Ха сега да видим......тоз проблем

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Ха сега да видим......тоз проблем

Мнение от Dimo » 05 Сеп 2006, 22:24

Преди малко се връщам от сервиза на Сами и кво да ви кажа оказва се че съм нямал филтър на климатика :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Колата е австрийка и е 12.97 по VIN производство, ровихме ровихме нито под чистачките нито зад централната конзола, изкормихме цялата жабка, и кво да видим отазад парното и некви кабели и медните тръби на климатика и нищо друго, освен това е претъпкано и не виждам къде другаде може да е.

Възможно ли е наистина да нямам, ако не къде според вас да го търся тоз филтър, че купих нов и сега нема кво да го правя, а според ЕТК-то имам и още как при тва е бая големичък някъде 20 на 30 см и 3 см дебел, ама кат нема каде да го сложа.

Помагайте че съм се видял в чудо, колата е с дигиталния климатроник заводски възможно ли е при него да няма? Вижда ми се странно :roll: :confused:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI, Е60
Мечтае да кара: BmW F06 M

Мнение от Enslaving_Lecher » 05 Сеп 2006, 22:45

И аз съм със същият климатроник и имам филтър със същите зазмери, които си упоменал, трябва да имаш една малка цепнатина долу зад централната конзола, пада се малко по-надолу от панела на климатроника, много е тясно, филтъра е прегънат на 3 части, за да влезе, образува се нещо като трапец и за да се сложи правилно си разглобяваш жабката, отворът е там зад медните тръби. Огледай пак и ти, майте майстори едвам го намериха. Успех! ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 06 Сеп 2006, 0:09

Димо ако искаш мога да те упътя към автокъщата откъдето си купих колата. Като я взех в тяхния сервиз ми смениха всички консумативи включително филтъра на климатика и момчето се мъчи половин час ама после вика "вече ще знам как се сменя". Въпреки че не ми се вярва Сами да не знае къде е тоя филтър:) Щом той не го намира може и да нямаш наистина.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 06 Сеп 2006, 1:14

Не ми се вярва да няма филтърче. Там требва да е. Моят като го търсих много лесно си свалих жабката, набарах мястото, врътнах врътката на капачката, извадих я и кво да видя... нямам вътре филтър ама, като е от Италия колата хич се не учудих :mhihi: Отидох купих един филтър и го шибнах вътре, завъртях врътката, сглобих жабката и готово. Никакви дертове. :)

баварски фанатик
Аватар

Мнение от Dimo » 06 Сеп 2006, 7:20

Ох и аз незнам, кажете сервиз, снощи Сами го измъчих да го търсим и няма и няма, то е такава тъпканица че изобщо не виждам място където би могъл да се събере този филтър :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B28

Мнение от sappa » 06 Сеп 2006, 12:40

Сервиза на Дунев до басейна "Червено знаме" на мен ми го смениха там за 10мин. :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от S L A V Y » 07 Сеп 2006, 10:54

А къде се намира сервиза на САМИ, щото и аз имам подобен проблем и не зная къде да отида. ако знаете и други сервизи пишете ми

баварски фанатик
Аватар

Мнение от Dimo » 07 Сеп 2006, 20:03

Какъв проблем имаш че нешо не схванах, неможеш да си намериш филтъра на климата ли? И аз не мога, но ще му мислим, иначе сервиза на Сами е зад ДАРУ КАР в Дружба ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 07 Сеп 2006, 20:10

може и да нямаш вече ,все пак не я купуваш от магазина ,знаеш ли кой какво е пипал по колата .. ако не е зад централната конзола значи е махнат

баварски фанатик
Аватар

Мнение от Dimo » 08 Сеп 2006, 0:47

Ясно, ама аз даже и място за този филтър не видях да има :roll:
Изображение

баварски фанатик
Аватар

Мнение от Dimo » 10 Сеп 2006, 8:16

Ето сега и обобщеното решение напроблема:

Отидох на Газкома в Младост там ми препоръчаха майстор и намерхме филтъра, смяната само на този филтър на климатика е 2лв което е просто смешна цена, имайки предвид, че беше поне 20-30мин играчка докато разглобим жабката и го открием.
Оказа се че след като се свали жабката отстрани на оголенмата централна конзола, между кабелите се вижда едно пластмасово кръгче с размер на монета от 2лв, което като се завърти се отключва и се издърпва навън, самото то е начазлото е тънко 3-4см и дълго 15см, а на другият му край се показва едно разширение, което играе ролята на капачка покриваща кутията за филтъра. Интересното в случая беше че филтъра излиза цял, без да е прегънат никъде и често казано се намира по-близо до педалите на шофьорското място, от колкото до жабката, но май само от тази страна може да се свали :)
Изображение

Назад към E36