RPA в Е46 инсталация...
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: RPA в Е46 инсталация...
Явно Габриел е усвоил всичко, защото при мен я активира за 5 мин.
За сега нямам бутон, защото съм мързелив, но все някога ще го сложа и него
Нямам и гуми все още, но това е за друга тема

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
© написа:Явно Габриел е усвоил всичко, защото при мен я активира за 5 мин.![]()
Нямаш грижи за тебе винаги

Как избра тея гуми само незнам

По темата по-странно е при колегата bgpavlp прочита мк60 но дава грешка при писането и дсц модула се побърква...според вина му няма дсц а той каза,че първоначално е имал бутон асц.В Инпа при идентификация на модула го два дсц...
Павка - загубих грешката,май пак една среща да я видим и някакъв нет да разгадая мистерията

@stilko - нормално ли е така да се получава да чете но да не пише...

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Без значение дали е с ASC МК60 или DSC МК60 се активира и работи по един и същ начин.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
stilko написа:Без значение дали е с ASC МК60 или DSC МК60 се активира и работи по един и същ начин.
Значи има проблем с връзването към модула.Благодаря.Разберем ли проблема,ще споделим

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
По точно с писането в модула.
По принцип се връзва и го прочита,но като тръгне да пише плюе грешка.
След което ми светват лампите на таблото за ASC и !-Внимание .

Ето я грешката
По принцип се връзва и го прочита,но като тръгне да пише плюе грешка.
След което ми светват лампите на таблото за ASC и !-Внимание .

Ето я грешката
ERROR! Modul: A_ASCDSC.IPS, Proc: Cod_SG_CODIEREN, LineNr: 58, ErrorNr: 2060
COAPI-2060: coding faulty (general)
DSC_MK60, C_C_AUFTRAG: ERROR_ECU_SUBFUNCTION_NOT_SUPPORTED__INVALID_FORMAT_READ
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Ако нема у глава, има у Google.
това предполагам означава, че работи
Не знам защо Warning не е активно?
а тук от много търсене, къде бяха горните опции натиснах F2 и лампата започна да мига. Дори след като махнах инпа, гасих, палих .. продължаваше докато не натиснах F1 Какво точно означава - деактивирам я?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
По това което пише на снимките с F2 си я дезактивирал, а с F1 просто си я рестартирал.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Днес купих от ebay благодарените на колеката стоименов ,просто ми я показа :
rOdi!~~60_12.JPG)
Което е точно това което търсех като брой бутони,защото всичките ще си работят ,остава само да я вържа и ще е напълно работеща
Което е точно това което търсех като брой бутони,защото всичките ще си работят ,остава само да я вържа и ще е напълно работеща

За тази конзола се продават капачки за бутоните - 14лв. Помислих си - идеално, ще сменя капачето на АСЦ и готово. Да, но не се оказа толкова лесно - продавали се празни черни капачки, които въобще не се натискали. А като си поръчаш цялата конзола идвала със всички бутони и после си поръчваш тези черни капачки за да закриеш бутоните които нямаш
Други капачета за бутони не се продават (да не са луди) Така, че за мен остава варианта да си поръчам някъде една черна лепенка с бели букви RDC и да я залепя върху ASC бутона

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
© написа:За тази конзола се продават капачки за бутоните - 14лв. Помислих си - идеално, ще сменя капачето на АСЦ и готово. Да, но не се оказа толкова лесно - продавали се празни черни капачки, които въобще не се натискали. А като си поръчаш цялата конзола идвала със всички бутони и после си поръчваш тези черни капачки за да закриеш бутоните които нямашДруги капачета за бутони не се продават (да не са луди) Така, че за мен остава варианта да си поръчам някъде една черна лепенка с бели букви RDC и да я залепя върху ASC бутона
Специално тази с точно тези бутони е рядкост и късмет а следих често,вариянта е 1 повече да има евентуално да вземеш с харман и да вържеш на него
Gqbriel написа:© написа:За тази конзола се продават капачки за бутоните - 14лв. Помислих си - идеално, ще сменя капачето на АСЦ и готово. Да, но не се оказа толкова лесно - продавали се празни черни капачки, които въобще не се натискали. А като си поръчаш цялата конзола идвала със всички бутони и после си поръчваш тези черни капачки за да закриеш бутоните които нямашДруги капачета за бутони не се продават (да не са луди) Така, че за мен остава варианта да си поръчам някъде една черна лепенка с бели букви RDC и да я залепя върху ASC бутона
Специално тази с точно тези бутони е рядкост и късмет а следих често,вариянта е 1 повече да има евентуално да вземеш с харман и да вържеш на него
На бутона за HK не се получава. Някакъв "смарт" превключвател е и не подава постоянен сигнал.
аз говоря за отделните бутони, вие с конзолите сте ми ясни 
Относно свързването на отделния бутон - има четири жици на този за АСЦ, Павел ми каза кои две се прекъсват от бутона. Свързвам едната към маса, а другата към 40 пин на буксата, така ли?
Останалите две мисля да ги взема по цвят от бутона за ДСЦ, че е най-близо, предполагам някакво осветление ?
иначе не ми се монтира цяла конзола заради един различен надпис на бутон

Относно свързването на отделния бутон - има четири жици на този за АСЦ, Павел ми каза кои две се прекъсват от бутона. Свързвам едната към маса, а другата към 40 пин на буксата, така ли?
Останалите две мисля да ги взема по цвят от бутона за ДСЦ, че е най-близо, предполагам някакво осветление ?
© написа:аз говоря за отделните бутони, вие с конзолите сте ми ясни
Правилно си се ориентирал.

- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
На някой дали не му е дошло просветлението как да се активира при мен?

Ако нема у глава, има у Google.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
bgpavlp написа:На някой дали не му е дошло просветлението как да се активира при мен?
Ще ти дам нова версия на нцс мисля че трябва да стане