Модул за ремарке за е53?
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Модул за ремарке за е53?
Здравейте колеги, надявам се да има кой да ми отговори на някои въпроси. Днес си взех оригинален теглич за моето е53. Ще дърпам каравана с него. Човека от който го взех ми каза за някакъв модул за ремарке (този от снимката)
и спирачките ставали по-усилени
Надявам се да можете да ми помогнете.
Поздрави
Ако го нямам този модул ще бъде ли проблем при дърпането? Човека ми твърди, че без него може да се повреди раздатката. Моето бмв е без xdrive - има ли значение това? Каза ми, че този модул разбира като има закачена букса за светлините на тегленото ПС чрез някакъв пин на буксата на оригиналния теглич и се променяла работата на раздатката 

Поздрави

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Или водиш, или следваш, или ми се махаш от пътя!
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Re: Модул за ремарке за е53?
колега този модул единствено управлява светилините ... поне според мен и при Е53 има пусната инсталация за теглич и всичко е плъг енд плей ако са ти дали теглича с инсталация просто я включваш в буксата към колата (има такава фабрична) а това модулче стои горе долу при акумулатора има една голяма черна правоъгълна пластмаса с 3 болта звезда под нея в зависимост от оборудването има някой и друг модул или просто сноп букси виж коя пасва включи блокчето на нея и си готов с теглича
Барай шишарката Минкеее ....
Здравей колега, благодаря ти за отговора. По принцип е пълен к-т теглича и е с буксата за светлините и аз също мислех, че само монтирам, закачам буксата и съм ОК, но човекът от който го купих беше доста обедителен, че ми трябвал този модул и, че повечето хора не го знаели това нещо и монтирали директно без да го слагат. Думите му бяха, че това контролирало раздатката и спирачките по някакъв начин. Ти сигурен ли си колега, че е само за светлините? Дали пък не е искал да ме метне човека и да дам още 50тина лева и за този модул? 

- anzak
- старши ентусиаст
-
Trailer module (AHM)
The trailer module is a peripheral module of the light module and only operates in conjunction with this module. It is fitted together with the trailer towing hitch special option.
It is necessary for disconnecting the load power circuit of the trailer from the current circuits of the towing vehicle thus enabling separate monitoring of the vehicle lamps and trailer power circuits.
Diagnosis takes place via the light module.
Turn signal indicator, side light, brake light
The trailer module receives the switch-on data for the turn signal indicator, side lights and brake lights via the lines connected to the rear lamps of the towing vehicle.
Rear fog light, reversing light, communication
The rear fog light and reversing light are not switched directly by the lamps of the towing vehicle as the corresponding lamps on the car must be extinguished with the trailer hitched up.
The trailer module communicates with the light module via a data link between the light module and trailer module.
The rear fog light and reversing light are controlled via this data link.
The trailer module transfers error messages to the light module with regard to faults in the trailer power circuits.
The rear fog light is switched off in the event of an interruption in communication between the light module and trailer module for more than two seconds.
Communication is re-attempted every time terminal 15 is switched on.
If communication between the light module and trailer module was already set up once and is now interrupted, the corresponding fault code is entered in the fault code memory of the light module.
нищо за раздатки и спирачки не пише пък и ... този модул е еднакъв с този на е39 е46.....
The trailer module is a peripheral module of the light module and only operates in conjunction with this module. It is fitted together with the trailer towing hitch special option.
It is necessary for disconnecting the load power circuit of the trailer from the current circuits of the towing vehicle thus enabling separate monitoring of the vehicle lamps and trailer power circuits.
Diagnosis takes place via the light module.
Turn signal indicator, side light, brake light
The trailer module receives the switch-on data for the turn signal indicator, side lights and brake lights via the lines connected to the rear lamps of the towing vehicle.
Rear fog light, reversing light, communication
The rear fog light and reversing light are not switched directly by the lamps of the towing vehicle as the corresponding lamps on the car must be extinguished with the trailer hitched up.
The trailer module communicates with the light module via a data link between the light module and trailer module.
The rear fog light and reversing light are controlled via this data link.
The trailer module transfers error messages to the light module with regard to faults in the trailer power circuits.
The rear fog light is switched off in the event of an interruption in communication between the light module and trailer module for more than two seconds.
Communication is re-attempted every time terminal 15 is switched on.
If communication between the light module and trailer module was already set up once and is now interrupted, the corresponding fault code is entered in the fault code memory of the light module.
нищо за раздатки и спирачки не пише пък и ... този модул е еднакъв с този на е39 е46.....
Оказа се, чего нямам модула колеги, качвам снимки на буксите, които има при акумулатора, на буксата, където трябва да се закачи буксата за светлините и няколко снимки на теглича. И все пак не мога да разбера - без тоя модул ще бъде ли някакъв проблем?

- anzak
- старши ентусиаст
-
без тоя модул няма кой да ти пусне ток към буксата за теглича ......... трябва да се хващаш от стоповете за сигнал ....иначе проблем няма
Здравейте колеги, както каза колегата по-горе - без модула няма светлини към ремаркето, та се налжжи да го купя и вече имам теглич със светлини и повече няма да тормозя ис-ката с караваната
Темата е за ключ.
Поздрави

Поздрави

7 мнения
• Страница 1 от 1