Омаслен ауспух на BMW 318i
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Dimitri_BMW
- Потребител
-
- Кара: BMW- 318i
Омаслен ауспух на BMW 318i
Здравейте, моля за съвет. Карам BMW 318i, 2002 година модел и след поредната смяна на масло и филтри започна да ми се омаслява ауспуха по малко накрая и като постои запалена на едно място и после при тръгване припушва. Същото го прави, но не винаги при трафик. При нормално каране 40, 50 и нагоре км няма проблем. Имам кремообразна утайка по щеката, но антифризът ми си е наред не мърда. Може ли да ме посъветвате трябва ли да се тревожа и на какво се дължи това. Благодаря ви!!!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Омаслен ауспух на BMW 318i
Това кремообразно нещо се наблюдава по капачката при коли, които се карат често на късни разстояния. Пръчката би трябвало да си е чиста. Иначе това омасляване и изпушване по принцип е признак, че двигателя хапва малко масънце. Но ако пък не губи... Зависи и какво ти е маслото.
- Dimitri_BMW
- Потребител
-
Ами маслото е 5w30 Castrol Long life. Последният път и смених маслен горивен и въздушен филтър също и всички свещи. Колата я имам от два месеца и за първи път сменям маслото. Със старото нямаше проблем и то беше същото- 5w30 Castrol Long life. Минал съм към 1500км със старото и нямаше омасляване нито пушене. Сега започна това. Днес като я загасих остана да свети жълт индикатор на маслото. После пак запалих тръгнах, карах, загасих няма жълт индикатор. По време на движение лампи по таблото не светят. Кажете ми моля ви ако при такива обстоятелства ми гори масло какво може да е? Възможно ли преди това да е била с присадка в маслото или е нещо друго??
- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
Проблема ти е филтър картерни газове
. Препоръчително е да го смениш заедно със трите тръбички към него.
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=11&fg=15
Позиций 1,2,3 и 4
.
п.п.: и не забравяй да пишеш след отстраняване на проблема

http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=11&fg=15
Позиций 1,2,3 и 4

п.п.: и не забравяй да пишеш след отстраняване на проблема

Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Като за начало смени маслото отново и виж как е
Купувайте масла само от реномирани и доказани търговци ! Castrol е най фалшифицираното масло в света! При качествено синтетично масло не трябва да светят лампи да има утайки или конденз!

- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
ilia1984 написа:Като за начало смени маслото отново и виж как еКупувайте масла само от реномирани и доказани търговци ! Castrol е най фалшифицираното масло в света! При качествено синтетично масло не трябва да светят лампи да има утайки или конденз!
Съгласен съм, че маслата на Castrol имат най-много ментета, но не и за конденза. Прочетете какво се случва с тези двигатели в Германия, на по 50 000км, гаранционни, сервизирани в оторизирани сервизи:
http://www.auto-treff.com/bmw/vb/showth ... p?t=149772
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
От сигурен човек ли си купил колата . Щом това е първа смяна , да не е имало "присадки" в старото ?
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
overclock написа:Съгласен съм, че маслата на Castrol имат най-много ментета, но не и за конденза
Колега при 100% синтетика и карано само с такова няма от къде да дойде този конденз т'ва не е парен локомотив

- Dimitri_BMW
- Потребител
-
Колеги, колата съм си я купил от Англия и тук си я карам. Маслото си го смених в оторизиран сервиз, тук ментета няма, а знам ли може вече и да има?!?!? Това за филтъра за картерните газове ми се струва най- вероятно да е проблема. Както казах когато стои повече на място колата и в трафик почва да припушва отзад и ауспуха си е все така омаслен. А кремообразната утайка идея си нямам. По щеката е няма нищо по капачката, проверих.
- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330XI
При автомобил който се кара рядко и на къси разстояния е нормално да има белезникав налеп по капачката от конденза, независимо с какво извънземно масло карате. Колегата да почни с тривиалните неща: клапан картерни газове, ново масло и ако не помогне ще се ремонтира мотор.
- Dimitri_BMW
- Потребител
-
А да питам тъй като с маслото и свещите смених има ли вероятност да е от новите свещи, ако са калпави примерно макар, че BOSH, сложиха??
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
Dimitri_BMW написа:А да питам тъй като с маслото и свещите смених има ли вероятност да е от новите свещи, ако са калпави примерно макар, че BOSH, сложиха??
Колега до преди малко твърдеше че си сменил всичко в "оторизиран сервиз" на BMW сега сложили "калпави свещи" последно в оторизиран сервиз ли смени всичко или в кварталният сервиз на бай Махмуд!?

slav4o974 написа:При автомобил който се кара рядко и на къси разстояния е нормално да има белезникав налеп по капачката от конденза, независимо с какво извънземно масло карате.
Синтетиката няма конденз бъркаш пълната синтетика с минерални масла!
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
ilia1984 написа:Dimitri_BMW написа:А да питам тъй като с маслото и свещите смених има ли вероятност да е от новите свещи, ако са калпави примерно макар, че BOSH, сложиха??
Колега до преди малко твърдеше че си сменил всичко в "оторизиран сервиз" на BMW сега сложили "калпави свещи" последно в оторизиран сервиз ли смени всичко или в кварталният сервиз на бай Махмуд!?slav4o974 написа:При автомобил който се кара рядко и на къси разстояния е нормално да има белезникав налеп по капачката от конденза, независимо с какво извънземно масло карате.
Синтетиката няма конденз бъркаш пълната синтетика с минерални масла!
Има...и то точно на тоя мотор.
Колата е е46 318i n42b20, маслото е bmw longlife 5w30, конденза е на ПРЪЧКАТА и се появява само зимата в студовете!
До автора на темата, смени свещите с оригинални, смени си клапана на картерните газове+маркучите, ако проблема остане иди на диагностика!
- Dimitri_BMW
- Потребител
-
Да, само дето сега не е зима, а кремообразната утайка пак я има, а и аз не карам на много къси разтояния, карам и то доста и градско и извънградско. А като говорим за клапана на картерните газове за филтъра на картерните газове да го сменям ли и него, препоръчително ли е?
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Dimitri_BMW написа:Да, само дето сега не е зима, а кремообразната утайка пак я има, а и аз не карам на много къси разтояния, карам и то доста и градско и извънградско. А като говорим за клапана на картерните газове за филтъра на картерните газове да го сменям ли и него, препоръчително ли е?
Виж сега, тоя конденз няма къде да отиде от само себе си.
Ако е запушен клапана на картерните газове, което е сигурно щото съм сигурен, че си още с оригиналния, то постоянно ще имаш конденз.
Първо го смени него, с маркучите(ВАЖНО Е да смениш и тях), после опъни колата на 100-150 км извънградско и конденза ще изчезне според мен!
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2