Светкат много лампи вместо да се включи ASC-то
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- dzvonko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46, 320д, 136к.с.
Светкат много лампи вместо да се включи ASC-то
Здравейте,
На няколко пъти колата прави номера (320д 99та). Като трябва да се включи ASC-то все едно няма ток. Светкат лампите на АСЦ, ръчна и АБС едновременно, радиото спира като започва да мъждука дисплея и съответно АСЦ-то не работи а колета си буксуват. След малко каране и едно гасене/палене се оправя. Друго което ми прави впечатление е, че като сработи ASC-то и фаровете примигват малко, все едно им се дръпа от тока. (това се забелязва вечер
) Нямам ксенони или други такива глупости. Но къде може да е проблема?
На няколко пъти колата прави номера (320д 99та). Като трябва да се включи ASC-то все едно няма ток. Светкат лампите на АСЦ, ръчна и АБС едновременно, радиото спира като започва да мъждука дисплея и съответно АСЦ-то не работи а колета си буксуват. След малко каране и едно гасене/палене се оправя. Друго което ми прави впечатление е, че като сработи ASC-то и фаровете примигват малко, все едно им се дръпа от тока. (това се забелязва вечер

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Re: Светкат много лампи вместо да се включи ASC-то
А на диагностика води ли я?
- dzvonko
- кандидат ентусиаст
-
Не, защото предполагам, че е по-скоро електрически проблем. Както съм написал това се случва супер рядко (3 пъти до сега), а като си работи нормално и се включи ASC-то фаровете примигват (все едно не им достига ток). Не знам дали това е нормално. Между другото това с фаровете винаги го е правила и на диагностига (преди няколко месеца) нищо не излезна.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
По скоро имаш нужда от добър електричар,най вероятно дава накъсо някъде 

- dzvonko
- кандидат ентусиаст
-
S7 написа:По скоро имаш нужда от добър електричар,най вероятно дава накъсо някъде
Ама ако дава накъсо щеше да го прави при неравности или поне по-често. А при мен няма закономерност - единия път беше на супер равен път, а другия първо на релси после на равно... знам ли и аз какво е? Голяма мистерия...
- Johnnie
- Потребител
-
- Кара: Е46 323 Ci
- Мечтае да кара: BMW M6 "SONDERUMBAU" by ANDERSON GERMANY
Добър вечер,
За да не отварям нова тема ще попитам в тази,тъй като имам подобен проблем.Значи когато отворя капачето на огледалото,което е в сеника и се включи
лампичката за осветление ми спира захранването в автомобила,един вид като рестарт.След този тъй наречен рестарт немога да си пусна cruise контрола от волана,трябва да загася колата и да я запаля отново.Някакви съвети откъде може да е проблема?
Спорен ден
За да не отварям нова тема ще попитам в тази,тъй като имам подобен проблем.Значи когато отворя капачето на огледалото,което е в сеника и се включи
лампичката за осветление ми спира захранването в автомобила,един вид като рестарт.След този тъй наречен рестарт немога да си пусна cruise контрола от волана,трябва да загася колата и да я запаля отново.Някакви съвети откъде може да е проблема?
Спорен ден
Drive the emotion
- dzvonko
- кандидат ентусиаст
-
Никой ли няма някакво предположение или идея? Аз ли съм първият, на който се случва такъв проблем?
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Проблемът е доста чест: провери си клемите на акумулатора,волтажа и 3-те маси-като най-важна е тази в багажника!
p.s.не знам на нафтата как е , но тази в багажника се разхлабва с времето

p.s.не знам на нафтата как е , но тази в багажника се разхлабва с времето
8 мнения
• Страница 1 от 1