Проблем:БМВ Е46 136коня.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем:БМВ Е46 136коня.

Мнение от BMW222 » 28 Апр 2013, 11:01

Снимка0024.jpg
Снимка0024.jpg
Снимка0027.jpg
Снимка0024.jpg
Здравейте,искам някой дами помогне,ако може разбирасе.Става вапрос за БМВ Е46 136 коня,дизел.2000 година.
От известно време имам следния проблем. Става въпрос за една метална тръбичка от мед и е като хармоника. Проблема е следния-пука се, и колата започва да Парди губи мощност и най вече парди.Карам е по майстори сменял сам е поне 10 пъти,карам известно време и пак се пука и пак същото.Някой имали представа къде е проблема за да се пука тази трабичка.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318 i touring,520d touring
Детайли за колата: 318i 1999год. ,520d 2010год.

Re: Проблем:БМВ Е46 136коня.

Мнение от cezarre » 28 Апр 2013, 19:02

Здравей колега.По снимките разбирам ,че въпросната тръбичка вижда доста зор.Тази тръбичка пренася част от изгорелите газове обратно към входящия колектор за горивната смес за до изгаряне,така наречената система за рециркулация на отработените газове(EGR systems ). Предполагам,че имаш запушване на охладителя преди ЕГР клапана,върху него се намира малкия термостат на този мотор или е блокирал самия ЕГР клапан от много нагари.Моят го почистих наскоро,беше блокирал но нямаше признаци на не работещ.Единствено факта,че колата вървеше много добре и при ускорение на студено леко подсказваше нередност с ефекта турбо дупка(turbo lag). Сега всичко е тип-топ.Някои махат ЕГР-а и охладителя ,за да върви повече колата,но електрониката понякога се шашка.За процедурата по демонтажа на елементите и тяхното почистване мога да опиша допълнително при интерес от твоя страна.Успех :smoke:

Потребител
Аватар

Мнение от BMW222 » 28 Апр 2013, 20:16

Значи според теб проблема е в ЕГР клапана,и трябва да се замени с нов или? Я ми обясни какво трябва да се направи точно ако може.Мерси

Потребител
Аватар

Мнение от Sabcho » 29 Апр 2013, 10:36

Здравей колега,

Имах същия проблем - EGR-a го затапих и след година започна да гърми тази тръба.... смених я 3-4 пъти за 2 месеца - изкупих всички налични на пазара:). Първо мислех, че е от високо налягане, но в последствие ме убедиха, че се къса от вибрации, което значи, че дори и при неизолиран АГР може да ти се случи. Аз лично си реших проблема, като затапих с метална планка EGR преди тази тръба , а нея я премахнах - това е най-евтиния и бърз вариант. Отначало имах притеснения, дали няма да нанеса по-сериозни вреди с такова затапване, но вече 2 години нямам никакъв проблем!
Ако все пак решиш да не го правиш, имам останала една здрава тръба някъде в мазето:)

Поздрави!

Потребител
Аватар

Мнение от BMW222 » 29 Апр 2013, 11:22

Каква е тази метална планка колега,и къде точно се поставя за да знам какво да обясня на майстора ,че при мен са едни майстори......нямам думи.

Потребител
Аватар

Мнение от Sabcho » 02 Май 2013, 18:08

Просто една по дебела ламарина, която да затапи пътя на газовете преди тръбата - няма да ти връща топъл въздух към мотора и ще вкарва само свеж въздух.... недостатъка е, че ще загрява доста по-бавно зимата. Внимавай само като затапиш да не изпуска въздух - трябва да се притисне добре и ако се наложи да се постави някакво температуро устойчиво оплътнение:)

Назад към E46