Нужда от съвет за турбо на е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Re: Нужда от съвет за турбо на е46
bscsystem написа:Тоя пич Пифа изби рибата...
http://refone.en.alibaba.com/search/pro ... hText=330d
Тука при сърч за 330д излизат цени на турбини, който са по-евтини от 320d 150к.с.))
Хм интересно да

- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
Ми аз специално ще се метна на китаеца да видим, какво не му харесвате 

E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
bscsystem написа:Ми аз специално ще се метна на китаеца да видим, какво не му харесвате
Ами давай , за тия пари си е оферта (като се има предвид че аз дадох 4х отгоре

- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Колеги,
Оказа се че през моята турбина е минало някакво тяло и е наранило 3-4 от лопатките. Иначе няма луфтове, няма хлабини, но да карам така значи да карам с небалансирано турбо и рано или късно ще падне
Искат ми 550лв за ремонт(защото се разделяли единия от другия вал, трябвало нови лагери и баланс което качва цената).
Въпроса ми е ако си купя ето това:
http://www.ebay.com/itm/Turbo-Turbocharger-CHRA-Cartridge-BMW-330d-E46-1999-2003-135-Kw-184-Hp-/330840526294?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item4d07a1cdd6
Ще мога ли сам да го монтирам в мойто тяло? До колкото разбирам не ми трябва баланс? Някой колега ако го е правил нека сподели до колко е служна процедурата. Също така се чудя, така и така съм го закършил има ли смисъл да взимам друга турбина(с цел повече мощ разбира се) - например от Х5? Като се има предвид и че съм с малката 3-ка(184кс)?
Благодаря предврително!
Поздрави
EDIT:
Ето някакъв DIY, но не мога да схвана защо разглабя осите една от друга:
http://www.bmwfanatics.co.za/showthread.php?tid=30622
Оказа се че през моята турбина е минало някакво тяло и е наранило 3-4 от лопатките. Иначе няма луфтове, няма хлабини, но да карам така значи да карам с небалансирано турбо и рано или късно ще падне

Въпроса ми е ако си купя ето това:
http://www.ebay.com/itm/Turbo-Turbocharger-CHRA-Cartridge-BMW-330d-E46-1999-2003-135-Kw-184-Hp-/330840526294?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item4d07a1cdd6
Ще мога ли сам да го монтирам в мойто тяло? До колкото разбирам не ми трябва баланс? Някой колега ако го е правил нека сподели до колко е служна процедурата. Също така се чудя, така и така съм го закършил има ли смисъл да взимам друга турбина(с цел повече мощ разбира се) - например от Х5? Като се има предвид и че съм с малката 3-ка(184кс)?
Благодаря предврително!
Поздрави
EDIT:
Ето някакъв DIY, но не мога да схвана защо разглабя осите една от друга:
http://www.bmwfanatics.co.za/showthread.php?tid=30622
За смяната на турбото с друго - просто забрави. Не е само да го смениш и да тръгне повече, освен ако не си съгласен на постояни проблеми, нагласяния и т.н
Иначе това което си дал пак е китайско (продавача не го крие), наистина не изисква балансиране, защото то самото си е балансирано и готово за вграждане. Имаше доста клипчета за това как се поставя, но предполагам ако си малко по-сръчен няма да е проблем да си сглобиш турбината
Иначе това което си дал пак е китайско (продавача не го крие), наистина не изисква балансиране, защото то самото си е балансирано и готово за вграждане. Имаше доста клипчета за това как се поставя, но предполагам ако си малко по-сръчен няма да е проблем да си сглобиш турбината
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Може да прозвучи млако смело, но според мен ще успея да го сглобя. Сега остава въпроса от къде и кое да взема... Гледам колегата "Пифа" е доволен от разни китайци... На мен майстора ми препоръчва да бягам далече от тях...
Някакви други предложения за цял CHRA(както се води вала с перките)?
Някакви други предложения за цял CHRA(както се води вала с перките)?
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
Ще успееш разбира се, те майсторите по сервизите да не мислиш, че викат извънземни да им помагат.
Аз съм с двете ръце за китайците
Аз съм с двете ръце за китайците

E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Понеже гледам си "мислил" да им се мяташ преди 2-3 седмици... Има ли развитие - "метна" ли се и какви са впечатленията? 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
След като са повредени лопатките на турбинното колело защо не се вземе само такова ? С един баланс и нови лагери ще дойде около 200лв и турбината си е читава оригинална без китайски изненади? Ако е лагерница де ...ако е с картридж и е здрав може и с баланс само да мине.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Ами лопатките+лагери+баланс ми обявиха 550лв... Тая цена от 200лв ми изглежда направо смешна... Може и да ме цакат с цената, та ако може да ми кажеш къде са тези цени?
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
http://www.ebay.co.uk/itm/Turbocharger- ... 4d05647332
Ето такова нещо ти трябва-линка е примерен.Незнам твоята турбина какъв модел е точно но цените са почти еднакви на всички.Лошото в тая схема е че трудно ще ги накараш да ти балансират турбината с твои части.Така няма как да те одерат мъжката само за един баланс.
Ето такова нещо ти трябва-линка е примерен.Незнам твоята турбина какъв модел е точно но цените са почти еднакви на всички.Лошото в тая схема е че трудно ще ги накараш да ти балансират турбината с твои части.Така няма как да те одерат мъжката само за един баланс.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
Jordana написа:http://www.ebay.co.uk/itm/Turbocharger-Turbine-Wheel-and-Shaft-434533-0006-Garrett-GT1749V-/330802950962?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item4d05647332
това е вярно, как така ще си го ремонтираш сам и те само ще балансират ... ами за какво ще вземат пари тогава

- bscsystem
- младши ентусиаст
-
ociata написа:Понеже гледам си "мислил" да им се мяташ преди 2-3 седмици... Има ли развитие - "метна" ли се и какви са впечатленията?
Колата ми е в движение, ако това отговаря на въпроса ти
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Е не бих казал че отговаря на въпроса ми... Тя моята си беше в движение и преди да сваля турбината и даже мислех че върви нормално. Чак като я качихме на диното видяхме как криви графиките и въпреки всичко изкара 176кс
По-скоро питах забелязваш ли някаква разлика, свири ли и подобни работи... Иначе тя и без турбо ще се движи сигурно

По-скоро питах забелязваш ли някаква разлика, свири ли и подобни работи... Иначе тя и без турбо ще се движи сигурно

pifa написа:Колеги, има доста теми за турботата, но днес не се сдържах вече...Незнам защо продължаваме да се правим на балъци?Значи ако имате проблем с турбото, решавате 1. Да си купите ново или 2. Да рециклирате вашето старо.Аз ще предпочета 1-вото...да ама някои ще кажат то новото струва маика си и баща си - да ама не.Проверено!6-то турбо за БМВ вече пристига за 2-ра година поръчвам за приятели от Китай и струва чисто и просто 240$ турбото +100-транспорт+ 47.07лв.ДДС и митнически сборове = около 550лв.всичко.Е сега ще кажете КИТАЙСКО- да бе китайско е но е качествено /според мен,защото съм ги видял, а някои вече са минали 60000км за 2-те години/.Има и по-евтини , но нали знаете че има Китайско и Китайско.Аз имах късмет да ми ги препоръча човек/германец/ който им е обурудвал предприятието с балансиращи машини от най-ново поколение.Даже виртуално се познавам с 2-ма.Сега ...важното е да се знае, че има и по-евтин вариант, без комромиси в качеството, но за това се иска все пак да имате някакви умения и инструменти.Говоря за това вие да си "рециклирате" вашето собствено турбо.Това става с така наречения C.H.R.A.-center hub rotating assembly с прости думи купувате централната част с балансирана турбина на която с 2 думи се слагат "охлюва" и долната част и сте готов.Това удоволствие стува само 100$ CHRA+80 транспорт+21.00лв.ДДС и митнически сборове. Сега това което ви давам е сайта на производителите, а другия е сайта от който можете да си поръчате от една очарователна китайка MARY MA.Да добавя, че най- ниската стойност на фактурите, които може да ви напишат за пред митницата е : 1-ви вариант турбо-100$ и транспорт-50$ ;2-ри вариант CHRA- 50$ и транспорт-40$.Това е. Можете да питате каквото искате ще ви помогна в каквото мога но не ме карайте да поръчвам за някого.Всеки сам може да го направи стига да знае английски на едно средно ниво.Може да се плаща с каквото искате, те са много гъвкави и ще ви дадат някакъв удобен и за вас начин.Сега времето за доставка е около 10 дни с ДЧЛ.Най-дълго съм чакал 2 пълни седмици, наи-кратко 6 дни.Сега сайтовете: http://www.cnrefone.com и http://refone.en.alibaba.com/product/56 ... erproduct1 Успех на всички.
Здравей! Аз също купих турбина от Китай. Незнам какво става но колата не върви. Трябва ли някаква допълнителна настройка и баланс?