Съвместимост на компресор за климатик
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Съвместимост на компресор за климатик
Здравейте, понеже ми предстои смяна на компресора на климатика и исках да питам има ли значение дали ще е бензин колата или дизел и от размера на двигателя от която е свален?
Интересува ме дали примерно мога да взема компресор от 520, 525, 528 бензинови или 525 дизелова? И има ли значение годината която е колата (предполагам че има но да питам
) ?
Моята кола е 523i 98г. седан.
Интересува ме дали примерно мога да взема компресор от 520, 525, 528 бензинови или 525 дизелова? И има ли значение годината която е колата (предполагам че има но да питам

Моята кола е 523i 98г. седан.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Re: Съвместимост на компресор за климатик

- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
от бензин на дизел няма да стане и обратно.от опит знам.
Сега взех един компресор ама от 520i (аз не знаех че е от 520 а ми казаха само че ставал на мойта кола) и ето какво се получи: единя маркуч е по-малък от моя, и водача вместо отгоре на маркуча е отдоло
Нещо не мога да прикача снимки (има някакъв проблем явно с форума) за да покажа разликата може би по-късно 

Ето разликите - просто някой да не се обърка като сменя защото казаха че този компресор ставал на някой коли които са 523i но не на всички.
Това е компресора от мойта кола:
http://prikachi.com/images.php?images/736/6118736I.jpg
Това е от 520:
http://prikachi.com/images.php?images/741/6118741F.jpg
Това е компресора от мойта кола:
http://prikachi.com/images.php?images/736/6118736I.jpg
Това е от 520:
http://prikachi.com/images.php?images/741/6118741F.jpg
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Като гледам вътрешният диаметър е еднакъв, което пък значи, че сменяш накрайника на маркуча и закачаш. Някой климатикаджия ще знае какво да се направи предполагам. Другото е да вземеш, откъдето си взел компресора и маркуча, ако се окаже, че от другата страна може да се закачи към твоята кола. Така цялата работа става по-лесна.
Последна промяна turbo на 07 Май 2013, 2:58, променена общо 1 път
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
Ами да сигурно ще стане ако сменя някой неща, но и самия компресор е различен. Под този отвор има и един болт който на другия изобщо го няма та мисля че и това има значение. Като цяло го смених този компресор и си взех като моя за да нямам други грижи след това 

- sigman
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 96г 520i M52 Б20
Разменяш капачетата на компресорите и си ти !
Bayerische Motoren Werke
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Колега върни го тоя дето уж ставал и си намери какъвто ти трябва .С преправяне има да се чудиш после къде бяга фреона а и като те гледам че пишеш за маркучи за вода ....
Компресор за климатик се взема само със стария под ръка и сравняване на място. Често на външен вид два еднакви компресора са с различно закрепване или с уж малки разлики а после като го сложиш на място започва чесането по главата.
Компресор за климатик се взема само със стария под ръка и сравняване на място. Често на външен вид два еднакви компресора са с различно закрепване или с уж малки разлики а после като го сложиш на място започва чесането по главата.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Не знам колеги къде видяхте да съм писал за маркуч за вода
аз поне такова нещо не намирам, но няма значение
смених го и сложих същия за да си нямам ядове после все пак жеги идват и не ми се иска да оставам без климатика вече
)

- Lawmaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i '96
- Мечтае да кара: non-stop
oho_ написа:Сега взех един компресор ама от 520i (аз не знаех че е от 520 а ми казаха само че ставал на мойта кола) и ето какво се получи: единя маркуч е по-малък от моя, и водача вместо отгоре на маркуча е отдолоНещо не мога да прикача снимки (има някакъв проблем явно с форума) за да покажа разликата може би по-късно

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
oho_ написа:Не знам колеги къде видяхте да съм писал за маркуч за водааз поне такова нещо не намирам, но няма значение
смених го и сложих същия за да си нямам ядове после все пак жеги идват и не ми се иска да оставам без климатика вече
)

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
13 мнения
• Страница 1 от 1