Газов инжекцион 330ci? Предимства и недостатъци. Съвети?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 330xi
Мечтае да кара: M5

Re: Газов инжекцион 330ci? Предимства и недостатъци. Съвети?

Мнение от Maxpaynebg » 25 Фев 2013, 19:43

p.georgiev83 написа:Здравейте Колеги, от изчетеното дотук единствения сервиз които хвалите е в Горна баня. Някой има ли им телефон или поне каде точно се намира? Проблема при мен е че ГИ е слаган навън и е Bigas незнам дали го подържат, а от както съм я взел не съм и правил диагностика. Колата беше с дефектирал датчик на разпределителния вал и предполагам, че ако е минала през газаджия е некоректно настоена. Има сервизи които се водят представители на Bigas но ми се иска да я погледнат хора които се занимават предимно с тази марка и могат да кажат нещо за монтажа. Датчика го хванаха в мирафиори и след смяната колата на бензин се промени коренно но на газ си остана доста по спъната и с голям разход.

До колкото знам сервиза в Горна Баня е "Евро газ " ако става въпрос за същия, телефоните им ги има в интернет. Успех

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 M550D LCI
Детайли за колата: Champagner quarz metallic

Мнение от Burnar » 26 Фев 2013, 0:06

Защо се занимавате с глупости, а не отидете до Пловдив и не си сложите Ланди Ренцо? Така или иначе ще дадете 1500-1600 лв. за газова уредба, едва ли 50-100 лв. за пътни ще ви съборят. Да не говорим, че Ланди Ренцо предлагат най-доброто ОБД, разбира се това се отнася за по-новите модели, които разполагат с ОБД комуникация.
От официалния сервиз в Пловдив има главно позитивни мнения, заради това предлагам него. В същия сервиз насочих мой приятел и остана много доволен. За мен различна уредба от БРЦ и Ланди Ренцо, няма. :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Детайли за колата: BMW

Мнение от Nedialkov » 26 Фев 2013, 9:20

Maxpaynebg написа:Здравейте колеги , отскоро имам е46 330 xi 2000г , на която след дълго чудене сложих газ инжекцион , полски АГ-Зенит и от тогава общо взето все проблеми , ту ми свети чека - ту гасне , харчи към 18-20 газ градско а на всичкото отгоре и бензина изчезва :help: , газта е слага Napster в Суходол , аз се бях насочил към Romano но според него romano-то било неоправдано по-скъпо и Аг щяло да ми свърши същата работа . Няколко пъти чистих чека ,(едната ламбда сонда забавя работа според майстора който я чекна , според друг някакви топлинни сензори давали грешка :shock: ) Моля ,ако някой знае майстор който да работи с такава марка газов инжекцион да ми даде контакт (ходих на ул.Резбарска където са официалните вносители на полските инжекциони , момчето откровено ми каза че досега са правили само една 328 :) )

100 човека пишем едни и същи основни и важни неща, нищо от тях не е спазено и после ама що имам проблем.

Чека свети (ту свети ту не свети) поради липсата на ОБД комуникация и различната смес. След 10-тина ходения до сервиза и ако нацели майстора правилната смес може и да не светва.

За бензин-а да изчезва- виж дали има настройка колата да обогатява с бензин.

Според мен отиди при официалните ако не ти свършат работа отивай при тоя дето ти го монтира и ти си вземай парите той системата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Burnar » 26 Фев 2013, 14:34

От коя година БМВ има ОБД система и на кои мотори започва първо да се слага, някой има ли информация?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: се на жена си
Мечтае да кара: нещо с шест дросела

Мнение от mladfen » 26 Фев 2013, 22:20

Nedialkov написа:100 човека пишем едни и същи основни и важни неща, нищо от тях не е спазено и после ама що имам проблем.

Чека свети (ту свети ту не свети) поради липсата на ОБД комуникация и различната смес. След 10-тина ходения до сервиза и ако нацели майстора правилната смес може и да не светва.

За бензин-а да изчезва- виж дали има настройка колата да обогатява с бензин.

Според мен отиди при официалните ако не ти свършат работа отивай при тоя дето ти го монтира и ти си вземай парите той системата.

При колегата чека не свети от липсата на ОБД комуникация или лоша смес, а от проблем с някоя сонда и конкретно с подгрева и.
Всъщност до някъде си прав - наличието на ОБД корекция спестява от работата на газаджиите и по-точно на некадърните такива.
Пускат някакви самоадаптации на системата разрешават ОБД корециите и издават колата, а това не ги прави автоматично разбиращи и можещи нещо.
В същия момент идва кола на която трябва да и се обърне няколко часа внимание и започват да се вдигат рамене, да се цъка с уста и да се приказват приказки от 1001 нощ в които се твърди че без ОБД въпросната кола няма да стане - е съжалявам но БМВ-тата до 2007г. не са сред тези коли!
Колегата настройвал колата да хваща бензиновите тримове и да си свърши работата до край - за мен това е решението на евентуалните му проблеми.
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Детайли за колата: BMW

Мнение от Nedialkov » 26 Фев 2013, 22:57

Донякъде си прав. Това че ОБД-то спестява работа на газаджията, но все пак ОБД- то коригира постоянно и дори газадажията да я настрои след 5-6 месеца може лампата пак да светне и да трябва да се ходи да се настройва.

Проблема с чека ако идва след слагането на газ- то най най вероятно е да е сместа. Истината е че никой няма да си играе д аму настройва колата един ден във всички работни режими. ОБД-то спестява ядове на собственика от това да се разправя и да ходи на настройки и улеснява супер много майсторите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 18 Апр 2013, 13:59

Колеги в един сервиз препоръчват Romano пред Landi Renzo за M54B30. Вие на какво мнение сте? Става дума за ГИ с ОБД комуникация и изпарител до 300к.с.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Продаде колата
Мечтае да кара: Бързо, голямо и черно BMW

Мнение от sshtskv » 18 Апр 2013, 17:13

iceblast написа:Колеги в един сервиз препоръчват Romano пред Landi Renzo за M54B30. Вие на какво мнение сте? Става дума за ГИ с ОБД комуникация и изпарител до 300к.с.

Точно това направих за моето #m54b25 при едни приятели в София и съм БЕЗКРАЙНО доволен! Няма такава работа, няма такъв разход, просто съм се удивил от тая система. Имал съм и Landi Renzo.

Малко хора го знаят, но трябва да се махне една метална пластинка, голяма няколко милиметъра, за да може да си комуникира с-мата с компютъра на колата през OBD-то. Това ще ти го спестят на много места, а ти ще си мислиш, че двете си комуникират ама...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Burnar » 18 Апр 2013, 17:38

Вълк написа:
iceblast написа:Колеги в един сервиз препоръчват Romano пред Landi Renzo за M54B30. Вие на какво мнение сте? Става дума за ГИ с ОБД комуникация и изпарител до 300к.с.

Точно това направих за моето #m54b25 при едни приятели в София и съм БЕЗКРАЙНО доволен! Няма такава работа, няма такъв разход, просто съм се удивил от тая система. Имал съм и Landi Renzo.

Малко хора го знаят, но трябва да се махне една метална пластинка, голяма няколко милиметъра, за да може да си комуникира с-мата с компютъра на колата през OBD-то. Това ще ти го спестят на много места, а ти ще си мислиш, че двете си комуникират ама...

Къде се намира тази пластинка? И при всички модели с ОБД ли я има?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 18 Апр 2013, 18:04

В такъв случай какво ви е мнението за Powergas.bg? Там ми направиха офертата? Ако имаш приятел, пиши ЛС контакти, да видя той какво ще ми предложи. Имаш ли снимки на монтажа, да видим как е направен?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mladfen » 18 Апр 2013, 23:55

Романо и Ланди използват едни и същи компютри и софтуер разработени от А.Е.В. които от около година са собственост именно на Ланди Ренцо.
Единственото предимство на Романо е че инжекторите са единични и могат да скрият по-лесно но това не ги прави по-добрите от тези на Ланди.
Инжекторите I-PLUS на А.Е.В. с които са Ланди са върха на технологиите към момента, като доказателство за това производителя твърди че могат да работят без филтър за газовата фаза!
Препоръката ми като човек пряко свъзан с газовите системи е Ланди Ренцо заради по-бързите и по-надежни инжектори разбира се ако не те притиснява леко по-високата цена.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mladfen » 19 Апр 2013, 0:21

Burnar написа:Къде се намира тази пластинка? И при всички модели с ОБД ли я има?

Да всички го имат този пин на капачката на ОБД-то - просто се чупи и системате се кънектва и адаптира.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: х5 4.6is
Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра

Мнение от Батман » 19 Апр 2013, 8:22

Вълк написа:трябва да се махне една метална пластинка, голяма няколко милиметъра, за да може да си комуникира с-мата с компютъра на колата през OBD-то...

mladfen написа:капачката на ОБД-то - просто се чупи и системате се кънектва и адаптира

За капачките на буксите на колата ли говорите??!
Тази кръглата в двигателния отсег и тази квадратната в краката на шофьора?!
Я ни светнете и нас..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mladfen » 19 Апр 2013, 11:18

Чупи се реперчето което влиза в седми пин на OBD буската в краката на шофьора или се демонтира капачето

младши ентусиаст
Аватар
Кара: х5 4.6is
Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра

Мнение от Батман » 19 Апр 2013, 11:39

mladfen написа:Чупи се реперчето което влиза в седми пин на OBD буската в краката на шофьора или се демонтира капачето

А тази кръглата в двигателния отсег?

ПредишнаСледваща

Назад към E46