Дърпане във волана при неравности
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Achkata_ci
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530XI
- Мечтае да кара: M5 f10
Re: Дърпане във волана при неравности
Да застава леко настрани , но не много , а върви направо.. Добре ще пробвам мерси
- divino
- Потребител
-
- Кара: bmw e36 coupe
Колеги и аз ще се включа в отбора с "дърпащите волани" ... карам е36 купе и гумите са 225/45/17 колата буквално си търси пътя сама,ако пусна волана се върти самичък все едно има полтаргайст в колата, лудница.. скъсва ми нервната система... преди зимата смених шарнири и единия накрайник, че бяха разбити и пак дърпа волана.. Сега са ми заминали амортисьорите и предни и задни и колата се люлее като титаник,но не знам дали това е фактор за дърпането на волана, има и лек луфт във волана и стои малко на една страна не е центриран както трябва и не знам каква е причината за да дърпа волана.. Дайте акЪл

- bogo_iliev
- Потребител
-
- Кара: BMW 316 i,1.9l,1999
- Мечтае да кара: Летяща чиния
Утре ще сменям предни биалети,заден аморт. ,гуми-зимни с летни и т.н. и ще споделя какъв е ефектът 

- bogo_iliev
- Потребител
-
- Кара: BMW 316 i,1.9l,1999
- Мечтае да кара: Летяща чиния
Значиии всичко гореспоменато е сменено и колата е чук
няма дърпане ,няма тракане няма връткане 

bogo_iliev написа:Значиии всичко гореспоменато е сменено и колата е чукняма дърпане ,няма тракане няма връткане
С какъв размер гуми караш?
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Не е проблема в размера, а в качеството!
Имах същия проблем с гуми втора ръка
, сложих нови отпред и се оправи !!!
Имах същия проблем с гуми втора ръка

cHaunepucTa написа:Не е проблема в размера, а в качеството!
Имах същия проблем с гуми втора ръка, сложих нови отпред и се оправи !!!
За мен проблема е в размера. И технически мога да се обоснова.
Ако ми кажеш как с 2км/ч ми дърпа волана от скапаните ми чисто нови гуми, технически обоснована теза, ще приема мнението ти.
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
JTD написа:cHaunepucTa написа:Не е проблема в размера, а в качеството!
Ако ми кажеш как с 2км/ч ми дърпа волана от скапаните ми чисто нови гуми, технически обоснована теза, ще приема мнението ти.
При мен не беше размера, щото и в двата случая бях с 205/55/16...Не мога да ти го обясня научно

Просто преди да сменя гумите беше мъка да карам, после колата стана мн стабилна и не дърпа волана от коловози, дупки и т.н.

cHaunepucTa написа:JTD написа:cHaunepucTa написа:Не е проблема в размера, а в качеството!
При мен не беше размера, щото и в двата случая бях с 205/55/16...Не мога да ти го обясня научно
Просто преди да сменя гумите беше мъка да карам, после колата стана мн стабилна и не дърпа волана от коловози, дупки и т.н.
Хайде сложи минимум 225 широчина и тогава ще се сетиш пак за тази тема.
С 205 не дърпа въобще по принцип.

- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
И аз имам същия проблем откакто сложих 17-ките,всичко по предницата ми е идеално,гумите са хубави,но имам много лек луфт в рейката почти неуловим,не се усеща на дупки и т.н.,дори на подемник трудно се хваща отдолу,според мен проблема си е в рейката,явно и е46 страда от рейка както е39,проблема в никакъв случай не е от гуми втора ръка,всички коли си карам с гуми втора ръка всякакви размери и цолажи и до сега такъв проблем не съм имал.Мисля че трябва да търсим решение на проблема с рейката,поне за мен това е най логичното обяснение 

/// 6>4

Рейка, рейка, рейка! Вече няколко пъти го споменаваме този момент но никой не слуша!
Особено при "увличане" при много ниска скорост е от рейка/вкл. накрайници - вътрешни и външни/ и после шарнири! При високи скорости имат ефект шарки на гумата, налягане и тогава гореспоменатите...

- Nedialkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: BMW
Рейка звучи най правдоподобно.
НО проблема с рейките при Е46 го има и то в най гадния му вариант. Почти всички разбити рейки са с луфт в гребена, за който не се препоръчва рециклаж.
НО проблема с рейките при Е46 го има и то в най гадния му вариант. Почти всички разбити рейки са с луфт в гребена, за който не се препоръчва рециклаж.
- ангелски
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.
Здравейте колеги, една кола дърпа настрани от следните причини:
1. Луфтове в окачването / предно и задно /
2. Луфтове в кормилната система / обърнете внимание на налягането на хидравличната помпа /
3. Криви гуми и джанти / лош избор, размер, цолаж,налягане.../
4. Неправилно регулиране на геометрията на колата / преден, заден мост, височина на кормилната кутия.../
Това е в общи линии и колеги които проблем с дърпането и нямат луфтове и криви гуми, и имат извадка от центровката на предница, да я покажат, може там да е проблема. Разбира се, ако е пълна / правена на професионален стенд с всички ъгли/
Успех на всички.
1. Луфтове в окачването / предно и задно /
2. Луфтове в кормилната система / обърнете внимание на налягането на хидравличната помпа /
3. Криви гуми и джанти / лош избор, размер, цолаж,налягане.../
4. Неправилно регулиране на геометрията на колата / преден, заден мост, височина на кормилната кутия.../
Това е в общи линии и колеги които проблем с дърпането и нямат луфтове и криви гуми, и имат извадка от центровката на предница, да я покажат, може там да е проблема. Разбира се, ако е пълна / правена на професионален стенд с всички ъгли/
Успех на всички.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
Nedialkov написа:Рейка звучи най правдоподобно.
А какъв е най-удачния вариант за рейката колега?
/// 6>4

- Nedialkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: BMW
Много малко хора занимаващи се със сервизи предлагат услуга рециклаж на гребен и го правят с наваряване... Всеки сам преценява до колко е рисковано това. Удачен вариант няма или втора ръка като се надяваш, че няма да има луфт или ....