало.
6 мнения
• Страница 1 от 1