Е46 320d facelift - придърпва,почуква,няма тяга

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Е46 320d facelift - придърпва,почуква,няма тяга

Мнение от bgpavlp » 17 Апр 2013, 20:52

Здравейте,
става въпрос за Е46 320d 150ps 2002г.
Имам нужда от Вашето компетентно мнение.В Кърджа ли съм, а тук няма големи майстори,единствения за който знам това е този форум.

Вчера карах зад един тир на 4-та предавка с 80km/h,когато ми се отдаде възможност да го изпреваря,смачках педала на газта,колата тръгна да набира,но по едно време нещо за миг придърпа,и от там нататък започна много бавно да ускорява.Продължих да карам така около 10км,но тягата я нямаше.Спрях за момент.После потеглих пак,в началото се изстрелваше,но като достигне до 3000 оборота,пак придърпване и пак няма тяга.Върви, ускорява, но бавно.По таблото никакви лампи не светнаха.

Лаптопа ми беше в багажника,включих го пуснах INPA и беше записало ето тези грешки:
D__Error_1.pdf

Помислих си да не би да е от кофти нафта,че преди да тръгна и заредих 20лт,но ми направи впечатление, че на бензиностанцията имаше камион,който зарежда гориво.
Тази нафта я изразходвах що годе и сипах нови 10лт с добавка Castrol TDA.Резултат нямаше.

Появи се някакво (незнам точно как да го нарека),почукване за миг в двигателя,и като че ли иска да загасне,когато работи на едно място.А когато изфорсирам на място,това чукане се чува на около 3000 оборота.Качеството не е много добро,но....

https://soundcloud.com/bgpavlp/bmw0005
https://soundcloud.com/bgpavlp/bmw0007

Днес на живи данни излизаше ето това:

С DIS (след 6-та минута)
http://www.youtube.com/watch?v=4ATEoIY-1S8

С INPA

http://www.youtube.com/watch?v=DgZ0lANANAQ
http://www.youtube.com/watch?v=BeL5MTG_IA4

Ако трябва да обобщя:

1.Индикация по таблото за повреда - никаква
2.Проблем с палене топла/студена - няма
3.Вървеж,Ускорение - понякога да, понякога мудна,придърпване придружено с причукване

Благодаря предварително.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Е46 320d facelift - придърпва,почуква,няма тяга

Мнение от Gqbriel » 18 Апр 2013, 9:32

По това,което разчитам е датчик налягане в рейла..първата грешка си е ЕГР - предполагам си го изолирал.
Виж на топъл мотор стойностите на налягането - искано давано трябва да са еднакви,мисля че беше около 300bar и да е стабилно.Погледни датчика отзад да не е мръсен евентуално номер 3

Изображение
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 18 Апр 2013, 13:43

ЕГР-а не ми е изолиран.Някой ден може би ще го изолирам,но за сега нека си стои така.Само му резнах около 1см от вакум маркучето,че ми се виждаше нещо не добре.

Докопах се до сензора (3),но не съм го свалял.Само му напръсках буксата с контактен спрей,и колата на този етап се оправи.
Няма ги описаните по горе проблеми.Направих малък тест,изтрих всички грешки, и минах около 10км.Сега вече грешки няма.Дано е било само от лош контакт на буксата.

:bchug:
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320D 150к.с. 2003г.
Детайли за колата: Т.син комби.

Мнение от mosholov » 18 Апр 2013, 16:42

Аз съм нов в този форум , защото карам все още друга марка , но скоро ще се кача и аз на 320 Д
Та , отговора ми по твоя въпрос е следния, имах такъв проблем с старата ми кола Пасат 19 ТДИ , като вдигна над 3000 оборота и мощноста пада и върви много зле , като угася и запаля наново тръгва както преди и като мина пак 3000 об и пак мре .
Оказа се че е един клапан на турбото , стуваше ми 50 лв и няма проблем после, незнам как е при БМВ , но на Пасата от това се оправи.

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Апр 2013, 20:36

този клапан при БМВ е около 130лв и аз го смених веднъж т.е. смених този на ЕГР, който е еднакъв с този на турбото
Въпреки, че вакумите бяха включени ЕГР не работеше и постоянно вадеше твоята грешка. Виж ако продължи да я прави имам един излишен за проба (т.е. стария ми клапан, поизчистен и залепен). Но от неработещ ЕГР няма да има такива симптоми, даже си върви много добре :mhihi: Между другото някъде видях 3.09.2002г което е рождения ден и на моята кола
Дано да си се оправил със сензора :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 18 Апр 2013, 23:04

© написа:този клапан при БМВ е около 130лв и аз го смених веднъж т.е. смених този на ЕГР, който е еднакъв с този на турбото
Въпреки, че вакумите бяха включени ЕГР не работеше и постоянно вадеше твоята грешка. Виж ако продължи да я прави имам един излишен за проба (т.е. стария ми клапан, поизчистен и залепен). Но от неработещ ЕГР няма да има такива симптоми, даже си върви много добре :mhihi: Между другото някъде видях 3.09.2002г което е рождения ден и на моята кола
Дано да си се оправил със сензора :yes:

Днес се чухме с него и е пробвал с контактен спрей буксата и няма проблеми но клапан на турбото не е тази грешка.Това си е на този датчик
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

Слави
Аватар

Мнение от © » 19 Апр 2013, 10:02

4501 4501 (0401) control of exhaust re-circulation
за това говорех, а клапана на турбото го намесихме заради поста на mosholov и тъй като е еднакъв с този на на ЕГР смених него като по-важен

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 19 Апр 2013, 11:41

© написа:4501 4501 (0401) control of exhaust re-circulation
за това говорех, а клапана на турбото го намесихме заради поста на mosholov и тъй като е еднакъв с този на на ЕГР смених него като по-важен

А това да :yes:

Назад към E46