Проблем с парктроника
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с парктроника
След като запаля колата и включа задна парктроника пищи продължително и спира. Това го прави само първия път след като я запаля, след това като включвам задна просто не работи и не пищи.
Ходих при един ключар който я закачи на компютър и ми каза че проблема бил че ми изгорели крушките за задна.
Тогава наистина имах индикация на таблото за изгоряла крушка, но се оказа че индикацията е заради крушките на задния номер.Смених ги тях и вече няма индикация за изгорели крушки, а проблема с парктроника продължава.
Имате ли представа от какво може да е?
Според човека който я закачи на компютър нищо не било излизало освен за крушките
Ходих при един ключар който я закачи на компютър и ми каза че проблема бил че ми изгорели крушките за задна.
Тогава наистина имах индикация на таблото за изгоряла крушка, но се оказа че индикацията е заради крушките на задния номер.Смених ги тях и вече няма индикация за изгорели крушки, а проблема с парктроника продължава.
Според човека който я закачи на компютър нищо не било излизало освен за крушките

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Re: Проблем с парктроника
koziak написа:След като запаля колата и включа задна парктроника пищи продължително и спира. Това го прави само първия път след като я запаля, след това като включвам задна просто не работи и не пищи.
Пише го и в книжката, когато изпищи продължително, когато включиш задна за пръв път, означава че системата не е изправна. От там нататък, тя не работи и няма писукане повече докато не изгасиш и не дадеш пак на контакт.
В повечето случаи означава, че някой датчик не работи. Като се закачи на компютър ще се разбере кой точно. Другият вариант е да дадеш на контакт, да дадеш задна и да отидеш да слухтиш на датчиците - когато се чува леко пукане, значи работи, ако не се чува, значи датчика е дал фира. Другят вариант е кофти връзка, разхлабен кабел, букса и т.н.
- pekicha
- Потребител
-
- Кара: Е46 320D 2003
Здравей колега,
Провери да не би да се е разкачила буксата от модула на парктроника към самите датчици. При седан се намира в багажника от дясната страна зад кечето.
Когато си купих моята се оказа че фабрично е била с парктроник, но явно някой е задигнал датчиците и те просто липсваха. Пищеше по същия начин като дам на задна. След като си купих кабел и датчици просто парктроника проработи. Та си мисля че при теб просто може да се е разкачила буксата.
Провери да не би да се е разкачила буксата от модула на парктроника към самите датчици. При седан се намира в багажника от дясната страна зад кечето.
Когато си купих моята се оказа че фабрично е била с парктроник, но явно някой е задигнал датчиците и те просто липсваха. Пищеше по същия начин като дам на задна. След като си купих кабел и датчици просто парктроника проработи. Та си мисля че при теб просто може да се е разкачила буксата.
Ще прегледам.Аз четох за подобни проблеми, но реших че при мен е различно понеже според майстора излизала грешка за крушките и нищо друго.Но има възможност да съм попаднал на некадърник.
- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
Виж тази тема: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=327795&p=3648599#p3648599
При мен понякога спира да работи, а всички датчици жужат, усещат се и на пипане. Според колегата Rosendo това че жужат не значи че работят, склонен съм да му вярвам. Трябва си диагностика.
Wolfen написа:Другият вариант е да дадеш на контакт, да дадеш задна и да отидеш да слухтиш на датчиците - когато се чува леко пукане, значи работи ...
При мен понякога спира да работи, а всички датчици жужат, усещат се и на пипане. Според колегата Rosendo това че жужат не значи че работят, склонен съм да му вярвам. Трябва си диагностика.
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
възможно е, при мен единият датчик, знам го кой е даже, или не работи, или не дава добър контакт някъде ..
А знаете ли как се демонтират сензорите от задната броня?
Става въпрос за този тип: http://www.youtube.com/watch?v=I8lN2l2lGUA
- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
koziak написа:А знаете ли как се демонтират сензорите от задната броня?
За този тип: http://forum.e46fanatics.com/attachment.php?attachmentid=302243&d=1234386698
Ето и темата: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=573753
За фейслифт трябва да се свали бронята. Може и да става като се вдигне колата на подемник, но не съм сигурен.
- pekicha
- Потребител
-
- Кара: Е46 320D 2003
TRR написа:За фейслифт трябва да се свали бронята. Може и да става като се вдигне колата на подемник, но не съм сигурен.
Не може без да се свали. Датчиците се напипват с ръка, ама да се свалят от буксите е доста трудно.
Иначе е възможно да не може да се свали бронята от вертикалните болтове, тоест бронята да се отдели от рогата. Тогава се развиват рогата от купето и тя излиза заедно с тях. Аз се мъчих доста да сваля само нея, ама болтовете превъртаха. За това в този случай се развиват болтовете от багажника (вместо от под самата броня).
Така като гледам май се сваля само лайсната с датчиците
Иначе разбрах какво му става на парктроника, оказа се че 2 датчика не работят. Купих си други и сега остава да ги сменя.

Иначе разбрах какво му става на парктроника, оказа се че 2 датчика не работят. Купих си други и сега остава да ги сменя.
- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 e53 3.0d 218ps
- Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
- Детайли за колата: Зла печка :D
При седан със стокова задна броня преди фейса най-често дава грешка датчика на бронята над гърнето. Там е най-открито и често се пълни с кал и скапва контакта букса-датчик. Като взех моята 46-ца не ми работеше паркторника (писукаше продължително и после никъв го няма). Един ден реших да си изкарам лайсната да я почистя,разбутах и буксите и взема че тръгна
Лайсната се маха като се бръкне над гърнето и се избута навън самата лайсна. Тя е на чопчета и един път като избутате него край и цялата може да си я издърпате 

- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 e53 3.0d 218ps
- Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
- Детайли за колата: Зла печка :D
И аз така мисля. Датчиците пак са разположени в долния край.
Екстра най накрая ще го подкарам този парктроник че адски ме дразни че не работи.
14 мнения
• Страница 1 от 1