голям проблем помагайте

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e60
Мечтае да кара: x6

голям проблем помагайте

Мнение от nakata78 » 20 Апр 2013, 10:56

колеги моята история е следната;става въпрос за е39 520и 97г проблема се получи на газ!преди два дни карам си нормално колата на газ,спирам на кафе и след като се качвам колата след като прехвърли на газ не работи,направо гасне,или оборотите играят и целия двигател тресе на бензин работи като часовник!газовата е български софтуер дюзите са заволи,отидох при газаджията който монтира газта,и той каза че е от дюзите,смени ги с някви който били на рейка но колата се оправи само на високи обороти,просто спря да тресе иначе пак си гасне като пусниш педала,закачи я на лаптопа и даде грешка изписа ;датчик положение на разпределителния вал;той ми каза че това било проблема,след това е закачих на друг лаптоп тази грешка не я даде!той ми твърди че това е проблема и докато не го сменя нямало какво друго да гледа!до колкото четох по форума ако колата има проблем с този датчик няма да върви и пали и на бензин,а тя на бензин си е перфектна!кажете какво да правя,възможно ли е датчика да е заминал и да прави проблем само на газ,направо съм шах

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Re: голям проблем помагайте

Мнение от boris » 20 Апр 2013, 11:47

Както са ти казали вече, смени си датчика на разпределителния вал. И си купи оригинален.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Мнение от mishoval » 20 Апр 2013, 11:48

Сменяй газаджията.
Много хвалят някой си Стоян - в ж.к.Тракия, до "Топливо", там беше и втората газостанция в града.
Скоро и аз ще ходя при него за настройка, че често взе да ми светва чека.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 20 Апр 2013, 12:25

nakata78 написа:колеги моята история е следната;става въпрос за е39 520и 97г проблема се получи на газ!преди два дни карам си нормално колата на газ,спирам на кафе и след като се качвам колата след като прехвърли на газ не работи,направо гасне,или оборотите играят и целия двигател тресе на бензин работи като часовник!газовата е български софтуер дюзите са заволи,отидох при газаджията който монтира газта,и той каза че е от дюзите,смени ги с някви който били на рейка но колата се оправи само на високи обороти,просто спря да тресе иначе пак си гасне като пусниш педала,закачи я на лаптопа и даде грешка изписа ;датчик положение на разпределителния вал;той ми каза че това било проблема,след това е закачих на друг лаптоп тази грешка не я даде!той ми твърди че това е проблема и докато не го сменя нямало какво друго да гледа!до колкото четох по форума ако колата има проблем с този датчик няма да върви и пали и на бензин,а тя на бензин си е перфектна!кажете какво да правя,възможно ли е датчика да е заминал и да прави проблем само на газ,направо съм шах

Колега, правилно разсъждаваш, че щом работи перфектно на бензин, датчика на разпределителният вал е в изправност, така, че както ти казват смени газаджията- вече знаеш възможностите на твоя и спри да го мъчиш и него и себе си. ;) Трябва ти място където да могат да направят диагностика на газовият инжекцион, а не да се опитват да правят на двигателя.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nakata78 » 20 Апр 2013, 14:33

колеги благодаря ви много за съветите,аз поразпитах малко но ми казаха че трябва да ходя при този газаджия който ми е слагал газовата защото той си знаел софтуера,не знам дали е така и ми казаха че друг нямал да ми обърне внимание,но мисля да пробвам,само не знам къде!този до топливо ще го намеря дано да ми обърне внимание,вече съм се побъркал,баси майсторите,ако знаете още някой казвайте!Благодаря!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Мнение от mishoval » 20 Апр 2013, 15:34

Ако ГИ ти е все още в гаранция, можеш да поизмъчиш твоя газаджия, ако не - и той може да не ти обърне внимание. Колкото до други газаджии - щом си плащаш, ти си Бога.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60, 2006
Мечтае да кара: Formula
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gari » 20 Апр 2013, 20:42

mishoval написа:Сменяй газаджията.
Много хвалят някой си Стоян - в ж.к.Тракия, до "Топливо"

Аз пък го намерих по случайност.
Там си настройвах и моя ГИ. Пича е много стабилен и си разбира от работата. Доволен съм. :yes:
Това не е реклама.
Не искам много, искам всичко!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 20 Апр 2013, 21:13

Само за протокола да добавя.... когато се скапе датчика на разпределителния вал, дюзите започват да отварят накуп, а не цилиндър по цилиндър.
На бензин успява да заработи горе - долу нормално, но на газ с омазва. Небързайте да храните газаджията преди да сте сигурни,че всичко е наред по работата на бензин :winky:
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 20 Апр 2013, 21:58

ей, то това голяма одисея......кабелът за газовата, ако си го правиш сам сигурно струва 10 лв, програмата - безплатна.

И за какво е цялата одисея?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 20 Апр 2013, 22:31

@2bar написа:ей, то това голяма одисея......кабелът за газовата, ако си го правиш сам сигурно струва 10 лв, програмата - безплатна.

И за какво е цялата одисея?

То и кабелите за диагностика са достъпно евтини, ама като гледаш софта като индианец пишеща машина ....това е одисея ;)
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 21 Апр 2013, 0:40

NAPSTERS написа:Само за протокола да добавя....

Що се хабиш, остави ги на желязната им "логика", да мине автора през няколко газаджий, да му вземат пари за настройка, вместо да си купи направо датчик.
Нищо, че и някой от майсторите може и така да му е направи да работи, с развален датчик,пускат се дюзите на двойни времена, а инжекциона се маркира за полу-последователен. И после ама много гори, инак всичко е наред.
Колкото до газаджията до Топливо, пекан е да, 0898 41 78 47 му е телефона, като идеш при него прати му поздрави, и му сподели какво сте правили досега и каква грешка е излезнала, за да не му губиш излишно време. :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nakata78 » 21 Апр 2013, 11:23

някои колеги ме разбраха погрешно,ако датчика е за смяна ще го сменя,но въпроса е че на единия комп изписва тази грешка а на другия не изписва,сега като я замеря на трети ако покаже пак тази грешка ще купя датчик

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i '96
Мечтае да кара: non-stop

Мнение от Lawmaker » 21 Апр 2013, 14:51

Колега , да не би самият кабел да ти прави проблем на въпросния датчик, или букса. На една и съща програма ли ти дава грешката?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39

Мнение от milenskia525 » 21 Апр 2013, 17:44

Аз съм твърдо за датчик разпределителен вал,защото преди 2-3 месеца имах същия проблем,на бенз е ОК,но на газ се чудеше кво да прави,както каза колегата по-горе,когато се скапе датчика на разпределителния вал, дюзите започват да отварят накуп, а не цилиндър по цилиндър,даже са доста по-шумни....,след смяна на въпросния датчик,колата заспа,успех на колегата и ако може да сподел,следкато си оправи колата :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nakata78 » 22 Апр 2013, 15:20

колеги проблема е решен,датчика се оказа прецакан, смених го и всичко си дойде на мястото!благодаря ви за мненията!

Следваща

Назад към E39