Изпотяване на фаровете
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Изпотяване на фаровете
Здравейте колеги,
Тъй като ще сменям е34-ката с нещо по-ново и в последните дни се оглеждам за читаво е39-ка имам питане към Вас. Първо идеята ми беше за е38-ца, но в последствие се разубедих и бих се задоволил с е39-ка. Проблема е ,че вече в продължение на два месеца си търся е39-ка и непрекъснато се сблъсквам с този проблем -изпотени фарове . Питането ми е това при всички ли е проблем -този конденз вътре или аз попадам на такива екземпляри? За протокола само да уточня, че си търся дизел 530 и задължително автомат около 99 до 2001 година. Ще съм Ви благодарен ако ми отговорите на този въпрос, защото е много неприятно хубава визия, а вътре като погледнеш фаровете и този конденз и ....
((
Тъй като ще сменям е34-ката с нещо по-ново и в последните дни се оглеждам за читаво е39-ка имам питане към Вас. Първо идеята ми беше за е38-ца, но в последствие се разубедих и бих се задоволил с е39-ка. Проблема е ,че вече в продължение на два месеца си търся е39-ка и непрекъснато се сблъсквам с този проблем -изпотени фарове . Питането ми е това при всички ли е проблем -този конденз вътре или аз попадам на такива екземпляри? За протокола само да уточня, че си търся дизел 530 и задължително автомат около 99 до 2001 година. Ще съм Ви благодарен ако ми отговорите на този въпрос, защото е много неприятно хубава визия, а вътре като погледнеш фаровете и този конденз и ....

Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Re: Изпотяване на фаровете
Има доста писано по тези теми . Трудна е борбата с конденза . Един познат си взе х6 на година и тя така
Аз на Е60-ката имах същия проблем. След доста четене по въроса и малко постоянство се преборих.
1. прегледай отворите през които фара "диша" - отдушниците да не са запушени.
2. караш колата и вечерта отваряш капаците на фара . Сутринта ги слагаш пак. Пак появи ли се конденз пак така - на топла кола вечерта махаш капаците и сутринта ги връщаш.
3. закрепи на капачките отзад няколко пакетчета силикагел / слагат се в кутиите на нови ел.уреди и в по-качествените обувки.
През определен период от време се сменят тези пакетчета .
Аз се преборих по този начин за 2-3 седмици с този проблем доста добре /вече няма никакъв конденз/
п.с.-това далеч не е проблем само на по-новите бмв-та . Виж и другите автофоруми ,че имат същия проблем

Аз на Е60-ката имах същия проблем. След доста четене по въроса и малко постоянство се преборих.
1. прегледай отворите през които фара "диша" - отдушниците да не са запушени.
2. караш колата и вечерта отваряш капаците на фара . Сутринта ги слагаш пак. Пак появи ли се конденз пак така - на топла кола вечерта махаш капаците и сутринта ги връщаш.
3. закрепи на капачките отзад няколко пакетчета силикагел / слагат се в кутиите на нови ел.уреди и в по-качествените обувки.
През определен период от време се сменят тези пакетчета .
Аз се преборих по този начин за 2-3 седмици с този проблем доста добре /вече няма никакъв конденз/

п.с.-това далеч не е проблем само на по-новите бмв-та . Виж и другите автофоруми ,че имат същия проблем

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- rosen vanev
- Потребител
-
Здрасти колега. Аз съм с фейс лифт фарове на моята и само веднъж тази зима бяха кондензирали, когато колата престоя няколко дни в сервиз, но след като си я взех за около един час се оправиха. От тогава не съм имал проблеми.
- Mitaka85
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
Колега, карай на дълги през деня (така няма да им пречиш) два три дена и ще се махме за доста време.
Аз така реших проблема. Няма дръго спасение!
Аз така реших проблема. Няма дръго спасение!
- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
Аз пък защо никога не съм имал конденз, дори съм си сложил китайски ейндъл ейс? Явно при вас от някъде влиза влага.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
И аз да споделя малко опит - от Декември съм с Е39. Моята си дойде от Германия със запотени фарове.
След доста четене си реших проблема, надявам се, по следния начин:
сваляне на фаровете /държат се на по 4 болта/, разглобяване и почистване на отдушниците. През това време установих, че като духна през единия отдушник, е необходимо известно усилие въздухът да премине през фара, което усилие ми се стори по-голямо от нормалното. Както и други колеги са писали по въпроса, прецених и аз, че влагата е резултат от недобрата вентилация на фара, а не от проникването на влага вътре /навън студено, вътре във фара топло и ето конденз/. Като отделиш стъклата от фаровете, в долния ъгъл на стъклата от вътрешната страна /откъм двигателя/ на пластмасовия корпус има един отвор, който всъщност е от две части. Този отвор служи, за да може въздухът вътре във фара да циркулира между двата отдушника. Аз го разширих този отвор - става лесно с няколко дупчици с малка бургия или с клещи-резци. Подсуших фаровете както са разглобени със сешоар и накрая, преди да ги сглобя, сложих по две пакетчета силикагел на фар, както колегата по-горе е написал.
От тогава не съм имал проблеми със запотяване на фаровете.
Поздрави и скоро да се похвалиш с машината!
След доста четене си реших проблема, надявам се, по следния начин:
сваляне на фаровете /държат се на по 4 болта/, разглобяване и почистване на отдушниците. През това време установих, че като духна през единия отдушник, е необходимо известно усилие въздухът да премине през фара, което усилие ми се стори по-голямо от нормалното. Както и други колеги са писали по въпроса, прецених и аз, че влагата е резултат от недобрата вентилация на фара, а не от проникването на влага вътре /навън студено, вътре във фара топло и ето конденз/. Като отделиш стъклата от фаровете, в долния ъгъл на стъклата от вътрешната страна /откъм двигателя/ на пластмасовия корпус има един отвор, който всъщност е от две части. Този отвор служи, за да може въздухът вътре във фара да циркулира между двата отдушника. Аз го разширих този отвор - става лесно с няколко дупчици с малка бургия или с клещи-резци. Подсуших фаровете както са разглобени със сешоар и накрая, преди да ги сглобя, сложих по две пакетчета силикагел на фар, както колегата по-горе е написал.
От тогава не съм имал проблеми със запотяване на фаровете.
Поздрави и скоро да се похвалиш с машината!
7 мнения
• Страница 1 от 1