Въпрос за масло в антифриза 525тдс

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d facelift

Въпрос за масло в антифриза 525тдс

Мнение от acidburn-525tds » 27 Апр 2013, 13:32

Здравейте, каква е причината да имам масло във антифриза. И да допълня, че маслото не ми изглежда да е такова от двигателя, защото е някакво светло, а не катранено черно като на двигатела.

Потребител
Аватар
Кара: e36
Мечтае да кара: G-POWER M3 GTS

Re: Въпрос за масло в антифриза 525тдс

Мнение от bmw_power_1984 » 27 Апр 2013, 15:02

гарнитура между цилиндровата глава,блока или някаква пукнатина на главата товаса най честите причини....за тези симптоми :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 28 Апр 2013, 6:35

Като ги омеша става едно такова с звят на боза и консистенция на сопол и като каймак изплува отгове на анфриза (сори за грубото сравнение). Та маслото след попадне в охладителната система се пресича и цветът му за това не е като на това в мотора.
Увери се колега да не би самият антифриз да е някакъв стар и мръсен, или да има някаква добавка в него :dunno:
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d facelift

Мнение от acidburn-525tds » 28 Апр 2013, 10:06

saleen написа:Като ги омеша става едно такова с звят на боза и консистенция на сопол и като каймак изплува отгове на анфриза (сори за грубото сравнение). Та маслото след попадне в охладителната система се пресича и цветът му за това не е като на това в мотора.
Увери се колега да не би самият антифриз да е някакъв стар и мръсен, или да има някаква добавка в него :dunno:

И аз точно това се чудя, дали самият антифриз не е много стар, и да е станало вътре на пихтия. Ще я по карам малко на вода да се прочисти системата пък после ще налея антифриза и ще видя какво ще стане.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 28 Апр 2013, 10:21

acidburn-525tds написа:
saleen написа:Като ги омеша става едно такова с звят на боза и консистенция на сопол и като каймак изплува отгове на анфриза (сори за грубото сравнение). Та маслото след попадне в охладителната система се пресича и цветът му за това не е като на това в мотора.

И аз точно това се чудя, дали самият антифриз не е много стар, и да е станало вътре на пихтия. Ще я по карам малко на вода да се прочисти системата пък после ще налея антифриза и ще видя какво ще стане.

Само ще си загубиш времето и ще изхарчиш безсмисленно пари за антифриз.

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 28 Апр 2013, 17:43

Според мен имаш пукнатина в блока.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

Назад към E34